Reklama

Reklama

Život a vztahy nejsou tak jednoduché, jak se zdá podle oblíbených knižních rádců, které mají odpověď a dobrou radu úplně na každou situaci. Přesvědčí se o tom sedm mladých lidí, kteří mají společné nejen to, že bydlí v Baltimore, ale hlavně že hledají lásku a potýkají se přitom s řadou nečekaných potíží. Beth už sedm let chodí s Neilem, marně mu však naznačuje, že by se mohli vzít. Její kolegyně Gigi chodí na rande s muži, kteří o ni zjevně nemají zájem, což si ovšem odmítá připustit. Problémy má i Janine, která je sice provdaná za sympatického Bena, jenže on se právě seznámil s pohlednou zpěvačkou Annou. I když jí dá jasně najevo, že je ženatý, Anna se do něj zamiluje. A aby to nebylo tak jednoduché, do Anny je pro změnu stále zamilován její bývalý přítel Conor, jeden z mužů, s nimiž randila Gigi, a jeden z těch, na jejichž zavolání stále čeká. Marně čeká na lásku také Annina kamarádka Mary, která se snaží najít vztah pomocí internetu. Gigi se seznámí s cynickým barmanem Alexem, který jí otevřeně objasňuje, jak to chodí v mužském světě, časem se však sám chytí do pasti a do Gigi se zamiluje. Jenže vrhnout se do vztahu pro něj není jednoduché, stejně jako není pro Janine snadné přijmout pravdu o manželově nevěře a lžích, na které postupně přichází. Zdá se, že muži a ženy si nikdy nemohou porozumět, přesto se však do sebe mohou zamilovat. A tak stále hledají způsob, jak vytvořit fungující vztah. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (699)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

"So trust me when I say if a guy is treating you like he doesn't give a shit, he genuinely doesn't give a shit. No exceptions." Aneb, dámy, přestaňme si namlouvat, že když se chlap chová jako kretén, je to proto, že nás má rád. Oceňuju, že tenhle film přichází s trochu jiným, ironičtějším a realističtějším pohledem na věc. A přece jako romantická komedie funguje, i když chvílemi dost nahořká. Líbilo se mi, že každý si tu najde svoje - máme tu manželskou krizi, přechozený vztah, loosery hledající partnera pomocí nejrůznějších technologií... A kdo má rád tu pravou romanťárnu, nechť se zaměří na příběh Gigi a Alexe (oba moc roztomilý). Právě u nich zazní moudra typu "když ti ten chlap nezavolal do jednoho týdne, tak ho přestaň omlouvat a smiř se s tím, že jsi mu prostě u (...)". Ale nebojte se, scénáristé nám dávají jistou naději - vždycky můžeme být ta výjimka z pravidla. ;-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně rozpačitý rozjezd vystřídá hodně solidní mix „uvěřitelných“ vztahových trablů a dojemný dojezd. Prostě z látky režisér Ken Kwapis (Kněz je poděs) překvapivě vykřesal solidní film, i když je škoda, že se nepřiklonil k jednomu. Skáče totiž mezi romantickou komedií a vážným dramatem. Navíc dostal pod taktovku skutečnou hereckou smetánku a předkládá dvouhodinové konverzační cosi o vztazích. A vůbec ne špatně. Jak říkám, úvod je těžkopádný, lemovaný vztahovým tápáním roztěkané Gigi, která všem cpe své telefonní číslo a pak zklamaně zírá na telefon, který.. jasně, chápete dobře. Film prostě chce rozluštit, co znamená tohle a co zas tamto, jak rozklíčovat chování mužů, žen, svobodných, zadaných atp. A svým osobitým způsobem říká něco, co mi (a doufám, že i řadě jiným divákům) nebylo úplně cizí a neznámé. I když nejsou tvůrci víc odvážní ve svých názorech a režisér se do toho nikdy POŘÁDNĚ neponoří, svůj účel film plní. Musím uznat, že větší polovinu snímku jsem se solidně bavil a dojímal. A to holt ke štěstí mnohdy stačí. Zmiňované obsazení je lahůdkové (velmi příjemní Ben Affleck, Scarlet Johansson, Jennifer Aniston, Bradley Cooper + milí, ale zbyteční Kris Kristofferson nebo Drew Barrymore + jednoznačně nejlepší Justin Long a Jennifer Connelly, která má navíc asi jediná někam se vyvíjející postavu). Sečteno, podtrženo. Tvůrci úplně neprodali to, co bych si představoval, ale pod tou vší povrchností se dají leckteré pravdy vyčenichat!! ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Až tak moc tě nežere. Žrala jsem celých 124 minut, smála jsem se, dojímala, byla škodolibá, zkrátka mě to vzalo. Málokdy se podaří film, kdy naleznu sympatie úplně ke všem postavám, tady to bylo snadné. Nejvíce mě ale samozřejmě dostala průzkumnice vztahů Gigi, která to nikdy nevzdala a ke svému štěstí přišla a na druhém místě pak vévodí prosvouprácivšeudělám Connor v podání sympaťáka Kevina Connollyho. Tento snímek má vše, co má mít a pokud něco nadbývá či chybí, není to poznat. Divím se celkem nízkému hodnocení, pánové asi Scarlett Johansson zas tak úplně nežerou, nebo se lekli, že je film odhalil z té druhé stránky. Pro mě 5* a šestá je za úchvatný soundtrack. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Snaha o americkú LÁSKU NEBESKÚ je celkom sympatická. Na hercov sa dobre pozerá, scenár občas prekvapí. Škoda toho pohľadu v štýle SEX V MESTE, kde sa partneri striedajú ako ponožky a každý deň sa chodí na rande s niekym iným, len aby sme s niekym boli... Celkovo je to len klasická romantická komédia... Ale tu je Jennifer Connelly... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ta ho teda tak moc nežrala, jen co je pravda. Já jsem 3/4 filmu taky moc nežral, ale ten konec mě dostal. Skončilo to klasicky, hezky, a mně to hodnocení zlepšilo. Když už na romanťák koukám, tak se těším, že to hezky dopadne a tady to líp dopadnout opravdu nemohlo. Prostě klasika, která nezestárna. Tady taky s celou řadou velkých hereckých jmen, které si Hollywood objednává jako na stříbrném podnose. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (11)

  • Stejnojmenná kniha, z níž film vychází, není klasická beletrie, nýbrž jedna z mnoha příruček na téma "jak zlepšit svůj život". (duklak2)
  • Při natáčení měl film krycí jméno "Boy Trouble". (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama