Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Předčítač

Předčítač (2008)

Na téma 2. světové války toho byla natočena spousta, ale podání z úhlu pohledu, který nabízí The Reader, je fascinující. Film nutí diváka přemýšlet, klást si řadu otázek, na které však zároveň nevnucuje odpovědi. Docela souhlasím s názory, že drobnost, jež, ruší atmosféru poválečného Berlína, je angličtina v originále. Přesto mě The Reader zcela ohromuje svým scénářem, režií, hereckými výkony, hudbou… a emocemi, které vyvolává.

Písně o lásce

Písně o lásce (2007)

Podle mě nádherný film! Příběh je tak upřímný, uvolněný a pro mě zcela uvěřitelný. Tragický i radostný a plný nadějí – to vše dohromady. S lehkostí odsouvá stereotypy týkající se vztahů a sexuality. Líbily se mi i písně, které vystihují citové rozpoložení postav... No a ta závěrečná scéna! ♥

Kamkoliv půjdeš

Kamkoliv půjdeš (2009)

Možná právě proto, že jsem od filmu neočekávala zázrak, jsem byla příjemně překvapená. Same Same But Different je krásná, neobvyklá moderní lovestory, která zaujme také díky tomu, že je natočená podle skutečného příběhu. Děj plyne v poklidném tempu, diváky okouzluje úchvatným kambodžským prostředím, které se střídá s německým, i mícháním (roztomile znějící) angličtiny, němčiny a khmerštiny. Režisér Detlev Buck vytvořil poutavý snímek s výbornou hudbou, sympatickými herci a s milým závěrem.