Vítejte v džungli
Akční / Dobrodružný / Komedie / Thriller
USA, 2003, 100 min
Peter BergHudba:
Harry Gregson-WilliamsPlakáty
V drsné a nelítostné městské džungli jménem Los Angeles žije Beck (THE ROCK) - muž, který je ochoten použít jakékoliv prostředky k tomu, aby získal věc, pro kterou ho jeho klient poslal. Ať už jde o pozdní platbu nebo vzácný prsten, Beck nedělá rozdíly a dle svého hesla tak ať už to máme za sebou se za pomocí fyzické síly snaží práci co nejdříve dokončit. Beck nikdy nevyhledává potíže a jen velmi nerad je dělá ostatním. Naneštěstí je řešení potíží právě to, kvůli čemu si jej lidé najímají a Becka čeká poslední velký problém, který musí vyřešit, aby mohl svůj dosavadní styl života konečně hodit za hlavu. A stejně jako amazonská džungle, do které je vyslán svůj poslední úkol splnit, je jeho úloha velmi spletitá.
Jádrem všech problémů je upovídaný podvodník Travis (SEANN WILLIAM SCOTT), jehož otec Becka najmul, aby přerušil synova divoká dobrodružství v Brazílii. Travis se však ukáže být ještě větším potížistou, než Beck čekal, a to nejen díky své výřečnosti a neustálým sklonům k útěku, ale také dalším dvěma komplikacím, které s sebou přináší: praktické Marianě (ROSARIO DAWSON), která zná odpovědi na některé ze skrytých tajemství džungle, a despotickému Hatcherovi (CHRISTOPHER WALKEN), který změnil džungli a její obyvatele ve své vlastní zlatonosné impérium. Beck musí využít všech svých schopností, aby se dokázal vypořádat se svým přidrzlým společníkem, tajemnou dívkou, psychopatickým tyranem, nadrženými opicemi, halucinogenním ovocem, zákeřnými rebely, nebezpečným terénem, skrytými pastmi a všemi dalšími překážkami, které mu prostředí brazilské džungle staví do cesty. (oficiální text distributora)
golfista
Nástupce Arnolda v plném lesku a fakt mu to sekne ! - Sem tam stojí za to propláchnout mozek takovouhle ptákovinou :) ... Ale pobavil jsem se a o to šlo asi hlavně. U mě tak na 70%.(28.7.2004)
kleopatra
Vyloženě sympatické obsazení, obrazové pošušňání a v rámci žánru věru zábavnější, než bych si v momentě, kdy jsem na placce otrávěně utírala prach a otisky prstů, dokázala připustit. Neohroženého Mikeše opět netrefí ani jedna z milionuosmi kulek, ale komu to vadí? Za 3,5* a že to tak sedlo do okamžiku ... ať nežeru.(18.4.2009)
Lima
Rock je dobrej. Moc šancí jsem mu po Mumii 2 a vlastně i po Králi Škorpionovi nedával, ale tady dokázal, že je zatraceně cool. Je přirozený, nepřehrává a hereckého nadání pobral víc, než Schwarzenegger, Stallone, Van Damme a spol. dohromady. The Rundown je nenáročná oddychovka, natočená podle x-krát viděných šablon, ale některé akční scénky jsou prostě skvělé, Rock jako tough guy, který vždycky drží dohodu a nesnáší střelné zbraně, se dobře doplňuje se Scottem a nuda v tomhle vypínači mozku nehrozí. Jednoduchý scenář se dá prominout, vyšší ambice, než pohodově zaplácnout 100 minut, tenhle snímek stejně nemá :o)(6.9.2004)
Matty
Ať se The Rock snaží sebevíc, jediná pořádná akční scéna je souboj v rebelském táboře, což je – jak asi sami uznáte – na akční komedii, jejíž veškerá vtipnost by měla pramenit ze schématu „já jsem drsňák, ty jseš ten, který neustále žvaní a po většinu filmu si budeme vzájemně lézt na nervy“, zatraceně málo. 50% Zajímavé komentáře: Tsunami_X, Lateef, Beky, lennyd(21.9.2005)
Renton
