Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (8)

Přátelé

Přátelé (1994)

Co dodat? Když se chci pobavit a dlouho přemýšlím, který film si pustit, tak se na vybírání filmu vybodnu a do přehrávače dám Přátelé. To je jistota. Phoebe a její šílenosti nikdy neomrzí. "Viděl někdo můj snubní prsten?" "Jo, je krásnej." :-)

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Nečekala jsem, že mě chytne seriál z prostředí chlapíků, kteří ovládají fyziku (a ta jde úplně mimo mě). Sheldon se pohybuje v naprosto jiných dimenzích, než normální smrtelníci (a není blázen, matka ho dala testovat), Leonard má alespoň nějakou sociální inteligenci a je schopný fungovat v normálním světě, Wolowitz má občas dobré uzemňující hlášky, bohužel se většinu času snaží sbalit jakoukoliv kost, takže mě pomalu, ale jistě začíná jeho postava štvát. Jeho matka... to je fakt síla, ta se musí slyšet. A postava Raje se mi začíná líbit čím dál tím víc. Už začal trochu víc mluvit (a nejen, když si lokne alkoholu a dokáže balit ženy) a stojí to za to. Penny trefně stírá Sheldona a je z toho třeskutě vtipná podívaná. Jednoznačně jeden z nejlepších současných seriálů.

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Skvělý seriál!!! Jim Hacker alias ministr bez vlastního názoru nebo s názorem, který je ale naprosto nemožný (politicky), sir Humphrey Appleby jako dokonalý úředník, který každým ministrem manipu.., pardon odborně směruje a v dlouhých monolozích je schopný nic neříct (tzv. Rhodéské řešení :-)) a Bernard, který už jen dovršuje 100 % dojem z tohoto seriálu. Navíc se moc povedl i český dabing, Viktor Preiss je prostě skvělý dabér. Seriál už sice má pár křížků na krku, ovšem na aktuálnosti neztratil vůbec nic. Když se podíváme na českou politickou scénu, tak je to k pláči, že to, co se děje v seriálu, se děje i v reálu.

Jistě, pane premiére

Jistě, pane premiére (1986)

Jde o to, že tradiční alokace exekutivních pravomocí byla vždy determinována tak, aby právě úřadujícího ministra oprostila od veškerých administrativních banalit. Transferováním manažerských funkcí na ty osoby, které vzhledem ke své praxi a kvalifikaci, jsou pro vykonávání tak prostých úkonů mnohem lépe uzpůsobeny. Čímž se jejich politickým nadřízeným uvolní ruce pro obtížnější povinnosti i pro komplexnější uvažování, jež jejich exponované postavení nevyhnutelně doprovází. - Proč myslíte, že tohle nechci slyšet? - Myslel jsem, že vás to vzruší. - A proč? Vůbec jsem vám nerozuměl. Humphrey, proboha, mluvte, jak vám zobák narostl. - Jak je libo. Nejste tu od toho, abyste to tu řídil.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Stálice. Trochu doják, dospělácké náměty k přemýšlení, vysoká úroveň, humanistické poslání a hodně vtipu "Máte v jednotce vojáka, který je transvestita." "No já náboženství nezakazuju, pane." :-)

Shameless

Shameless (2004)

K seriálu jsem se dostala proto, že jsem byla zvědavá na herecké kreace Jamese McAvoye. A musím říct, že jsem si během první série oblíbila všechny postavy a seriál se během jednoho týdne zařadil k mým oblíbencům. Takže po dvou sériích 5 hvězd, další série bez Fiony a Steva už mě tak nechytly, ale furt jde o nadprůměr v seriálové tvorbě. Jen škoda, že ho u nás mnoho lidí nezná a asi hned tak znát nebude, televize se vrhly na vlastní tvorbu a jde to do kytek... Ale je třeba k tomu anglických titulků, jinak vám unikne něco podstatného.

Byl jednou jeden dům

Byl jednou jeden dům (1974)

František Filip měl šťastnou ruku při obsazování, herecké výkony zejména Jiřího Adamíry a Dany Medřické jsou skvostné. Seriál má štěstí v tom, že má jen 5 dílů, každý ve stopáži jednoho celovečeráku. Charaktery jednotlivých postav jsou prokreslené, děj se rovněž vyvíjí odněkud někam, zachycují se "velké" dějiny na obyvatelích jednoho obyčejného pražského činžáku. Jediné, co mi vadilo, byla postava Zdeňka Řehoře.