Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (6)

Vrána

Vrána (1994)

Vrána pro mě navždy zůstává vyjímečná, plná bolesti a čisté lásky. ~♡~

Rváčův deník

Rváčův deník (1995)

"Takhle to mám rád, nohy na asfaltu který je změklý jarním teplem, slabý větřík který tě ovívá po celým těle a zvlášť v rozkroku. Cítíš neuvěřitelnou sílu, když ležíš nahý pod hvězdnou oblohou, zatímco pod tebou je obrovské město a všude kolem o pět pater níž kličkují auta. Na nic nemyslím, když si s ním hraju, nejmíň ze všeho na bujné sexuální představy, s nimiž se musím uchýlit pod střechu domu. Jen já ve své nahotě a hvězdy vzhlížející dolů. A je to nádherné, jak ten čas letí, když si mladý a honíš si ho." Film natočený podle skutečného příběhu básníka a rockera Jima Carrolla. Drogy jsou to největší svinstvo a Jimy o tom píše svůj deník. Deník nadějnýho basketbalisty. Leo DiCaprio v hlavní roli předvádí jedinečný herecký koncert. "Vyrůstáte a dospíváte a déšt se jaksi zachycuje ve větvích stromů, které jednou ovládne zem. A je dobře že prší, rozjasní se tím měsíc, planeta tvého zármutku. Ulice se vyčistí od tichých armád, takže můžeme tančit."

Příběh z Bronxu

Příběh z Bronxu (1993)

"Je lepší být milovanej nebo obávanej? Dobrá otázka. Obojí je hezký, ale strašně těžký. Koupený přátelství nic neznamená." Malý Calogero prožívá svě dětství a dospívání mezi zásadními muži svého života a i přes rozdílnost jejich povah a pravidel mají něco společného. Naučí ho pochopit, co je pro něho v životě nejdůležitější. Krásný film! "Sonny i můj táta mi říkali, že až vyrostu všechno pochopím. Něco jsem se od nich naučil. Naučil jsem se lásku dávat i brát bez toho, abych za to něco chtěl. A pochopil jsem to nejdůležitější, že nejhorší věc v životě je promarněnej talent a že naše rozhodnutí utvářejí náš život navždycky."

Dokonalý svět

Dokonalý svět (1993)

"Hej kapitáne, máte cukroví? Dejte dohromady cukroví, já dodám strašidlo. Dobře kapitáne, udělejte cestu pro roztomilé strašidlo, nejmilejší co znám." Dva světy, dospělý a dětský a přesto mají něco společného. Přátelství, které přerostlo v otcovskou lásku. Clint Eastwood to pojal po svém a s citem. V Dokonalém světě nehledejte žádné sladkosti, ale něco mnohem hlubšího.

Bouřlivé výšiny

Bouřlivé výšiny (1992)

Nádherná hudba opakující se vždy v těch nejsilnějších momentech. Fiennes mě tu pokaždé totálně emočně rozdrtí, protože Heathcliff v jeho hereckém přednesu nemá chybu!

Rocky Balboa

Rocky Balboa (2006)

"Nikdo nerozdává tak tvrdý rány jako život. Ale nejde o to  jak inkasuješ, jde o to, kolik ran uneseš..." Nezapomenutelná scéna mezi Rockym a jeho synem jako jedno z mnoha poselství celého životního příběhu Rockyho Balboy. Kdykoliv se na něj s odstupem času znovu podívám, mám ho stále raději.  Asi to bude tím, že Stallone do něj obtiskl kus svého srdce.