Scénář: R.J. Stewart, James Vanderbilt .. Ubohé. Takové prvoplánově bezduché filmy mají být alespoň zábavné, jenže V džungli se předpokládaná odlehčená zábava jaksi nedostavuje. Rejža Berg sice místy trochu boduje, nelze mu upřít několik nápadů, zvládnutou práci s technikou (kamera, střih a zvuk je místy vážně super) a lásku k americkému fotbalu. Ale je to pořád málo. Navíc akce je nechutně přemrštěná (rozesmál mě zejména jeep zcela popírající zákony fyziky) a na délku filmu poměrně skromně zastoupená. Valná část děje je totiž podprůměrná, vatou přetékající, strohá ptákovina. 30%.(3.10.2007)
imf
Spíš tři a půl. Berg se předvádí jako zkušený žánrový kličkař a nečekaně i jako zručný řemeslník. Zprvu podezřelá herecká sestava ze sebe navíc ždíme to nejlepší - Rock aspiruje na nejsympatičtějšího akčňáka roku, Scott není nesnesitelně otravný a Walken je zas jednou docela fajn... přimíchejte do toho nebezpečně hongkongskou choreografii plnou drátů a dojde vám, že tam jungle jízda se dost povedla. Žánr buddy-movie neumírá ani v třetím tisíciletí...(25.12.2003)
AngelAngie
Není to tak strašný, jak jsem si myslela, duo Johnson / Scott je vcelku cool.(26.5.2008)
Superpero
Nevim už co napsat všichni to tu už vyjádřili. Skvělej Rock a Walken, Sean William Scott je vtipnej a Rosario Dawson to dotáhne daleko. Jinak skvělý akce zvlášť ta v baru (Rock vs. týpek s bičema) pak zmlácení černochů bylo taky super a prostě při celym tomhle filmu máte takovej ten úsměv.(20.3.2005)
TheMaker
Špičkový akční film se skvělými hláškami.(24.9.2007)
║Rozpočet $85miliónov║Tržby USA $47,726,342║Tržby Celosvetovo $80,916,492║ Presne toto je film, čo sedí režisérovi ako Peter Berg a nie vážne tváriace sa Kráľovstvo. V každom prípade treba povedať, že je to len priemer ale tak zručne natočený, že jedine čo to brzdí k lepšiemu strmhlavému spádu, sú tlápajúce až miestamy prázdne dialógy. Veru škoda lebo keby sa to trošku prestrihalo, hlavne tie zdĺhavé prechádzky džungľou ústrednej dvojice, bola by z to hneď strhujúcejšia jazda, lebo keď príde na akciu tak to stojí za to a dvojica Dwayne Johnson a Seann William Scott je na prekvapenie v celku stráviteľná. "A peknou poctou je krátke cameo Arnolda Schwarzeneggera pre ktorého tie 2sekundy na pľace, boli rozlúčkou z akčným žánrom a prenechaním žezla inému hromobijcovi."(19.5.2005)
mandes
rozpočet : $85 million tržby celosvetovo : $80,916,492(19.12.2006)
DaViD´82
Režijní průměr, dějový (pod)průměr a k tomu navíc akce, jak jinak, průměrná. Střih je děsivý, zcela náhodný a aktivně iritující. Koukatelnou záležitost z toho dělá pouze "The Rock" a několik málo vtipných momentů. Kdyby tvůrci trochu více šlápli na plyn a zkrátili stopáž, tak to mohl být solidní pokus o novodobou variaci na Honbu za diamantem. Bohužel tak neučinili a výsledkem je nezajímavá a, hádejte co přijde za slovo, průměrná podívaná.(5.7.2004)
tron
„A tá druhá možnosť?“ – „Tú neodporúčam.“ VITAJTE V DŽUNGLI je svieža, nečakane dravá a príjemne staromódna akčná komédia, ktorej jediným výrazným negatívom je prehnaná dĺžka, kvôli čomu energický dej miestami prestáva uháňať naprieč zeleným džungľovým porastom a drieme. Vynikajúco zvládnuté akčné scény (streľba obojruč), opulentná vizuálna stránka, žmurkanie na fanúšikov žánrových klasík (bič) a pôvabné herecké výkony Dwaynea Johnsona, „Stiflera“ a šialeného Christophera Walkena len potvrdzujú, že sa nebavíme o vyložene priemernom akčnom filme, hoci halucinogénne ovocie a Ewen Bremmer (TRAINSPOTING) v škótskej sukni sú predsa len už prílišným krokom za pomyslenú hranicu dobrého zmyslu pre humor. Fanúšikom akčných béčok 80. rokov 20. storočia následne nemožno snímku neodporučiť - už kvôli stotinovému cameu titána Arnolda Schwarzeneggera, nie príliš oficiálne (a zrejme predčasne) predávajúceho štafetu bývalému wrestlerovi The Rockovi. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/akcny-film/337-vitajte-v-dzungli-60-(4.3.2005)
