Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (18)

plakát

Nepřemožitelný Samson (2018) 

Ocenil jsem, že se tvůrci opravdu hodně drželi předlohy a nevymejšleli pičoviny typu "jak to bylo doopravdy". Bohužel spousta těch věcí, který jsou v Bibli ok, působí ve filmu divně až směšně - lišky zapalující pole, med ve zdechlině lva a podobně. Extra body bych připsal za masakr oslí čelistí, ten mi udělal fakt radost.

plakát

Zakladatel (2016) 

Trochu mě děsí podobnost příběhu se Social Network. Člověk si pak řiká, kolik převratnejch nápadů nějakej podnikavej zmrdeček ukradl a pak se na nich napakoval sám.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Z Guye Ritchieho se pomalu stává odborník na znásilňování klasiky. Neřikám, že inovace a předělávka je vždy špatně, ale tady to tak splácal, že z původní legendy nám vlastně zůstal jen meč ve skále a asi 3 jména. Chudák Artuš si tak po Fuquově veledíle zakusil další sračkoidní zpracování. Ach jo. P. S. Abych to jen nehanil, tak musim říct, že tripová sekvence po kousnutí hadem byla dost dobrá. Ale to je všechno, bohužel.

plakát

Malý princ (2015) 

Jmenuje se to Malý princ, ale výstižnější název by byl "Malý princ 2: Pomsta poražených", nebo něco podobnýho, protože je to v podstatě sequel. Původní děj smrskli zhruba na deset minut a zbytek doladili po svym. Nechápu dnešní všudypřítomnou potřebu prznit klasiku, za mě obrovský zklamání.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Jak tady tak pročítám komentáře, tak se mi zdá, že většina z nich by se dala shrnout slovy: je to sračka, ale skalním fandům se to bude líbit. No, bavil jsem se se opravdovejma, vyhrocenejma fandama DC a taky se jim to nelíbilo. Takže bych zůstal jen u toho, že je to sračka.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Vlastně asi jediná věc, co mi na tom nesedí je ten název. Nikde ve filmu neni osmičlenná skupina, v chatce je 9-10 lidí, takže si člověk řiká, kdo vlastně mezi těch osum patří a proč. Popravdě jsem se musel znova podívat na trailer a musim říct, že bych mezi osum zařadil spíš Jodyho než jižanskýho generála, ale je to celkem jedno. Stejně tak by to mohlo bejt sedum nebo devět. Ale jak jsem řekl, je to jediná (a dost bezvyznamná) věc, takže u mě za 5*.

plakát

Creed (2015) 

No, nic moc novýho tu proti předchozím dílům nevymysleli. Asi jediná novinka je, že herci umí trošku boxovat. Ale na druhou stranu tu nebyl žádnej wtf moment (což v tomhle žánru vůbec neni samozřejmost, viz Southpaw) a potěšily mě dlouhý záběry (hlavně prostřední zápas parádní - skoro pět minut na jeden zátah, to samý nástup na konci).

plakát

Bojovník (2015) 

Scénárista se opravdu vytáhl, takovej počet WTF momentů v jednom filmu se moc často nevidí. Proč ho finančně zruinoval zákaz na rok, když chtěl stejně skončit? Co se stalo s těma penězma za barák a auta, že musel hned hledat podřadnou práci? Opravdu jako šampion neznal základní boxerské pohyby a musel se je učit od novýho trenéra? Dalo by se pokračovat hodně dlouho. Jo a asi jsem zapomněl napsat, že spoiler, ale film je tak předvídatelnej, že je to jedno. Jediný co se mi líbilo, byla vlastně jen úvodní scéna v šatně. P. S. Proč se to jmenuje Southpaw (levácký střeh), když tam žádnej levák neni? Protože se na konci naučil jednu supertajnou kombinaci kde prohodí nohy? Asi jo no. Takže debilní překlad "Bojovník" je nakonec výstižnější.

plakát

Hercules (2014) 

Za ten klamavej trailer bych fakt dával facky. Podle něj jsem čekal mýtickýho Hérakla plnícího úkoly. Dostal jsem slátaninu rádoby ve stylu "jak to bylo doopravdy". Pro mě hrozný zklamání.

plakát

Profesor v ringu (2012) 

Viděl jsem jen scénu se Sonnenem. Ta mě pobavila a na zbytek moc zvědavej nejsem.