Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Zajímavosti k filmům (14)

Zálesák

Zálesák (1966)

Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo.

Oz

Oz (1997) (seriál)

Miguel Alvarez (Kirk Acevedo) má velké černobílé tetování růže na zadní straně ruky. Jeho umístění se však během průběhu seriálu střídalo mezi pozicí na pravé a levé ruce.

Oz

Oz (1997) (seriál)

Když doktorka Gloria Nathan (Lauren Vélez) říkala Ryanovi O'Reilymu (Dean Winters) o rakovinovém nádoru v jeho prsu, řekla, že hrudka se nachází pod levou prsní bradavkou. Ryan (Dean Winters) ovšem celou dobu na ošetřovně krvácel z bradavky pravé.

Oz

Oz (1997) (seriál)

Terry Kinney, představitel Tima McManuse, a Kathryn Erbe, představitelka Shirley Bellinger, se během natáčení seriálu vzali. Rozvedli se v roce 2006

Oz

Oz (1997) (seriál)

Úplné znění jména vězení Oz bylo Oswald Maximum Security Penitentiary. Později byl název změněn na Oswald State Correctional Facility, Level 4.

Oz

Oz (1997) (seriál)

Scenárista Tom Fontana pojmenoval věznici Oswald po Russellovi Oswaldovi, který byl skutečným dozorcem v napravném zařízení Attica, ve kterém prupuklo povstání vězňů.

Oz

Oz (1997) (seriál)

Chuck Zito, představitel Pancama, a Craig muMs Grant, který si zahrál Básník, byli jediní herci, kteří si nějaký čas skutečně ve vězení odseděli.

Oz

Oz (1997) (seriál)

Mnoho tetování, která jsou v seriálu k vidění, je skutečných. Maskéři tak neměli příliš práce například s Christopherem Melonim, Chuckem Zitem nebo Deanem Wintersem.

Oz

Oz (1997) (seriál)

Postava Shirley Bellinger byla natočena podle skutečné vražedkyně dětí Susan Smith.

Oz

Oz (1997) (seriál)

Dean a Scott William Winters, kteří ztvárnili bratry Ryana a Cyrila, jsou bratry i ve skutečnosti.

Zorro

Zorro (1990) (seriál)

Zpěvačka úvodní znělky Cathi Campo je příbuznou Terryho Botwicka, který v té době zastával vysokou funkci ve vedení stanice Family Channel, jež tento seriál vysílala.

Zorro

Zorro (1990) (seriál)

Role Zorra byla původně nabídnuta mexickému herci a zpěvákovi Fernandu Allendemu. Ten ji však odmítl, protože natáčení by mu narušilo plánovanou svatbu.

Expendables: Postradatelní 2

Expendables: Postradatelní 2 (2012)

Během natáčení filmu zemřel kaskadér, další pak utrpěl zranění. Neštěstí se stalo na přehradě nedaleko bulharského města Sofie, kde americká produkce natáčela scénu, při které vybuchne nafukovací člun.

Magion

Magion (1984) (pořad)

Magion je název řady malých družic Země, které byly určeny k výzkumu parametrů magnetického pole, ionsféry a plazmatu v okolí Země. Proto byla v úvodní znělce zobrazena družice.

Reklama