Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Thriller

Oblíbené seriály (7)

Temný případ

Temný případ (2014)

Že to nebude o temném případu, ale o temných detektivech, mi došlo u druhého dílu. Asi nešlo vybrat lepší dvojici, která by k sobě tak pasovala, než Woody a Matthew. Chtěl jsem ten seriál baštit hlavně kvůli Woodymu, ale nešlo to. Hrál zde až druhé housle. Part pro Matthewa byl totiž napsán geniálně, a on se ho i tak chopil. Takhle zahrát zlomeného, depresemi od hlavy až k patě naplněného chlapa, se jen tak nevidí. Nejenže smutně a pomalu mluvil, viděl o dva kroky dál než ostatní, pronášel pro ostatní nepochoipitelné myšlenky, ale on i smutně chodil...dostal mě, no. V jednom na svýho parťáka nemá, tak klukovsky se usmát, mrknout přitom šibalsky po ostatních, jestli se mu jako ten fórek povedl...to umí jen Woody. Temná, chvílemi mysteriózní atmosféra skvěle doplnila jejich postavy, a tak mě štve vlastně jen jedno...v tomhle žánru už nikdy nikdo nejspíš nic lepšího nenatočí a nezahraje. 120%

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Stranger Things mě naprosto bez námahy vtáhly do malého městečka a jeho noční můry. Dveře zvědavosti byly otevřeny, nebo spíše rozkopnuty, hned od prvního dílu a že tvůrci milovali 80. léta, nešlo nevidět. Skvělá znělka i elektronické podmazy, sympatická parta čtyř kluků a chvíle údivu i hrůzy, mně přinesly úžasně atmosférický a roztomilý seriál, kde nostalgie nemusí vypadat jako pouhá kopie.

Most

Most (2011)

Most je dalším zářným příkladem vysoké kvality skandidávských filmů či seriálů. Chytrý a originální scénář, výborné herectví s nejvyššími komplimenty pro dvě hlavní postavy, Martina a Sagu.

Luther

Luther (2010)

Přesvědčivé od prvních minut, a nikdy to nešlo dolů. Luther rozhodně není dokonalý policajt, ale právě to ho dělá tak brilantního. Nezná hranice, celou dobu je překračuje, ale vždy ještě víc, než by jste ve snu čekali...

Knick: Doktoři bez hranic

Knick: Doktoři bez hranic (2014)

Co dodat, skvělý seriál v čele s výborným Owenem...no, a že si nechají jako poslední záběr celé série na lahvičku s heroinem, jakožto novým, "bezpečným" lékem, jenž má dostat Thackeryho ze závislosti na kokainu...tak to se máme ve druhé sérii na co těšit :-)

River

River (2015)

Fantastický výkon Stellana Skarsgarda v roli detektiva Rivera a jeho přepínání nálad během pár vteřin z nepřítomnosti do zuřivosti, z nadšení do opovržení, mluvením s mrtvými, byl pro mě zjevením jako z jiné planety. River je mnohem víc než psychologické krimi drama, točící se kolem vyšetřování vraždy jeho kolegyně Stevie, je to temně smutná studie osobní tragédie, vnitřních démonů, ztráty a žalu, kde každá epizoda ze šesti, odhaluje klíčový kousek skládačky nejen z vraždy, ale také z vnitřního boje Rivera. Nezpochybnitelných pět hvězdiček i za slova, které jsem chtěl na závěr tolik slyšet, a která tam díkybohu zazněla.