Reklama

Reklama

VOD (1)

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Žádná bomba se sice nekonala, ale i tak se mi film docela líbil. Taková průměrná romantická komedie. Některé vtipy jsou fajn, ale některé se moc nepovedly. Chvílemi je to i docela nuda. Některé momenty ovšem stály za to a film jako celek působí taky velmi dobře. Na červenou barvu ale tento film podle mě nemá. 60% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kombinace normálního příběhu normálních lidí z anglického prdelákova s brutálním humorem dvojice Gervais/Merchant (kterého ale není ani zdaleka tolik, kolik bych čekal) mi sedla úplně přesně. V tom filmu asi nenajdete nic, co byste nevidělůi jinde, ale ani potom to není klišé. A momenty, kdy se Merchant s knírem pustí do plesové konverzace, nebo kdy Fiennes na plese oceňuje odcházejícího starého pojišťováka, stojí rozhodně za to. Pro mně lehce nadhodnocených pět hvězd s vírou, že tihle dva cynici vymyslí časem ještě něco lepšího. BTW, Felicity Jones je tady naprosto boží. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tvarohový sejrec a jeho pokus o nostalgickou komedii. Nejsem s to posoudit, zda film na pozvolna stárnoucí Angliky působí tak, jako kupříkladu Občanský průkaz na mě, naše kulturní okruhy se tenkrát dosti lišily. Přesto jde o spokojeně sledovatelnou záležitost. Á, už vím. Lehkost. Trošku tomu chybí lehkost. Těžko vysvětlit, prostě když autoři odstoupí od legrácek a přejdou na vážnější notu (obzvláště u vztahu podnikatel - panička ze zlaté klícky), malinko to drhne. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Komorní nenápadný snímek, který u nás vyšel alespoň na DVD. Anglie 70. let, v ní tři výrostci, kteří chtějí dokázat, že jsou něčím / někým. Jejich protagonisté jsou výborní. Felicity Jones je nádherná (i s tím jejím předkusem) a sedmdesátky jí rozhodně svědčí a sluší (viz Flashbacks of a fool). Teď už nemůžu vynechat ani manželskou dvojici ztvárněnou Ralphem Fiennesem a Emily Watson. Máte-li možnost - podívejte se - jedná se o jeden z nejlepších filmů roku 2010, přestože rozhodně patří k těm nejméně nápadným. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny prekvapeni. Paradni dobova atmosfera s perfektnima pisnickama a do toho pribeh nekolika kamosu, ktery nechtej shnit v nejaky prdeli na okraji mesta, kde se da akorat cumet na televizi nebo pracovat v tovarne. Mame tu hlavni trojku v sestave slusnacek, kterymu dela fotrika v maly, ale vyzivny roli Ricky Gervais, neustale nekoho urazejici a na neco nadavajici, pak tu mame pana drsnacka, kterej neustale urazi svyho fotrika a samozrejme nesmi chybet dobytkar, kterej kazdyho opruzuje se svejma stupidnima historkama typu dostal jsem dva druhy chleba. Krome toho par fajnovejch vedlejsich postav, bohuzel Merchant opravdu v pidirolicce, ale zase tu je naprosto brutalni humusackej sefik restaurace. No a nez nejaka super komedie to je spis takova tragikomedie spadajici casto do drama. Nastesti to ale neni tragikomedie, ktera vas napadne, kdyz si vybavite cesky "skvosty" poslednich let, ale fakt vysoce prijemna, skvele koukatelna a s pohodovou atmosferou zalezitost s naprosto skvelejma a sympatickejma hercema a i kdyz to neni na 5* s chuti je tam soupnu, protoze me to fakt potesilo. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Cemetery Junction je ve skutečnosti reálné místo ve městě Reading, kde se potkávají dvě hlavní silnice s místním hřbitovem. Místo symbolizuje volbu, kterou cestou se člověk v životě vydá, zda ven z města nebo v něm dožije. (don corleone)
  • Film se odehrává v rodném městě Rickyho Gervaise - Reading. Zde se také natáčela většina materiálu, kromě Redingu štáb natáčel také v malém městě Woodstock poblíž Oxfordu. (don corleone)
  • Všechny noční záběry byly natočeny v průběhu dne. (ČSFD)

Reklama

Reklama