Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Kill Bill

Kill Bill (2003)

"Bang bang, you shot me down..." Mám-li si vybrat mezi Vol.1 a 2, vybírám jedničku (+ kapitolu Pohřbená zaživa ze dvojky) a řadím ji do své TOP 10. Protože i po x-tém zhlédnutí je to (krví zbarvená) krása. Úchvatná hudba, úchvatná kamera (záběr na sajícího komára, vytahování katany, nápis BILL na okně, botky Lucy Liu, bazének v Domě modrých listů postupně měnící barvu...). Úchvatná komiksová epizoda o O-Ren. Úchvatné souboje (Uma versus osmaosmdesátka). Jednoduše úchvatných 106 minut v Tarantinově světě. (A Gogo Yubari je podle mne jednou z nejnezapomenutelnějších postav v dějinách kinematografie.)

Moje borůvkové noci

Moje borůvkové noci (2007)

"How do you say goodbye to someone you can't imagine living without?"...Krásný melancholický film o tom, co se dá dělat se zlomeným srdcem. Roztřesená kamera, noční města, postavy plné emocí (skvělí Strathairn, Weisz a Portman) a vypjaté situace. Někdo nejí borůvkový koláč, někomu se nelíbí tenhle film, ale já mám ráda obojí.

Spiknutí

Spiknutí (1997)

"You run with your back to the picture. Like you were trying to get away. Once in awhile you sing along with music, but mostly you punish yourself." Tak často člověka ovlivní, za jakých okolností a v jaké společnosti ten který film viděl. Dosud mám v hlavě ten kouzelný večer, kdy mé hrůzou rozšířené dětské oči trnuly při pohledu na doktora, který se otočil nad mrtvolou s tím svým pohledem. Nemám ráda žádné konspirační teorie ani nejsem nadšenou fanynkou Gibsona či Roberts. Přesto je Spiknutí mým zamilovaným filmem. Zvláště Jerry, roztřesený, nijak hezký, pobavený úsměv budící, přesto neskutečně odvážný muž, který by pro pravdu a svou lásku položil život, je jednou z mých nejoblíbenějších filmových postav. Bonusem je pak nádherná píseň, která do snímku dokonale padne. "You´re just too good to be true/Can´t take my eyes off you."