Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledný a úspěšný vědec Will Caster (Johnny Depp) má velký celoživotní sen: vytvořit stroj obdařený umělou inteligencí i schopností vnímat emoce, který by dokázal soustředit kolektivní vědění a vědomí lidstva. Jeho kontroverzní experimenty z říše snů mu přináší slávu i nepřátele. Extremisté z řad odpůrců umělé inteligence se ho pokusí zastavit a spáchají na něj atentát ve chvíli, kdy je jeho dílo téměř u konce. Sami tím však „božský experiment" uspíší a Will osobně se v projektu transcendence stane hlavním hrdinou. Pro jeho ženu Evelyn (Rebecca Hall) a dalšího vědce Maxe (Paul Bettany) zde totiž neleží otázka, zda je to možné, ale zda je to správné. A co se vlastně stane. Willovo vědomí připojí k super počítači a obřímu vesmíru umělé mysli, kterou sám vytvořil. Důsledky záhy pocítí celý svět. Willova původní touha obsáhnout vědění celého světa se však rychle mění v jiný cíl: získat nad celým světem kontrolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (857)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu ten všeobecný hate od lidí, kteří tématu nerozumí a dovolují si polemizovat nad tím, co je v rámci sci-fi možné a co ne. Transcendence se jevila jako letošní černý kůň s velmi zajímavým obsazením, velkolepostí typu Inception a producentskou záštitou velkého Chrise Nolana. To vše fungovalo v kampani a je samozřejmě pravda, že očekávání se naplnit nedokázalo. Film se vcelku drží při zemi, místy až nudí a Johnny Depp hraje v podstatě druhé housle. Ovšem stále se na to dá koukat, jakmile se to rozjede, Wally Pfister dokáže udržet tempo a zvládne divákovi předvést, že se od Nolana něco naučil. Abych to shrnul, o velkolepé sci-fi se nejedná, ale jako jednohubka to obstojí. „Nejdůležitější je vyprávění. Je úplně jedno, co s kamerou vyvádíte, pokud nepodporuje vyprávění příběhu. Třeba Avengers mi přišli odporní. Natáčeli to z divných úhlů a já si říkal, proč je ta kamera tady? Aha, protože utratili půl miliardy za kulisy a musí je ukázat. Naprosto mě to vytrhlo ze sledování a úplně jsem z té podivné formy šílel.“ (Wally Pfister, překlad Brousitch)...70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud chce kdokoli nezištně pomoci lidstvu, tak se vždy najde dobrák, který tomu dokáže zabránit. Asi to tak má být, ale přece jen mám takový pocit, že kdybych měl na zahradě čistou vodu, vzduch i půdu, tak by tím kvalita mého života nijak zvlášť neutrpěla. Na tomto snímku mne však nejvíc bavilo to, že dlouho nebylo jasné, kdo je hodný, kdo je zlý a kdo je zmatený. A jelikož jsem si to tápání užil, tak také udělám něco pro lidstvo - přestanu vypuštěním agresivních plynů z mého řitního otvoru zvětšovat ozonovou díru. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Takže si ten netranscendentální zážitek shrňme. Než vědec Johnny Depp umře, vleze si jeho vědomí do počítače podobně jako Rumburak do televize a následně se propojením s celosvětovým internetem stane samozvaným CML. Sice dobře slouží lidem pomocí nanotechnologií, ale zároveň se stává jejich zlým pánem a protože není poblíž děda Drchlík, aby ho podložil, použijí se výbuchy, dělostřelecká palba a virus k jeho zastavení. No a než stačí padnout: „Už jsem se omluvil...“, je tu Pyrrhovo vítězství ekoterorismu nad pravdou a láskou.. Krásné obrazy vyprávějí hlavně ke konci docela pitomý příběh, při kterém se přetahují lanem existenciální sci-fi a povadlý melodram. Zdá se, že Nolanův dvorní kameraman trpí stejným neduhem jako občas sám pan král. Stojí s vodou po prsa v bazénu městských lázní a tváří se, že je pod ním Mariánský příkop.. No nic, alespoň že zůstanou dvě ponaučení: 1.) Pokud se lidstvo bude bát toho, čemu nerozumí, nikam se neposune, 2.) mít fotovoltaickou elektrárnu a hrát si při tom na boha lze jen u nás v České republice.. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Her, Lucy, Transcendence - co to je teď za trend schazovat umělou i lidskou inteligenci takovejma blábolama? Těžko říct, který film z uvedeného tria je nejpřiblblejší, tento je každopádně nejutahanější. A rozpixelovanej Depp je ještě unylejší jak uzívaná Scarlettka... Ještě že jsem nestihla kino, nejspíš by mi v něm šecky buňky odumřely. 30% ()

tron 

všechny recenze uživatele

WTF hovadina s elektronickým Johnnym Deppom. Paranormálny zážitok s extra blbým názvom. I keď to vyzerá ohromne inteligentne, mega-vizionársky a nadčasovo, v skutočnosti ide o bizarný, hlúpy, nudný a nezáživný film. Hoci... to posledné nie je tak úplne pravda. Scenár je natoľko šialený, že sa napriek robustným dvom hodinám nestíhate nudiť. Namiesto toho totiž zúbožene a perverzne nasávate jednu blbosť za druhou. Kreténskosť scenára dosahuje obrích, ba priam až závratných rozmerov. Nie som expert na IT, ale pri vete „musíme vypnúť internet na celom svete“ som zostal zaskočený i ja. Ešte som nespomenul koniec sveta, "dážď" a kyborgov. Scenár je strašný bordel. Baba leží v hotelovej posteli a zrazu dnu vtrhne komando v skafandroch a unesie ju. Mohlo by sa zdať, že je fenomenálne vidieť v jednej scéne Deppa, Cilliana Murphyho a Morgana Freemana, ale nie je. Proste chujovina á la Trávnikár. Nechápem, ako takáto sračka mohla zarobiť na celom svete až 109 miliónov (hoc slovo "až" treba dať do úvodzoviek, keďže rozpočte bol rovných sto). ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

Související novinky

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Avengers 2, Prometheus 2, Spider-Man 3 a 4...

Avengers 2, Prometheus 2, Spider-Man 3 a 4...

19.06.2013

Co nového u pokračování (nejen) komiksových hitů? Nebudeme to zbytečně natahovat. Sin City: A Dame to Kill For mělo mít premiéru letos v říjnu. Rodriguez a Miller ale údajně pořád nedotočili a to je… (více)

Reklama

Reklama