Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (9)

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Tento seriál je prosťe super. Nemůžu mu vytknout nic, snad jen to, že má jen 5 serií a mužu říct, že jestli by mělo něco nahradit Simpsnovi na našich obrazovkách tak by to měla být právě Futurama. Shlédl jsem všechny díly co jsou a jako pravý závislák se dožaduji dalších a dalších dílu a serií.

plakát

Loď duchů (2002) 

Na tomto filmu oceňuji vizualizaci a scénu s ocelovým lanem. Jinak se dá říct, že příběh je velice podprůměrný a ani herecké výkony ničím nezaujmou. Jedná se pouze o další pokus vytvořit zajímavý horor, což očividně skončilo stroskotáním. Film není ani béčkovým hororem se spoustou krve a není to ani psychologický horor u kterého by se divák bál aniž by muselo být prolito promile krve. Je to prostě nudný příběh s několika málo zajímavými okamžiky.

plakát

Underworld (2003) 

Je to možná trochu infantilní, ale musím říct, že ač je mi 20 let, tak mam stále rád příběhy o upírech, vlkodlacích a jiné havěti. Pro mě jsou to pohádky, na které se mi příjemně kouká a u kterých si odpočinu. Underworld je taková pohádka. Musím uznat, že některá vysvětlení, která se tam objevují jsou dost slabá, prostě dokonalí příběh to není. Ale i přesto má to co pohádka má mít. Láska, nenávist, boj dobra se zlem, atd. Film se také prosazuje svými efekty a docela promakanými souboji a nechybí ani krása, kterou zde ztělesňuje Kate Beckinsale.

plakát

Vetřelec vs. Predátor (2004) 

Natočit tento film je jistě zajímavý nápad, ale musí se to provést důkladně a kvalitně, což Paul W.S. Anderson neudělal. On natočil jakousi frašku, kde vetřelec přestává být smrtonosná bytost a predátor začíná být diletantský lovec podobný Elmeru Fuddovi z Bugse Bunnyho. Já jsem se velice těšil až tento film uvidím a teď velice lituji že ho natočili. Každy kdo zná vetřelce i predátora si asi někdy představoval jaké by mohlo být jejich setkání. Bohužel film AvP absolutně zbořil mou představu. Některé filmy si nezaslouží remake, ale já doufám že tak za 10 až 20 let, až AvP upadne do zapomění, někdo natočí tento film znovu a daleko lépe, aspoň další generace budou mít na výběr mezi dobrým a špatným podáním.

plakát

Jádro (2003) 

Zápletka je absolutně tupá a radši bych o tomto filmu nemluvil s fyzikem. Co je na něm pak tak zajímavé, že si zaslouží 3*?Zajimavé je na něm to, že i přes nesmyslný základ příběhu se u filmu docela pobavíte a pak i zapomenete na fyzikalní zákonitosti a necháte se unášet dějem. Myslím, že zážitek z filmu vám zpřijemní i pohled na puvabnou Hilary Swank. Herecké výkony byly v celku dobré. Co ještě k tomu filmu říct, je to prostě průměrný snímek, na který byste asi do kina nešly, ale nudou se neukoušete.

plakát

Troja (2004) 

Když už se někdo pokusí natočit takovýto příběh, jenž zná tolik lidí, tak by se měl aspoň snažit držet se ho. To však Wolfgang Petersen asi neměl v úmyslu, neboť pozorný divák si všimne nejedné nepřesnosti, či maximalní odchylce od puvodního textu, na který se film odkazuje. Je to pouze nepodařený pokus o natocení tak silného příběhu. Musím unat že herci podali vynikající výkon a některé scény vypadaly velmi dobře, ale bohužel ani tyto světlé momenty mě nepřesvědčili o kvalitě filmu.

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (2003) 

Musím říct, že tento horor nestál za nic. Divák jenž viděl Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III bude tímto snímkem velice zklamán. V již zmiňovaném filmu byly vtipné scény střídány scénami při kterých se můžete i leknout, ale v tomto Texaském masakru nic podobného nezažijete. Můj názor na tento film je, že záživnější byla moje cesta na záchod v půli filmu, než celý film dohromady.

plakát

Snowboarďáci (2004) 

Jsem sice ateista, ale co. Můj Bože!!! Tak netrvalo dlouho a teenagerovske filmy se vytvařejí i u nás na takové úrovni jako to dělají američani (American Pie) a pokoušejí se Němci (Knallharte Jungs). Když se mi dostal do ruky tento film věděl jsem, že to pro mě asi nebude ten pravý titul. Risknul jsem to a mé pocity byly velmi smíšené. Tento film vřele doporučuji všem kteří holdují klasickým filmům pro náctileté, u kterých víte čeho se můžete dočkat. Ja osobně nejsem konzument této stravy a proto doufám, že až uvidím někde nápis na plakátech "v hlavních rolích: Jiří Mádl a Vojtěch Kotek", tak se tomu filmu vyhnu obloukem.

plakát

Fantastická čtyřka (2005) 

V poslední době se natočilo poměrně dost filmů podle komiksů a myslím, že tento je z nich ten nejhorší. Klasický začátek filmu při němž se vysvětluje jak hrdinové získaly své schopnosti nebyl příliš promakaný, celkově to na mě působilo uspěchaně. Herecké výkony nebyly valné a specielně od Ioana Gruffudda jsem čekal něco lepšího. Dvě hvězdičky jsem dal jen za docela povedené efekty a pokus o napsáni scénáře, režie si nezaslouží nic.