Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (779)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ryan J. Condal, Evan Spiliotopoulos / Predloha: Steve Moore - Hercules: The Thracian Wars | Hudba: Fernando Velázquez | Distribúcia: Paramount, MGM | Štúdio: Flynn Picture Company, Radical Studios | Rozpočet: 100 miliónov $ | Tržby: 243,4 milióna $ | Ocenenia: - || Výhodou druhého celovečerného Herkula v tomto roku je, že sa oproti Hercules: The Legend Begins neberie vážne, a tak má skôr humorný potenciál, než epický. Každopádne, aj napriek tomu, že má film viacero vtipných scén a odkazov, na komédiu to predsalen nestačí, a na plnohodnotný historický akčňák už vôbec nie. Takže svojim spôsobom úplne rovnako zbytočný film, ako ten prvý. Tie herkuloviny nie sú zlé, ale keby boli nevznikly, nič by sa bolo nestalo :) 50% | FullHD, THX, EN DTS | ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Viděno: Extended verze (101 minut). Tak jsem se do toho pustil a děsil se, co z toho vznikne. Do kina jsem se na to rozhodně nechystal páč filmy o Herculovi moc nemusím. Přijde mi to jako hvězdná blbost pro děti, kdy Hercules spasí celý svět a zneškodní všechny nestvůry a nepřátele po celém světě. Jasně, určitě si ostatní řeknou, co to plácám za kraviny, ale to je můj názor. Proto jsem byl doslova překvapen, jakým způsobem byl tento snímek pojat (rozhodně tím nejlepším možným způsobem). Takže, na to, že tuhle Herculáckou tématiku nemám rád, mě to příjemně překvapilo. Velkou zásluhu na tom má samozřejmě skvělý Rock, který se na roli Herculese neskutečně hodil. Jsem rád, že zde nebyly téměř žádní fantastické prvky, příšery atd – to zde bylo dost utlumeno a když to zde bylo, tak mi to nevadilo. Hercules nebyl úplně nezničitelný a to bylo dalším, vítaným plusem. Byly i dobré hlášky, skvělý Herculův tým. Jinač, ty bitvy byly takové skromné, ale zase na druhou stránku výborně natočené. Vzhledem k prodloužené verzi to nebylo uplně mírné. Herecké obsazení je na tom tak normálně. Hudba obyčejná, ušla. Co se týče příběhu, scénáře a tak dále – k tomu bych určité výhrady měl. Kdyby se to zlepšilo, mohla to být skutečně pecka, třeba ta pointa kdo je nepřítel, to jsem už dávno předvídal, ale jak to bylo spracované do scénáře, to mi nesedlo. To ale neznamená, že by mě to zklamalo. Pekca to není, ale v rámci možnosti překvápko pro mě. Naopak, od filmu jsem nečekal vůbec nic, takže moje rozhodování mezi 3 a 4 hvězdou bylo po chvíli jasné. Podobné filmy nemusím a toto mi sedlo, takže velké překvapení pro mě. A to já čekal brak, tak s maximálně, jedou hvězdou. Rád jsem se zmýlil. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vysoká očekávání chtě nechtě byla a bohužel, nepodařilo se dostat z toho ultimátní biják, nýbrž "jen" pohodovou akční mytologickou srandu. Je to sice sympatický sled bitev a rubaček, ale namísto pořádně krvavé a brutální spásy přišlo PG-13, člověk si neužije ani příšer - těch $100m upřímně nevím kam se podělo, nemá to v sobě nic extra. Není to epický, ani ultra zábavná oddychovka, ani zdaleka nic novýho pod sluncem. Chemie mezi Herculovou družinou funguje, postavy si oblíbíte, nuda nebyla, nějaký kouzlo to ve výsledku mělo, ale prostě jsem chtěl radostí se posrat, což se nestalo. Podvědomě viním patolízala Ratnera, ale co já vím kdo za to může. Škoda, průměr, ten film jako by si tak pečlivě naposilovanýho ROCKa vůbec ani nezasloužil. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hercules je hrdé fantasy béčko, které používá zasazení do mytických kořenů starého Řecka, ale přitom by se hlavní hrdina s trochou snahy mohl klidně jmenovat Conan a výsledek by byl stejný - výborný. Fakt je to už hodně, hodně dlouho, co jsem se u nějakého pravověrného hrdinského fantasy takhle moc bavil, Dwayne Johnson je impozantní a bez problémů uhraje slušnej standart (nebo to odehrajou jeho vousy? Hm), jeho povinná gruppe spoluválečníků šlape podle žánrových pravidel a i když je příběh lehce neoriginální, je podán výborně. Na akci se taky slušně kouká, sice hlavní jmenné postavy pobíhají a odhlavují jako banda bererkrů bez pořádného výcviku (jinými slovy, je to hrozně vzdáleno realitě), ale upřímně, to většina soubojů ze Star Wars taky, filmové vidění takové je, já si ho užil, navíc je tu alespoň fajn využití štítové hradby. Zcela upřímně, hrdinské fantasy je srdcovka jako prase a tohle je přesně takové, jaké bych si dal každej rok jedno a fakt, že je to béčkové mi v tom vůbec nevadí. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac vtipných hlášok a zábavy, kvôli ktorým by sa v pokoji dala odpustiť mierna slaboduchosť celého filmu, alebo naopak trocha serióznejšieho nádychu, no to by som už asi chcel až príliš. Tak či onak sa ale jedná o sledovateľnú záležitosť, no predovšetkým kvôli Rockovi, ktorý je prosto klasa. Nebyť neho, išiel by som o hviezdu nižšie. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Natáčanie muselo byť posunuté kvôli zraneniu, ktoré Dwayne Johnson (Herkules) utrpel na WrestleManii 29 (od r. 2013). (Drtic)
  • Dwayne "The Rock" Johnson držel během natáčení speciální dietu, která se skládala ze 7 jídel za den. Zároveň to pro něj bylo nejdelší a nejvyzývavější natáčení. Vstával ve 4 ráno, aby stihl 2x posilovat před tím, než šel natáčet. Nabral celkem 14 kg svalové hmoty. Před intenzivními 12 hodinami natáčení ho ovšem každý den čekaly ještě 4 hodiny líčení. (RadimX)
  • Vo filme sa o Trójskej vojne rozpráva v minulom čase, podľa starých gréckych povestí však zomrel Herkules ešte pred vojnou a tvorí dôležitú súčasť jej predohry. Hovorí, že trójsky kráľ Laomedón bol preslávený svojou vierolomnosťou a oklamal aj samotného Herkula - za záchranu dcéry Hésiony mu sľúbil vzácne kone, ktoré mu po splnení úlohy odmietal vydať. Preto sa Herkules nazlostil, pozbieral vojsko, mesto dobyl, kráľa a väčšinu jeho synov povraždil. Ostali len dvaja, Tithón a Podarkes, ktorí sa už pred tým dostali do zajatia. Podarkes bol neskôr vykúpený sestrou Hesionou, zmenil si meno na Priamos, čo znamená "vykúpený" a stal sa kráľom Tróje. Práve za jeho vlády sa spomínaná vojna uskutočnila. (beso74)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama