Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené seriály (7)

Wolf's Rain

Wolf's Rain (2003)

Zatím nejúžasnější anime, co sem měl to potěšení vidět. Absolutně strhující příběh, který je plný zvratů a neustálých překvapení. Seriál má hned několik hlavních postav, což dává prostor podrobně rozebrat jejich charaktery a velmi dobře s nimi celou dobu pracovat. Vynikající atmosféra, která nás vtáhne do příběhu hned od úvodních dílů. Hudba je další zcela mimořádná záležitost. Originální filmové hudby vznikají mraky. Troufám si tvrdit, že víc jak 90% je obyčejnou vatou. Ne tak u Yoko Kanno. Původní hudbou pro anime dělá už víc jak 10let a dělá ji sakra dobře (např. Cowboy Bebop). Hudba je právě to, co z tohoto seriálu dělá možná to vůbec nejlepší, co na anime scéně dosud vzniklo. Je zajímavostí, že v původní TV verzi měl Wolf´s Rain pouze 26 dílů a poslední 4 vyšly až na DVD.

Gottwald

Gottwald (1986)

Postava Gottwalda behem let 1928-1948 mladne a kvete, jeho protivnici jsou proradni, uskocni a neustale tohoto samouka z lidu podcenuji. On jim ale zatne tipec, vi vsechno dopredu, kazdou podlost lehce prohledne, aby se pak mohl jit projit a spokojene zabafat ze sve stare dobre fajky, kterou nevynda z ust ani pri spani. Jeho stihla a vecne mlada zena Marta to s nim ale nema lehke, jeji muz je sice verny abstinent, ale porad schuzuje, nespi a dlouho do noci sepisuje sve burcujici projevy. Na delnickou rodinu si Gottwaldovi neziji spatne. Klema chodi v perefektne padnoucich oblecich a jeho smrnc a vkus je vyhlaseny siroko daleko. Jen dve veci by se serialu daly vytknout a to je vynechani obdobi 39-41, pac zde by prave vyniklo Klemovo kouzlo v obhajovani lisacke naoko spoluprace SSSR s Nemeckem a potom samozrejme obdobi demograticke obrody v letech jeho prezidentovani. Takze tech pet * mu uniklo skutecne o pomyslny syfiliticky vridek. Serial ma peknych sviznych 8h27min. Videno v kuse na letosnim letnim Brakfestu.

Šinseiki Evangelion

Šinseiki Evangelion (1995)

Souhlasim s ostatnimi, ze pokud jde o holy serial, tak zvesti skutecne predci realitu. Pribeh se zda zpocatku jednoduchy, ale postupem doby je nutne ho pozorne sledovat, ovsem soude podle ostatnich reakci, ani to nemusi vest k pochopeni a jednotnemu vstrebani celku. Posledni dva "headfuck" dily, ktere resi klasickou hamletovskou "tobeornottobe" otazku k tomu zmatku jen prispivaji. NGE se snazi sdelit hodne tezko uchopitelne poselstvi slozene z mixu ruznych nabozensko-filozofickych myslenek a jakesi pseudokrestanske mytologie. Ale zabyva se take nalezenim boha a jeho novym stvorenim lidmi. Ovsem tohle vsechno se obcas dostava do kolize s psychicky nevyrovnanymi pubertalnimi hrdiny, kdy ma clovek obcas pocit, ze to vsechno je jen kvuli tomu, aby si to srovnali v hlave a sli do zivota s vztycenou hlavou. Takze mozna zalezi na uhlu pohledu. Celkove lehke zklamani. 90%.