Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (13)

plakát

Rodina nindžů (2024) (seriál) 

Výborný nápad, který zůstal na půli cesty. Nechápu, proč si to autoři dobrovolně kazí takovými hloupostmi, jako když elitní zabijáci, pokud jsou v civilu, dupou po schodech, nechají se překvapit něčím příchodem, do akce si vezmou oblečení se zipsem s jezdcem, který musí zákonitě cinkat, nebo mikinu se šňůrkou se zpevněnými konci, které o sebe ťukají. Když bojují, naběhnou přímo doprostřed skupiny nepřátel, aby na ně mohli zaútočit všichni zaráz. Když se domlouvají před akcí, stojí přitom oblečení v "nindžovském", s mečem za zády na veřejnosti tak, aby je mohl každý vidět. Když se potřebují dostat do budovy, buď lezou v noci po její osvětlené fasádě nebo začnou mlátit do dveří. Některé souboje se mi líbily, některé byly hloupé a naivní. To by přece neudělal ani Franta z  Horní Dolní... Výborná byla babička a její kamarádka, ale tu loutku kocoura snad dostali z výprodeje po seriálu Sabrina - mladá čarodějnice. I přes všechny tyhle chyby nelituju, že jsem se dokoukal do konce, ale doufám, že po dlouhé době  už konečně někdo to shinobi téma zpracuje tak, jak by si zasloužilo.

plakát

Gran Turismo (2023) 

Celkem potěšilo, mezi 3 a 4, půl hvězdy za hlášky se Schulinem

plakát

Bratrstvo nesmrtelných (2021) 

Film, ke kterému se nevrátím, ale ani nelituju, že jsem ho viděl. 2,5 hvězdy a půlka navíc za odvahu mít BLM záporáka.

plakát

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie (2010) 

Dokoukal jsem to, docela bavilo. Zatím asi jediný, takže nejlepší film ze světa Warhammeru. Celkový dojem hodně sráží amatérské chování nejelitnější vojenské jednotky lidstva. Je velká škoda, že si tvůrci nezaplatili nějakého (ex)vojáka, který by jim vysvětlil, že je hloupost, aby medik chodil v čele jednotky s vlajkonošem, aby všichni členové jednotky koukali při přesunu stejným směrem, aby nastupování do transportéru připomínalo frontu na autobus bez jakéhokoliv krytí a spoustu dalších věcí, které vidí i kripl s modrou knížkou. Na to, jak festovně vypadalo to jejich brnění, jsem byl dost v rozpacích z toho, že nezastavilo snad ani jednu střelu - co je trefilo, to prošlo skrz.

plakát

Harry a Meghan: Útěk z paláce (2021) (TV film) odpad!

To se nedá dokoukat do konce, mám u toho stejný pocit, jak když slyším rusáky mluvit o válce na Ukrajině. Jako když mi někdo lže přímo do očí.

plakát

Batman (2022) 

Neurazí (moc), nenadchne. Koukáno na třikrát, neudrželo si mě to u obrazovky, takže si to víc než tři hvězdy nezaslouží. Jedna hvězda dolů za pachuť BLM masírky "zlí zkorumpovaní běloši a hodní čestní černoši".

plakát

Anne Boleyn (2021) (seriál) odpad!

Pokud je mi při sledování něčeho na zvracení a není to záměrem tvůrců, tak si to dílo nezaslouží dostat nic jiného, než tuplovaný odpad. Ale protože mi neochvějné přesvědčení autorů, že naprostý historický nesmysl je zcela správě (a tak je to dobře, protože tak to ma byt, sudruzi), připomnělo jeden pěkný vtip o tom, jak dlouho mohla německá tanková brigáda odolávat soustředěnému útoku dvou partyzánů, je to jen za "obyčejný" odpad. Na svém žebříčku si řadím Annu Boleynovou k takovým velikánům, jako je Soukupův Premiér.

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Nějak mě to nenadchlo a na rozdíl od filmu z roku 1995 to nemám chuť vidět ještě jednou. Chybí mi tam to tajemno a "kouzelno" toho turnaje na ostrově, které bylo v jedničce. To je pro mě atmosféra původního Mortal Kombatu a v tomhle filmu to chybí. Raiden a Shang Tsung mi připadají opuchlí a unylí a vůbec se nemůžou měřit s Lambertem a Hiroyuki Tagawou, ze kterých to charisma tenkrát stříkalo až do poslední řady letního kina. Liu Kang dejme tomu, ale Robin Shou se pro tu roli snad narodil, to nešlo překonat. Nová postava Cole je nudná a to "probuzení" mu nevěřím. Kano je super. Hudba slabá, prostě taková filmová podkresová muzika. Na můj vkus příliš digitálních triků, ale ještě mě to neuráželo. Celkové hodnocení: dalo se to. Dávám 3* za to, že to nebyl mnohem větší průser. EDIT 2024: Po druhém zhlédnutí zvyšuju skóre na 4*. On je to dobrý film, na adaptaci hry nadprůměrný, jen nenaplnil vysoké očekávání. Jinak bych toho na slovním hodnocení moc neměnil.  Ten úvod je naprosto dokonalý. Škoda slabých Raidena a Shang Tsunga a Liu Kang mi teď připadal o dost horší, než když jsem viděl film poprvé.