Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (6)

plakát

Vítejte v džungli (2003) 

Skvěle jsem se bavil. Rock je správnej drsňák a dokáže být i vtipný. Ve spojení s Seannem Williamem Scottem je nějaká ta legrácka zaručena. Nejde o nic zbytečně složitého, zkrátka dobrá akce, která i pobaví.

plakát

Gladiátor (2000) 

Výborná podiváná a to jak po stránce vizuální, hudební, tak i příběh je velice kvalitní. Hudba byla složena opravdu skvěle. Určité pasáže jsou velmi dojemné, a to hlavně pokud si při samotném poslechu dokážete vybavit dané scény. Film je o cestě za pomstou i za cenu vlastního sebeobětování. Nejdřív být na vrcholu, pak vše ztratit a na závěr dojít alespoň k pomstě.

plakát

Ženy (2008) 

Pokud bychom hodnotili film dle hereckého obsazení, měl by tento snímek dopadnout mnohem lépe, než si ve skutečnosti stojí. Pro mě je to oddechovka, kdy hlavní hrdinka je mužem podvedená, ale nakonec se za pomoci přítelkyň dá dohromady, zvedne se z prachu a konečně docílí toho, co si celou dobu přála, ale nedokázala to naplnit. Těhle filmů je hodně a končí relativně stejně. Rozdíl je tedy v tom, co je cílem a jak se k němu hlavní postava dobere.

plakát

Spálené mosty (2008) 

Film jako celek není až tak dobrý, jak od něj asi budete očekávat. Nedá se mu však upřít dobře zachycená atmosféra, pokud ztratíte člena rodiny, milovanou matku. Chvílemi velice tíživá atmosféra byla dobře podtržena někdy až příliš úzkými ulicemi Janova. Snímek je zaměřen především na způsob, jakým se nejmladší dcera vyrovnává se ztrátou maminky. Holčička svou maminku často vidí a následuje jí, když se jí zjeví, což starší sestře a především otci několikrát způsobí velké zvýšení tepu. Hlavně v prvním případě, kdy ji tatínek hledá v přírodě je kvalitně použita autentická roztřesená kamera a napětí je tím zvýšeno. Colina Firtha tedy můžeme vidět v roli starostlivého otce. Starší dcera se s celou situací vyrovnává po svém a hledá ztracenou lásku někde jinde. Celkově si myslím, že film působí asi tak, jak jeho autoři chtěli, tedy místy tragicky a tíživě. Samozřejmě by z tohoto snímku šlo udělat možná ještě chmurnější film a přitlačit na pilu. Mohlo by to však být na škodu.

plakát

Troja (2004) 

Film se mi velice líbil. Scénář z báje o Tróje pouze vychází, nejde tedy o její čisté převedení do filmové podoby. Jsme zde připraveni o všechny božské síly, což sice dost diváků bude hodnotit negativně. Jde o vlastní interpretaci legendy o Achilovi a válce o Tróju. Achiles tak má "pouze" matku věštkyni, ale jinak zde není žádný naznák jeho nesmrtelnosti a jedná se tedy "pouze" o velice nadaného bojovníka, který se umí skvěle pohybovat a skvěle zvládá umění boje, čímž se stává neporazitelný. Souboje jsou mistrovsky propracovány, především myslím souboje s Achilem v hlavní roli a také jeho velesouboj s Hektorem. Nemohu zapomenout jak při jejich souboji je po jednom úderu na kratičkou chvíli rozezvučen Achilův meč. Myslím, že Bradu Pittovi role sedla. Závěr Achila skrze jeho patu je logický a dostává se i na vysvětlení proč vlastně legenda o jeho patě vznikla. Při zásahu do paty již nemohl využívat své rychlosti a obratnosti, nešlo však o smrtelné zranění. Tím byly zásahy do hrudi, které si však vytrhal a zůstal pak ležet pouze se šípem v patě. Bum a legenda je na světě. :-) Jinak je pravdou, že několikaletá válka o Tróju je podána jako několik bitev, což je určitě škoda.

plakát

Dům u jezera (2006) 

Z hlediska hereckého obsazení tu máme prozatím neokoukanou a ojedinělou dvojci v kategorii romantického filmu. Keanu a Sandra tvoří příjemný herecký pár, dobrá volba. Příběh je díky časovému rozdílu mezi hlavními hrdiny velice zajímavý a dává mu další rozměr. Ve filmu čte hrdinka knihu "Persuasion", v překladu znamená "Přesvědčení", a film částečně staví na přesvědčení, že i když se to zdá zvláštní, přesto má smysl vydržet, hledat a možná najít. Občas je složité se ve filmu orientovat a domýšlet, jak jsou předložené věci možné. Takže doporučuji přehrát si film dvakrát. Z filmu je postupem času a nejvíc v jeho závěru cítit jakási naléhavost, která je v závěru dobře zpracovaná. Na závěr snímku do sebe zaklapnou předtím zdánlivě nedůležité drobnosti. Na závěr bych vypíchnul z hudebního doprovodu skladbu od Sira McCartneyho "This Never Happened Before", která je vážně nádherná. Celkově jde o výbornou a napínavou podívanou, k tomu romantickou. :-)