Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Mysteriózní

Recenze (38)

plakát

Haunt (2013) 

Tenhle film se neskutečně vlekl a něco pořádného se začalo dít až tak v poslední 3/4, a to, co se začalo dít, ještě za nic nestálo. Pár lekaček… Pak vcelku čekáte, jak to celé skončí, resp. kam se to bude vvíjet, ale přiznám se, že po dlouhém nudném čekání mě to pak už ani nezajímalo…

plakát

The Den (2013) 

Tak jo, tohle je pro mě jasně 4 hvězdičkové překvapení roku 2014. Jde o posledních pár roků omílaný styl found footage, nicméně originálně zpracovaný odrážející nebezpečí kyber prostoru. Mladá a velmi sympatická hlavní hrdinka má za úkol grantový výzkum kyberprostoru v prostředí nějaké videoaplikace, přes kterou může komunikovat náhodně s kýmkoliv na druhé straně. Má ale tu smůlu, že na druhé straně na ni čeká peklo.

plakát

Carrie (2013) 

Nová Carrie se mi celkem líbila, ale hned dodám, že tak přibližně do tří třetin a od Proms včetně (teda ty hlavní scény) to šlo výrazně z kopce. Vůbec mi nesedla představitelka Carrie. Ono to asi není úplně jednoduché najít trochu jakože nábožensky šibnutou, lehce uťáplou představitelku, která se na proms dokáže proměnit napřed v +- kočku a následně ve zvíře. No Chloë Grace Moretz podle mě nebyla dobrá volba. Dál mrzely efekty. To už se mi víc líbily realistické prosté efekty ve verzi z roku 2002, než přeplácanost nové verze.

plakát

Zvrácená sestrička (2013) 

Ono se tenhle kousek nedá tak úplně smysluplně hodnotit, hodně to třeba připomíná Zombie Strippers, i když tohle je o něco více hororové. Příběh není nikterak silný, ale vynikají postavy, resp. představitelka hlavní sestry, Paz de la Huerta. To je taky to hlavní, co se mi na filmu líbilo; její výkon a taky její krásný akcent. Kdybych měl přeci jenom hodnotit dal bych kolem 3 hvězd.

plakát

Cabin Fever: Patient Zero (2014) 

Další hororová série, kterou začnu pěkně pozpátku, a sice posledním dílem série Cabin Fever s podtitulem Patient Zero. Pacienta Zero přitom tady hraje můj oblíbenec Sean Astin. A ono to nebylo úplně blbý, celkem klasika začátek ve stylu party, bikiny, alkohol a opuštěný ostrov. No, jenže on vlastně není tak úplně opuštěný. Pro mě vcelku kvalitně natočený, kvalitně herecky obsazený, ale celkově to na mě nějak extra nefunguje.

plakát

Dům ďábla (2009) 

Hororová “must see” lahůdka od Ti Westa. Film, který buduje výtečně atmosféru už od prvních chvil – od prvního telefonátu na babysitting. Zároveň se tenhle kousek přesouvá do dob 80. let, a to včetně všeho, co k tomu patří – oblečení, účesů, auťáků a dokonce i stylovým sluchátkům s walkmenem… Příběh je svébytný a postupně precizně budovaný a postupně graduje až v celkem překvapivé peklo…

plakát

Takoví jsme (2013) 

We Are What We Are, do češtiny přeloženo jako “Jste to, co jíte” :-) je další díl oblíbeného televizního seriálu o hubnutí. Konkrétně o hubnutí rodinky Parkerových, kteří navíc trpí ještě nějakou obdobou Parkinsonovy nemoci a třeba i několik dní v kuse nejí… A když už si pak dají do nosu, tak to stojí zato. Živí se totiž výhradně lidským masem, na kterém jsou závislí a které léčí…

plakát

Mama (2013) 

Je to duchařina, což úplně není můj šálek kávy. Je to atmosferická duchařina a podobá se třeba filmu Sinister, ale narovinu, Mama mě zaujala o něco víc. Postupně v průběhu filmu jsem si začal uvědomovat, že jsou tu lekavé momenty, kdy jsem se opravdu lekl. Že tu je vynikající dějová linie, která se postupně vyvíjí a graduje. Jsou tu výborné herecké výkony a především je tu: Mama! Takže přátelé: pro mě zatím skutečně horor roku 2013. Film, který vás vystraší bez jediné kapky krve. 4 z 5!

plakát

A Resurrection (2013) 

Ne, ne, ne! I kdybych měl ke Slasherům blízko, tak tohle prostě nemůže fungovat. Necelých 1,5 hodiny nudy bez lekavých momentů, bez napětí, bez logiky.

plakát

Polibek prokleté duše (2012) 

WOW! Velmi příjemný upírský horor. Super překvapení od kterého jsem nic nečekal a výsledek je nakonec pro mě na 4 hvězdy. Proč dávám 4 hvězdy? Kvůli příběhu, který je vlastně jednoduchý a jedná se o takovou řekněme romantickou upírskou zápletku. Kvůli hereckému obsazení. Kvůli krásným malebným záběrům. Kvůli nevtíravým prostým dialogům. Kvůli kostýmům, interiérům, exteriérům a hudbě. A ještě kvůli super posteru. 4 z 5.