Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Crash

Crash (2004)

Ten film je tak úžasný, že je těžké to nějak shrnout. Ti co mu vyčítají jistou dávku šablonovitosti a klišé mají samozřejmě pravdu, ale je to tak nepodstatný "neduh", že se člověk diví, že to tu někdo chce vůbec ventilovat. :) Film nabitý příběhy a skvělými, u nás méně známými herci (a jednou Sandrou Bullock, která to tu vyjímečně nekazí). Tenhle film mě proste pokaždé dostane, pokaždé rozbrečí, a je úplně jedno kolikátá repríza to už je. A ta závěrečná, snad šestiminutová scéna, podbarvená geniálním In the Deep od Bird York, to je prostě nepopsatelná nirvána mé melancholické duše.

Ray

Ray (2004)

Jednoduše nejlepší biografie co jsem kdy viděl. Nikdy předtím jsem se o život či hudbu Raye Charlese nezajímal, avšak tento film mě dokázal oslovit jako máloco jiného. Bezkonkurenční Foxx i filmařina jako taková.

Nepohodlný

Nepohodlný (2005)

Tento film není ani o politice, není o obchodu, je o životě, a o hodnotách v něm. Tento film je o muži, který našel to jediné podstatné - ženu, která dala jeho životu smysl - a o cestě, kterou se rozhodl projít, aby zjistil, proč ji musel tak brzy ztratit. Neuvěřitelná atmosféra, která mě vždy znovu a znovu dostane. Jednoduše úžasný film.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Absolutní vrchol v žánru moderních válečných filmů. Scottovsky geniální režie, skvělé obsazení herci jako Banna, Sizemore, Shepard, Fichtner, kterým jejich role sedly jako ulité, na každém kroku viditelný obří rozpočet, úžasná obraznost, skvělý scénář, a atmosféra zhutnělá tak, že se dá krájet. Film vás svou relističností nenechá ani vteřinu na pochybách a prostě VÍTE, že 3. října 1993 v Mogadišu vypadal přesně takto. A protože požitek z každého dokonalého filmu uzavírá bezchybně vybraná píseň, nelze nezmínit track The Minstrel Boy, který je atomickou součástí tohoto filmového blaha.