Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

brzozin 

všechny recenze uživatele

Nelze psát odděleně komentář k panu ministrovi a panu premiérovi. Proto to beru obojí šmahem. Tohle nízkorozpočtové, televizní a dost debilně dabované veledílo, které české televizní stanice odsoudily na pozdní noční hodiny kanálu s nejnižší sledovaností, je příkladem nejen toho, jak skutečně vypadá pravý nefalšovaný suchý britský humor. Je to ukázka toho, jak funguje naše společnost. Příklad toho, že existuje inteligentní politická satira cílená na samostatně myslící jedince, kteří když se smějí, pak chápou čemu. Možná proto byl tento cyklus vysílán tam, kde byl. Takových lidí je totiž opravdu pomálu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ještě odvážnější, ostřejší a brutálnější humor, než v původním seriálu, a zároveň mi (i přesto) přijde přístupnější. Tvůrci i hlavní trojice jsou stále v naprosto boží formě, jedna epizoda je lepší, než druhá a totéž lze říct i o naprosto božích hláškách a složitých souvětí nejen sira Humpreyho. Britský velkoklenot, který je dnes mnohem aktuálnější, než v době svého vzniku. Minimálně u nás. Až to hezké není. 90%. ()

Reklama

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Serál znám dlouho a sem tam jsem zahlédl nějaký díl v televizi. Teprve nyní jsem si našel čas a pustil si všechny díly v sérii. Musím říci, že jsem se dlouho tak nezasmál, především v dílech, které jinak naprosto sebejistého Sira Humphreyho dokonale vykolejí. Překvapivě seriál neztrácí ani po tolika letech od natočení nic ze svého humoru. 90 % ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Stylově pochopitelně takřka totožné se svým starším bratříčkem Jistě, pane ministře, jen humor je ještě ostřejší, protože thatcherismus se už přežil a tvůrci si zjevně vyrovnávali své účty s paní premiérkou. Velmi suchý anglický humor, který mi dokonale sedí. Skvělá politická satira. Celkový dojem: 100 %. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ať žijí všichni byrokraté, kteřížto jediní jsou skutečnými vládci naší planety a jejichž úkolem je na správnou cestu usměrnit všechny ty tupé politiky, co se do všeho jen pletou a odváží se mít nedejbože i nějaké ty ideály. The Best of Britcom tady s nezměněnou razancí podruhé útočí na vaše naivní představy o tom, co že je to vlastně ta politika. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Ve 27. minutě Sir Humphrey (Nigel Hawthorne) poznamená: "Ztrátu jednoho ministra, tu lze ještě považovat za ránu osudu, ale ztráta dvou, to už je nedbalost." Nato se Bernard (Derek Fowlds) zasměje, aby dal najevo, že je vzdělaný, jelikož se jedná o citát z divadelní komedie Oscara Wildea "Jak je důležité míti Filipa": "Ztrátu jednoho rodiče lze považovat za nehodu, pane Worthingu, ale ztráta obou, to už vypadá jako nedbalost." (Ezis)
  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)

Reklama

Reklama