Lateef
Když Arnold procedil skrz vysvalené zubní jamky: "Have fun", nemluvil pouze k Rockovi, ale především k divákům. Protože alespoň já jsem se bavil náramně. Sotvaže z reprobeden vyštěkne Missy Eliott, vrhne se na vymahače dluhů Becka celá útočná lajna fotbalistů, jako kdyby to byl kožený míč a oni chtěli položit touchdown. Jenomže Beck není žádná bábovička ze suchého písku, aby se rozsypala při pohledu na drsný look Jamala Duffa... Bitky servíruje Peter Berg pravidelně, v dynamickém a nápaditém balení, a dokonce uprostřed džungle vypustí krakena v podání capoeiristické rychlomlátičky Ernieho Reyese Jr. Quebra tua cara! Když tváře nerazítkují pěsti, hašteří se neustále povedená dvojice Rock - Scott a čas od času se dostanou ke slovu pan Hromobití a pan Blesk. Příběh je navíc zasazen do atraktivního a exotického Helldorada, které ukrývá dotěrné opice, omamné ovoce a zlatou sošku. Skvělá zábava to byla, Arnolde! 85 miliónů dolarů(rozpočet)/81 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)(29.5.2006)
B!shop
Rock je drtic a Walken naprosto vynikajici zaporak se skvelejma hlaskama. Konecne poradnej akcni film plnej super hlasek a zabavny akce. Celej film v podstate tahne postava Rocka, vzdy odrika naky moznosti a nekoho zrube, coz je naprosto paradni a Seann William Scot sice opet dela uchylaka, ale docela mu role sedla a dobre doplnuje Rocka. Rosario Dawson sice moc nepredvede, ale dobre se na ni kouka. Samotnej pribeh sice nejak promakanej a originalni neni, ale scenar dava dostatek prostoru pro prestrelky a bitky, ktere to plne vynahradi. Navic do toho hraje skvela hudba. Proste vynikajici akcni komedie.(2.1.2005)
novoten
Poměrně svižný začátek a konec, ale mezi tím nuda bez jediného pořádného hereckého výkonu, kde i věčný sympaťák Sean William Scott ztratil i základní hláškující tempo. Pár akčních vychytávek mi k docenění nevyváženého béčka opravdu nestačí.(2.4.2006)
CheGuevara
Béčko až do morku kostí, naštěstí si to na nic nehraje, a tak aspoň divák ví do čeho jde. Výsledek je sice spíše nevtipný a neslaný, ale koukat se na to dá. Vše co patří ke správnému lacinému akčňáku zde je: tupý společník, který má hláškovat celou stopáž (což se mu povede ale asi jenom dvakrát), hora svalů, naivita akčních scén, rockový koncert (a tím myslím i toho herce :)) a taky samozřejmě důstojného protihráče, což Walken jako jediný splnil na dokonale. Tento snímek dá vzpomenout filmům z 80.let, ze kterých si bere plnými hrstmi, ale proč ne. Kde jinde skouknete zpomalený záběr, jak za eletrických kytar popadne The Rock dvě brokovnice a jde vystřílet celé městečko...PS. Arnold vážně potěšil ...(1.8.2006)
EdaS
Zoufalý scénář zachraňuje velmi zručný Berg, sympaťák Rock a zatraceně sexy Dawson. Dokud je film v pohybu, je to radost pohledět, ale dialogové (a nedejbože "vtipné") pasáže otravně brzdí tempo a táhnou jinak lehce plynoucí film k zemi. Scotta jsem ale měl fakt chuť fackovat od začátku do konce...(28.10.2007)
Arx
Film, který se snaží být cool co to jde, ale je fakt, že občas se mu to i solidně daří. I přes všechna filmová klišé, je to docela zábava a The Rockovi ten film naprosto sedí.(13.10.2007)
canakja
Zbraně? Ty nepoužívám. Kdysi snad trochu ano, jenže pak se děly nehezké věci a to já nemám rád. (nebo ňák podobně):-D Jinak jo, slušný akční lízátko(25.9.2010)
| V kinech ČR od: | 26.02.2004 |
|---|---|