Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (62)

plakát

Temná věž (2017) 

Občas si uvědomuji jak moc jsme zmlsaní. Jahodová zmrzka už nám nestačí, potřebujeme jahodovou s rebarborou. Višňová taky neni dost dobrá, chcceme Portské s višněmi a tak je to i s timhle filmem. Za mě má úplně všechno. Charismatického záporáka, hlavní hrdiny a jede od začátku do konce. Četl jsem asi 40 knih od Stephena Kinga a ačkoliv je Temná Věž v originále úplně jiná, tak pokud tohle beru jako něco, co si jen vzalo inspiraci, tak jsem maximálně spokojen. 80% a za mě nedoceněná pecka tohoto roku.

plakát

Příběh jednoho života (2016) 

Jedna ze čtyr vznešených pravd které predal historický Buddha je, že utrpeni má pricinu a ja par minut premyslel, jestli to neni tento film. Sterilní nedobová nuda s nulovou atmosférou. Pribeh mohl byt kdysi terno, ale tohle jsme videli uz tisickrat a lepe.

plakát

Coherence (2013) 

Hodně dobrej nápad a scénář+parta průměrných herců, roztřesená kamera a pár a drobných nedostatků. Přesto ale opravdu neotřelé scífko kde v lepšim hávu mohlo být *****. Dal sem si to dva dny po sobě a skládal drobnůstky které sem přehlédl. Stálo to za to.... Spolu s Man from Earth další "divadelní" nízkorozpočtová lahůdka, která ukazuje, že pokud máte nápad tak vás nic nezadrží.

plakát

Transcendence (2014) 

Takový pěkný televizní film. Průměrná hudba. Docela hezká kamera. Průměrní herci včele s Johnnym, který je tady prostě divný a průměrňoučký scénář s dírama jak cedník. Tohle vlastně mohlo natočit pár kamarádů v garáži včele s Trojanem a mohlo to být lepší. Prostě průměr bez kapky chemie či emocí...

plakát

Ztraceni (2004) (seriál) 

Tak jsem dokoukal všech šest sérií. Cestování v čase. Co na to říct. Miluju to! Ke konci to trošku ztrácí grády a začíná to být trochu moc "fantasy" (díl s dospíváním dvou chlapců je gay jak Hobit a mě se chtělo zvracet) ale skvělý seriál, kde vůbec nemám problém, že nevysvětlili všechny záhady. Ba naopak. Je to tak lepší, protože fantazie nezná hranic. Postavy jsou ale to, co je na LOST nejlepší. Hlavně Ben, Juliet, Jack, Sawyer, Locke, Said. Taky spokojenost, že vše sedí (stačí být pozorný)...90% a rozhodně nejlepší mysteriozní-sci-fi seriál, který ale zabalit po čtvrté sérii by bylo ještě lepší... PS: s konci výborných seriálů jsou vůbec problémy. Viz. Dexter. Škoda, že tvůrci nechtějí, sázejí na "jistotu", či to dělají pro plebsoidní diváky. Škoda, škoda... PS2: Pokud si to chcete užít, sledujte pokud možno denně. Opravdu se vyplatí být pozorný...

plakát

La cara oculta (2011) 

Pěkná kamera (škoda že není využito víc lokací) a výbornej nápad. Ale bohužel postavy jsou ploché jak bramborové placky a tak jen průměr. Obrovsky nevyužitej potenciál...

plakát

Chata v horách (2012) 

Chvilkama jsem si skoro uchcával blahem, že zase po letech vidim pořádnej horor s pořádnou dávkou klišé (kurva už jenom slovo klišé je klišovitý jak vidlák s jižanskym přízvukem-u nás by to byl asi moravák a řikal by "bať bať") je tam vychytávek až hrůza a vůbec je to hodně dobrý, ale dal sem jenom 4hvězdy, že jo? Hm to asi proto, že to mohlo bejt ještě o dost lepší. Ačkoliv námět skvělej a ačkoliv si to bere to nejlepší z Evil Dead, Kostky, Hellraisera, Lovecrafta atd. tak ruku na srdce, kolik hororů v tomhle stylu se točí? Hm? Hodně slušný a mít to lepšího rejžu, tak to mohla bejt dokonalý, takhle jen hodně dobrý...

plakát

Křtiny (2010) 

Upřímný, lidský film s reálnými hereckými výkony a kýblem emocí. A mě se do hlavy furt dere myšlenka "Je lepší umřít pro dobro rodiny a nebo všechny nepřátele pozabíjet jak v americkém filmu a do budoucna tak zachránit spoustu "dobrých" životů" Hm?

plakát

Django (1966) 

Jak by řekl klasik " film je spíchlý horkou jehlou a scénář má v sobě díry jak kabát starého kovboje" ale já klasik nejsem (možná po ránu). Scénář je sice stupidní a Django je vlastně celkem pěkná svině, ale má to atmosféru a Django hází pohledy, že by by jednomu zamrzla hrachové kaše v krku a hlavně za sebou stále vláčí rakev (zajímalo by mě, jestli občas mění strany, aby neměl skříplej nerv) a to mi u westernu celkem stačí. Leonovka to neni, ale ono taky, co je, že ano? Prostě je to taková béčková kopie s přísným Francem Nerem.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Zapomeňte na Tenkrát na západě. Na toho nedomrdlého bratříčka. Toho oukropečka, co přestali moc brzo kojit a co je jenom ubohým stínem či snad spíše stínítkem? Hohoho a radši si dejte tenhle skvost. Tohohle miláááškaaaa s dialogy vybroušenými jak ten nejvybroušenější diamant či snad briliant? Hohoo. Briliant, kde nikdo neřekne snad ani větu navíc, aby to byla nastavovaná kaše. Tohohle miláška s třemi, tak charmismatickými herci, že stáčet jejich charisma do plechovek, mohli by jste dělat konkurenci Coca Cole. Tohohle miláška s tak briliantní (ano, normální je brilantní, ale tahle je briliantní) hudbou, že jste schopni pískat si ji i za několit let. Toho miláška s tak hustou atmosférou, že by jste ji nenakrájeli ani motorovou pilou od Bédy Trávníčka...Jenom jsem si na tenhle film vzpomněl a sem rozhicovanej jak čtrtnáctka z koncertu Justine Biebra. Yeah! To pálí bejby!