Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předlohou filmu je skutečný příběh o splněném přání dospívajícího hráče videoherní závodní série „Gran Turismo“ Janna Mardenborougha, jehož herní dovednosti a výhry ho dovedly až na dráhu skutečného profesionálního závodního jezdce. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (333)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě kvalitní. Především kamera a střih tady jedou mistrovský styl. Příběh je jak z pohádky a je to hodně nakažlivé. Mám chuť si jít pustit playstation a trošku si zazávodit. Při sledování filmu jsem si vzpoměl na jednoho herního streamera ve žlutým tričku a žlutých kratesech co při hrách pije prošlý pivo. Jmenovat nebudu, ale nejmenovaný uživatel fandící Slavii a nejmenovaná uživatelka knihovnička (toho času nasraná) jistě budou vědět. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvakrát ma ten nápad posadiť hráča videohier do auta a nechať ho závodiť s profíkmi, nenadchol, napriek tomu, že to je podľa skutočnosti. Technická stránka filmu je vymazlená. Ale mne to pripadalo ako keby som sledoval na youtube niekoho ako hrá hru. To ma nebaví a sledovať ako polovicu filmu hrá hru hlavný hrdina je rovnako nezáživné. Našťastie potom sa začne aj závodiť. A to je hlavná devíza tohto filmu. Na rozdiel od väčšiny závodných filmov je tento o  závodení a nie o neustálom búraní. Hlavne za to dávam tretiu hviezdu. 5/10. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejsem cílovka filmů natočených na motivy počítačových her, když jsem ale během návštěvy kina letos několikrát zahlédla trailer na nový snímek Neilla Blomkampa, rozhodla jsem se, že tomu dám šanci. A dobře jsem udělala. Jedná se o naprosto klasickou pohádku pro dospělé, která je ale natočena velmi atraktivně a může se opřít o skvělé herce v čele s Davidem Harbourem (kterého mám čím dál radši) v roli trenéra a vedoucího mechanika. Zaujme ale i mladý talent Archie Madekwe jako Mardenborough a Orlando Bloom v civilní roli markeťáka Nissanu. Technicky tomu nelze nic vytknout a skvělá byla také doprovodná hudba (hlavní hrdina poslouchá na uklidnění třeba Enyu, což je v kontrastu s prostředím prostě boží). Jestli už vás taky nebaví osmdesáté pokračování žvatlání o rodině Vina Diesela (mávám Rychle a zběsile), třeba si spravíte chuť. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Na prvej hre v sérii Gran Turismo z roku 1997 som prakticky odchovaný, no športové, tobôž závodné filmy nepatria práve k môjmu najvyhľadávenejšiemu žánru. Dokážem si ich užiť pokiaľ sú dostatočne kvalitné, ale ... filmové Gran Turismo k nim však patriť nebude. To by totiž chcelo vyzerať ako niečo z ranku Ford v Ferrari alebo Rush (obe u mňa za jedno z najvyšších hodnotení) staviace na ústrednom vzťahu dvoch postáv (David Harbour a Archie Madekwe), no zároveň zmiešané s Need for Speed so zbytočne prepálenými závodmi, ktoré viac ako reálne preteky pripomínajú herné preteky a tie pre mňa nemajú v tejto podobne potrebný adrenalín. Vo výsledku tak niekde na pol ceste medzi obomi prístupmi, nie vyslovene zlé a Neill Blomkamp ako prevažne sci-fi režisér tomu dokáže dať aspoň občas hravý vizuál, ale skôr než film, ktorý sa dá brať akokoľvek vážne mi to po celý čas prišlo ako jedna veľká a zbytočne dlhá (134 min je na podobný priamočiary filmu skutočne too much) reklama na Playstation, herné Gran Turismo a značku Nissan, než čokoľvek čo sa dá brať akokoľvek seriózne. Zarytí fanúšikovia Gran Turismo budú asi nadmieru spokojní, keďže tu je prehršel odkazov na hru, ale ja sa radšej vrátim k prvým dvom menovaným filmom v tomto komentári. CELKOVO: 5/10 ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Pokud už mají existovat filmy, které jsou od začátku do konce reklama na korporátní produkt, pak je dobře, že jsou aspoň takhle kvalitní. Vlastně docela příjemné překvapení, technicky moderně bezchybné, námětem oldchoolově tradiční. A to mě naprosto nezajímají realistická rychlá auta a tím méně jejich simulátory. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (35)

  • Po závodě v Dubaji se odehrává scéna v kavárně/restauraci. Většina nápisů je v arabštině, ale na jednom je napsáno: „Párisi udvar.“ Jedná se o hotel v Budapešti v Maďarsku. (Johnny.ARN)
  • Když Jann (Archie Madekwe) na začátku běží na kvalifikační závod, sundá si boty a hodí je za herní židli. Během závodu, když je nad ním překryté auto, stojí jedna z jeho bot vedle něj před křeslem. (Johnny.ARN)
  • Mnoho závodních sekvencí ve filmu bylo natočeno na maďarském Hungaroringu, kde se natáčely různé okruhy. Především Hungaroring zastupuje Silverstone během sekvencí GT Academy (jezdci jedou po okruhu v opačném směru, aby zamaskovali skutečné umístění) a Le Mans, kde je použito několik charakteristických zatáček Hungaroringu, přičemž poslední zatáčka se nejvíce liší od skutečného uspořádání okruhu Circuit de la Sarthe, a to i přes přidání dekorací a digitálních kulis, které mají zakrýt její umístění. (Johnny.ARN)

Související novinky

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Gran Turismo nabírá obsazení

Gran Turismo nabírá obsazení

17.09.2022

PlayStation produkce filmů podle her se pomalu ale jistě rozjíždí na plné obrátky a jeden projekt, který nyní studio Sony prioritně tlačí před kamery, je závodní Gran Turismo. To před několika týdny… (více)

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Reklama

Reklama