Vítejte v džungli

Vitajte v džungli

Akční / Dobrodružný / Komedie / Thriller

USA, 2003, 100 min

Peter Berg

Nástupce Arnolda v plném lesku a fakt mu to sekne ! - Sem tam stojí za to propláchnout mozek takovouhle ptákovinou :) ... Ale pobavil jsem se a o to šlo asi hlavně. U mě tak na 70%.(28.7.2004)

Vyloženě sympatické obsazení, obrazové pošušňání a v rámci žánru věru zábavnější, než bych si v momentě, kdy jsem na placce otrávěně utírala prach a otisky prstů, dokázala připustit. Neohroženého Mikeše opět netrefí ani jedna z milionuosmi kulek, ale komu to vadí? Za 3,5* a že to tak sedlo do okamžiku ... ať nežeru.(18.4.2009)

Rock je dobrej. Moc šancí jsem mu po Mumii 2 a vlastně i po Králi Škorpionovi nedával, ale tady dokázal, že je zatraceně cool. Je přirozený, nepřehrává a hereckého nadání pobral víc, než Schwarzenegger, Stallone, Van Damme a spol. dohromady. The Rundown je nenáročná oddychovka, natočená podle x-krát viděných šablon, ale některé akční scénky jsou prostě skvělé, Rock jako tough guy, který vždycky drží dohodu a nesnáší střelné zbraně, se dobře doplňuje se Scottem a nuda v tomhle vypínači mozku nehrozí. Jednoduchý scenář se dá prominout, vyšší ambice, než pohodově zaplácnout 100 minut, tenhle snímek stejně nemá :o)(6.9.2004)

• Matty

Ať se The Rock snaží sebevíc, jediná pořádná akční scéna je souboj v rebelském táboře, což je – jak asi sami uznáte – na akční komedii, jejíž veškerá vtipnost by měla pramenit ze schématu „já jsem drsňák, ty jseš ten, který neustále žvaní a po většinu filmu si budeme vzájemně lézt na nervy“, zatraceně málo. 50% Zajímavé komentáře: Tsunami_X, Lateef, Beky, lennyd(21.9.2005)

• Renton

Scénář: R.J. Stewart, James Vanderbilt .. Ubohé. Takové prvoplánově bezduché filmy mají být alespoň zábavné, jenže V džungli se předpokládaná odlehčená zábava jaksi nedostavuje. Rejža Berg sice místy trochu boduje, nelze mu upřít několik nápadů, zvládnutou práci s technikou (kamera, střih a zvuk je místy vážně super) a lásku k americkému fotbalu. Ale je to pořád málo. Navíc akce je nechutně přemrštěná (rozesmál mě zejména jeep zcela popírající zákony fyziky) a na délku filmu poměrně skromně zastoupená. Valná část děje je totiž podprůměrná, vatou přetékající, strohá ptákovina. 30%.(3.10.2007)

Spíš tři a půl. Berg se předvádí jako zkušený žánrový kličkař a nečekaně i jako zručný řemeslník. Zprvu podezřelá herecká sestava ze sebe navíc ždíme to nejlepší - Rock aspiruje na nejsympatičtějšího akčňáka roku, Scott není nesnesitelně otravný a Walken je zas jednou docela fajn... přimíchejte do toho nebezpečně hongkongskou choreografii plnou drátů a dojde vám, že tam jungle jízda se dost povedla. Žánr buddy-movie neumírá ani v třetím tisíciletí...(25.12.2003)

• AngelAngie

Není to tak strašný, jak jsem si myslela, duo Johnson / Scott je vcelku cool.(26.5.2008)

Nevim už co napsat všichni to tu už vyjádřili. Skvělej Rock a Walken, Sean William Scott je vtipnej a Rosario Dawson to dotáhne daleko. Jinak skvělý akce zvlášť ta v baru (Rock vs. týpek s bičema) pak zmlácení černochů bylo taky super a prostě při celym tomhle filmu máte takovej ten úsměv.(20.3.2005)

Špičkový akční film se skvělými hláškami.(24.9.2007)

Rozpočet $85miliónovTržby USA $47,726,342Tržby Celosvetovo $80,916,492║ Presne toto je film, čo sedí režisérovi ako Peter Berg a nie vážne tváriace sa Kráľovstvo. V každom prípade treba povedať, že je to len priemer ale tak zručne natočený, že jedine čo to brzdí k lepšiemu strmhlavému spádu, sú tlápajúce až miestamy prázdne dialógy. Veru škoda lebo keby sa to trošku prestrihalo, hlavne tie zdĺhavé prechádzky džungľou ústrednej dvojice, bola by z to hneď strhujúcejšia jazda, lebo keď príde na akciu tak to stojí za to a dvojica Dwayne Johnson a Seann William Scott je na prekvapenie v celku stráviteľná. "A peknou poctou je krátke cameo Arnolda Schwarzeneggera pre ktorého tie 2sekundy na pľace, boli rozlúčkou z akčným žánrom a prenechaním žezla inému hromobijcovi."(19.5.2005)

rozpočet : $85 million tržby celosvetovo : $80,916,492(19.12.2006)

Režijní průměr, dějový (pod)průměr a k tomu navíc akce, jak jinak, průměrná. Střih je děsivý, zcela náhodný a aktivně iritující. Koukatelnou záležitost z toho dělá pouze "The Rock" a několik málo vtipných momentů. Kdyby tvůrci trochu více šlápli na plyn a zkrátili stopáž, tak to mohl být solidní pokus o novodobou variaci na Honbu za diamantem. Bohužel tak neučinili a výsledkem je nezajímavá a, hádejte co přijde za slovo, průměrná podívaná.(5.7.2004)

