Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Titanic

Titanic (1997)

Můj nejoblíbenější film, který jsem viděla tak 10x a stejně pořád budu doufat, že se Titanic stačí vyhnout ledovci, budu napjatá jestli Jack stihne vylovit ty klíče, budu v naději, že oba dokážou vylézt na dveře a budu se bát, jestli se záchranné čluny pro Rose vrátí. A samozřejmě budu nesmírně dojatá nad romantickým příběhem a katastrofou.

Až tak moc tě nežere

Až tak moc tě nežere (2009)

Je váš vztah v koncích, který vypadá jako neřešitelná situace? Ale jděte! Určitě máte nějakého známého, který má kamaráda, který má jiného známého, co byl v podobné situaci a jemu to vyšlo! Líbí se vám někdo? Co takhle probrat všechny nepatrné "signály", které jsou "jasným" znamením toho, že on o vás také stojí? Nezavolal? Je tu přece milion důvodů, které vysvětlují proč, jen ne to, že prostě nemá zájem.... Jeden z mála filmů, který odpovídá svému žánru - tedy romantické komedii. Je tu neklišoidní romantika (hlavní hrdinové a jejich příběhy jsou opravdové a uvěřitelné a ne každý z nich skončí happyendem) a je tu i vtip. Myslím, že se v tom spousta lidí najde (jako třeba já). Podle mě oddychové a zároveň má každý příběh i nějakou pointu. Nehledě na to, že tam hrají tři moje oblíbené herečky:) Anketové vsuvky byly bezvadné. Ale myslím, že je to film spíš pro ženy.

Kozoroh 1

Kozoroh 1 (1977)

Jeden z nejgeniálnějších filmů co znám. Jelikož je to docela starý film, tak po technické stránce nic moc, ale mě se hrozně líbila ta myšlenka, detektivní pátrání, boj o život astronautů, závěrečná honička. Prostě úžasný film, který si udržel napětí až do úplného konce.

Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas

Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas (1994)

Původně jsem měla v top 10 všechny Bláznivé střely, ale přece jen musím uvolnit místo i dalším filmům, že..:) Tak jsem ponechala svůj nejoblíbenější díl, pro hodně lidí překvapivě, ten třetí. Tohle jsou ty nejlepší parodie jaké znám. Můžu to vidět po xté a pořád se budu smát a přeříkávat si s ostatníma fandama hlášky:)

Velká nádhera

Velká nádhera (2013)

Viděno podruhé po čtyřech měsících v pražském Světozoru a pořád skvělé. I když už to bohužel postrádalo tu úžasnou atmosféru Velkého sálu, kdy se u závěrečných titulků nepohnul jediný divák. Rozhodně je to film pro velké plátno s kvalitním ozvučením.

Sedm

Sedm (1995)

Pri te zaverecne jizde autem jsem malem umrela.

Po přečtení spalte

Po přečtení spalte (2008)

Film, ze kterého by byla totální hovadina, kdyby ho nenatočili tak výborní režiséři a z postav by byli jen obyčejní pitomci, kdyby je nezahráli tak geniální herci. Miluju všechny ty idioty a jejich představitele (ano Brade, tebe samozřejmě nejvíc). Tenhle film není u mě v top 10 poslední, protože by byl až desátý nejoblíbenější, ale proto, že je něco extra, něco jako třešnička na dortu.

Pan Nikdo

Pan Nikdo (2009)

Snad v životě se mi nestalo, abych dvě a půl hodiny sledovala film bez jediné pauzičky, podívání se na hodinky, s vyvalenýma očima a snažíce se o to, abych ani nemrkala. A to jsem si film pustila sama, jedno letní odpoledne, kdy se normálně nevydržím dívat v kuse ani na dvacetiminutovou epizodu seriálu. Bohužel mi v některých chvílích vadilo až přílišné překombinování, některé scény už mi přisly navíc a např. ty neustálé butterfly efekty - ano! všichni alespoň trochu při smyslech už pochopili, že maličkost může mít nedozírné následky, nemusí se to postopadesáté demonstrovat na vaření vajec atd. ... Nicméně strašně krásný, úžasný, skvělá hudba, asi mi ukápne slza, jen co píšu tento komentář.