Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sportovní

Oblíbené filmy (7)

V Bruggách

V Bruggách (2008)

10/10 Snově uhrančivá atmosféra historického městečka, trefný smysl pro humor a skvělí herci s úžasným dialektem. To je pro mě In Bruges. Čím se mi ale film dostal hlouběji pod kůži je nejspíš kontrast krutého příběhu a lidskosti hlavních hrdinů. Colin Farrel a Brendan Gleeson vykouzlili opravdu něco vyjimečného.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

10/10 Byl to jeden z prvních opravdových filmů, které jsem viděl a zanechal ve mě patřičný dojem. Poprvé jsem zažil, co to je hustá atmosféra, strhující herecké výkony a jaké to je zhltnout film jedním dechem. Tuhle lahůdku mezi filmy a to nejen ze soudního prostředí vřele doporučuji každému.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

9/10 Rozhodně jeden z filmů, který má potenciál ve vás něco probudit. V mém případě se mu to podařilo. Mé vnitřní volání po útěku z civilizace, po pocitu volnosti, nezávislosti, nebo snad jen po tom dokázat si, že ještě jsem schopen přežít v divočině pouze za pomocí svých rukou a svého úsudku... to vše se ve mně ozývalo. Tento film mně okouzlil, mnohé připomenul a dodal nové nadšení pro dobrodružství, život a svobodu. Thank you Alexander Supertramp!

Zkrocená hora

Zkrocená hora (2005)

9/10 Výjimečně se stane, že na vás film dýchne něčím zvláštním, až podezřele osobním. Přemýšlíte, čím to je, jestli chemií mezi hlavními představiteli, úžasnou přírodou, krásnou hudbou nebo jednoduše ztotožnění se s jedním lidským osudem. Mě se to tady stalo, poradí někdo?

Cemetery Junction

Cemetery Junction (2010)

8/10 Gervais, Merchant a první film plně v jejich režii. Byl jsem zvědav, jak se s velkým plátnem poperou a musím říct, že úspěšně. Film je asi nejstravitelnější pro ty, kteří vyrůstali v 70. letech a zažili ono okouzlení okolním světem plným možností. A pro ty, kteří ví, jak těžké je vymanit se ze sevření maloměsta a jeho zaběhaných kolejí. Tvůrci v tomto snímku představují trojici mladíků, která se potýká právě s tímto problémem. Jako Rickyho fanoušek vím, že scénář pro tento film psal víceméně o sobě, jako o klukovi, který vyrůstal v Readingu v chudé dělnické rodině, řešil podobné problémy jako hrdinové tohoto filmu a hnal se za stejnými sny. Myslím, že právě díky tomu dosáhl autenticity, která vám snadno umožní se s tímto příběhem ztotožnit. Na závěr bych ještě rád vyzdvihl soundtrack, který Gervais s Merchantem sestavili. Pro mě byl tím, co udělalo tento film z dobrého výjimečným a co mě přimělo u závěrečné scény zatlačit slzu.