„A tá druhá možnosť?“ – „Tú neodporúčam.“ VITAJTE V DŽUNGLI je svieža, nečakane dravá a príjemne staromódna akčná komédia, ktorej jediným výrazným negatívom je prehnaná dĺžka, kvôli čomu energický dej miestami prestáva uháňať naprieč zeleným džungľovým porastom a drieme. Vynikajúco zvládnuté akčné scény (streľba obojruč), opulentná vizuálna stránka, žmurkanie na fanúšikov žánrových klasík (bič) a pôvabné herecké výkony Dwaynea Johnsona, „Stiflera“ a šialeného Christophera Walkena len potvrdzujú, že sa nebavíme o vyložene priemernom akčnom filme, hoci halucinogénne ovocie a Ewen Bremmer (TRAINSPOTING) v škótskej sukni sú predsa len už prílišným krokom za pomyslenú hranicu dobrého zmyslu pre humor. Fanúšikom akčných béčok 80. rokov 20. storočia následne nemožno snímku neodporučiť - už kvôli stotinovému cameu titána Arnolda Schwarzeneggera, nie príliš oficiálne (a zrejme predčasne) predávajúceho štafetu bývalému wrestlerovi The Rockovi. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/akcny-film/337-vitajte-v-dzungli-60-(4.3.2005)

Když Arnold procedil skrz vysvalené zubní jamky: "Have fun", nemluvil pouze k Rockovi, ale především k divákům. Protože alespoň já jsem se bavil náramně. Sotvaže z reprobeden vyštěkne Missy Eliott, vrhne se na vymahače dluhů Becka celá útočná lajna fotbalistů, jako kdyby to byl kožený míč a oni chtěli položit touchdown. Jenomže Beck není žádná bábovička ze suchého písku, aby se rozsypala při pohledu na drsný look Jamala Duffa... Bitky servíruje Peter Berg pravidelně, v dynamickém a nápaditém balení, a dokonce uprostřed džungle vypustí krakena v podání capoeiristické rychlomlátičky Ernieho Reyese Jr. Quebra tua cara! Když tváře nerazítkují pěsti, hašteří se neustále povedená dvojice Rock - Scott a čas od času se dostanou ke slovu pan Hromobití a pan Blesk. Příběh je navíc zasazen do atraktivního a exotického Helldorada, které ukrývá dotěrné opice, omamné ovoce a zlatou sošku. Skvělá zábava to byla, Arnolde! 85 miliónů dolarů(rozpočet)/81 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)(29.5.2006)

Rock je drtic a Walken naprosto vynikajici zaporak se skvelejma hlaskama. Konecne poradnej akcni film plnej super hlasek a zabavny akce. Celej film v podstate tahne postava Rocka, vzdy odrika naky moznosti a nekoho zrube, coz je naprosto paradni a Seann William Scot sice opet dela uchylaka, ale docela mu role sedla a dobre doplnuje Rocka. Rosario Dawson sice moc nepredvede, ale dobre se na ni kouka. Samotnej pribeh sice nejak promakanej a originalni neni, ale scenar dava dostatek prostoru pro prestrelky a bitky, ktere to plne vynahradi. Navic do toho hraje skvela hudba. Proste vynikajici akcni komedie.(2.1.2005)

• novoten

Poměrně svižný začátek a konec, ale mezi tím nuda bez jediného pořádného hereckého výkonu, kde i věčný sympaťák Sean William Scott ztratil i základní hláškující tempo. Pár akčních vychytávek mi k docenění nevyváženého béčka opravdu nestačí.(2.4.2006)

• CheGuevara

Béčko až do morku kostí, naštěstí si to na nic nehraje, a tak aspoň divák ví do čeho jde. Výsledek je sice spíše nevtipný a neslaný, ale koukat se na to dá. Vše co patří ke správnému lacinému akčňáku zde je: tupý společník, který má hláškovat celou stopáž (což se mu povede ale asi jenom dvakrát), hora svalů, naivita akčních scén, rockový koncert (a tím myslím i toho herce :)) a taky samozřejmě důstojného protihráče, což Walken jako jediný splnil na dokonale. Tento snímek dá vzpomenout filmům z 80.let, ze kterých si bere plnými hrstmi, ale proč ne. Kde jinde skouknete zpomalený záběr, jak za eletrických kytar popadne The Rock dvě brokovnice a jde vystřílet celé městečko...PS. Arnold vážně potěšil ...(1.8.2006)

Zoufalý scénář zachraňuje velmi zručný Berg, sympaťák Rock a zatraceně sexy Dawson. Dokud je film v pohybu, je to radost pohledět, ale dialogové (a nedejbože "vtipné") pasáže otravně brzdí tempo a táhnou jinak lehce plynoucí film k zemi. Scotta jsem ale měl fakt chuť fackovat od začátku do konce...(28.10.2007)

Film, který se snaží být cool co to jde, ale je fakt, že občas se mu to i solidně daří. I přes všechna filmová klišé, je to docela zábava a The Rockovi ten film naprosto sedí.(13.10.2007)

Zbraně? Ty nepoužívám. Kdysi snad trochu ano, jenže pak se děly nehezké věci a to já nemám rád. (nebo ňák podobně):-D Jinak jo, slušný akční lízátko(25.9.2010)

<< předchozí 1 2 3 4 5 9 13 17