Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Fontána

Fontána (2006)

Dokonalý film s perfektní finální scénou, podtrženou skvělým soundtrackem. Uslintnu i po stopadesáté. Dojem z r. 2023: Stále skvělé. O lpění/nelpění na životě. Nádherné zpracování.

Solaris

Solaris (2002)

Najdete planetu snů. . . opustíte jí? Opustíte vaše sny?

Na Hromnice o den více

Na Hromnice o den více (1993)

Opravdu dobrý námět, který byl náležitě využit. Jak byste se chovali vy, kdybyste žili dokola stále jeden a ten samý den? A ať už byste v něm udělali cokoli, vždy byste se do něj ráno probudili znovu s čistým štítem.

Opustit Las Vegas

Opustit Las Vegas (1995)

Nicolas Cage se vzdal života. Rozhodl se ho dožít absolutně na mol a je fuk co na to okolí. Nechává za sebou domov i práci a vše jede propít do Vegas. V alkoholovym oparu se ale objeví anděl - Sera. Vytáhne ho z něj?

Na dotek

Na dotek (2004)

Láska přichází, láska odchází. Přináší s sebou okouzlení, štěstí, naplnění, ráj, touhu, posedlost, vztek, smutek, zoufalství, beznaděj i prázdnotu. A Damien Rice to se svým songem Blower´s daughter na začátku a na konci skvěle podtrhuje.

Beze strachu

Beze strachu (1993)

O změně člověka a jeho náhledu na okolní svět a na způsob chování ostatních. O jiném vnímání každodenních věcí, jiném vnímání žití jako celku. Jeden z těch vtahujících filmů, který ovšem nevtáhne každého.

Truman Show

Truman Show (1998)

Skvělý nápad a navíc dobře provedený.

He Died with a Felafel In His Hand

He Died with a Felafel In His Hand (2001)

Psychologie - sociologie - troška filosofie - humor - úletové situace... kdo má tohle rád, bude se mu film jistě líbit :) Navíc dobrá hudba, zajímavá kamera a povedený hlavní představitel (ten jeho "zaseknutej" pohled fakt stojí za to). Nemůžete vůbec předpokládat, kam se příběh bude ubírat dál a co se stane. Nechápu, že je film tak neznámý. Po kouknutí bych čekal, že to je nějaká kultovní záležitost nebo tak něco, ale nikde žádný komentář, hlášky, prostě nic. Divné. Jako by nikdy nešel do distribuce či co... Záááhada.

Fantastický pan Lišák

Fantastický pan Lišák (2009)

"Pohádka" s netradičním zpracováním a perfektními herci (tedy v originále, česky jsem neviděl). Škoda že neproběhla nějaká větší mediální kampaň a já se o filmu dozvěděl jen náhodou.