Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (835)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ak bol na niečo dobrý remake Carrie, tak na to aby som spätne docenil DePalmov originál. Tento remake je inak totálne spackaná fušerina. Scenár, konkrétne práca s postavami a ich motivácie, je slušne povedané na úrovni 80s béčka a vôbec neide s dobou. Dnes už proste takéto jednorozmerné naliňajkované charaktery neprejdú. No čo ma sklamalo najviac sú herci. Julianne Moore je nedôveryhodná, no to čo predvádza inak moja obľúbenkyňa Chloe Grace Moretz je na úrovni dedinskej ochotníckej adaptácie. Totálne nezvládnutie role. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný horor, ktorý je remakom slávneho originálu. Má celkom dobrý príbeh o mladej stredoškoláčke s nebezpečnými telekinetickými schopnosťami, ktorá je ale kvôli svojej fanatickej matke utiahnutá, nevie zapadnúť do kolektívu a tak je svojim spolužiakom nasmiech. Ale po jednej nepríjemnej udalosti sa jej predsa len spolužiačka rozhodne pomôcť a prehovorí svojho priateľa, aby ju vzal na všetkými očakávaný ples, čo aj urobí, no ľudí, ktorí jej chcú uškodiť je stále dosť a kvôli jej schopnostiam to môže mať pre všetkých katastrofálne následky. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Až na pár prakticky nepodstatných detailov je dej úplne totožný s originálom, takže vlastne len jedna prekopírovaná scéna strieda druhú, no to som našťastie aj očakával a tak ma tento fakt ani nesklamal. Horšie je skôr to, že tá prvá, rozbehová hodina mi na rozdiel od originálu prišla až príliš taká vlažná, chýba tomu ten správny náboj, ale aspoň sa na to dá bez problémov pozerať.No od samotného príchodu na ples si ma to už získalo a paradoxne práve táto najmierumilovnejšia časť, teda ples pred hlavnou akciou, kedy je hlavná hrdinka konečne šťastná sa mi z celého filmu páčila najviac, toto bolo výborne zvládnuté, čo ma vzhľadom na žáner aj dosť prekvapilo. Ale aj následne sa je na čo pozerať, takže tento zvyšok filmu ma už bavil. Čo sa týka hororovej stránky, o nejakej atmosfére alebo napätí tu nemôže byť ani reči, ale aspoň tých pár akčnejších scén je celkom zábavných, aj keď som čakal trochu viac. Herecké obsadenie je celkom slušné, síce si nemyslím, že práve Chloë Moretz je pre postavu outsiderky najvhodnejšia, ale aj tak ma bavila, k tomu Julianne Moore v úlohe matky a obstojne zložená skupina spolužiakov. Réžia a technická stránka mi prídu len mierne nadpriemerné, poteší vizuálna stránka, ale to je už prakticky všetko. Originál som videl len pár mesiacov pred týmto filmom, takže medzi obľúbené klasiky sa u mňa nezaradil, ale aj tak bol o triedu lepší, čo bolo vidieť hlavne na omnoho kvalitnejšej réžii a lepšie zvládnutej rozbehovej hodine, ktorá mi neprišla tak obyčajná. Takže tento remake je vlastne úplne zbytočný film, keďže je to aj tak len prekopírovaný originál a samozrejme v horšej kvalite, ale keďže som sa celkom bavil, nemám dôvod byť zbytočne kritický. 63% ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto hlavně kvůli Chloë Grace Moretz, já jinak horrory opravdu nemusím, ať už jsou od Kinga nebo od někoho jiného. Je ale fakt, že jsem se opravdu nebála, ani trošku, možná o to víc se mi to líbilo, oproti ostatním lidem tady. Žádnou jinou Carrie jsem neviděla, takže můžu těžko srovnávat, Chloë to zahrála dobře, příběh byl zajímavý, bylo napínavé, jak to dopadne (a kdo to schytá jako první), za mě jsou to 4* ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jsem divný, když film považuji za kouzelně romantický, lidský teenhomikál a veškeré ,,strašení" mne spíše rušilo? Odpovím si sám, děkuji. Nebudu se sáhodlouze rozepičovat o obsazení, Chloe sice rostou poněkud obří nozdry, ale furt je docela ňuňu a Moorová zahrála tak skvěle, až jí přímo nemám rád! Důstojná, byť odlehčená překopávka. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není to ani trochu strašidelné, ale sleduje se to překvapivě příjemně. Sám se tomu svému vysokému hodnocení divím. Je to tak trochu čtyřhvězdička proti své vůli (nakonec změněno na tříhvězdičku, přotoče ty čtyři hvězdy vysílaly jiné signály, než jsem zamýšlel :-D). Nová Carrie je explicitnější a zhuštěnější, nesnaží se překvapovat něčím, co každý předem ví. Chytré to je, jak jen adaptace Kinga být může - tedy vzhledem k celkové schematičnosti a přehnanosti to nepůsobí nonstop vyloženě debilně, i když přepjatost je teda značná. Nejdřív mi vadilo extrémně přepálené záporáctví osazenstva školy a vlastně všeho, ale kdybych se vydal touhle cestou, musel bych film odsoudit z fleku - takhle ho řadím mezi zábavné jednohubky, které svou zpatlaností pobaví a neurazí... leckdy trochu mimo svůj záměr, kdy se bavím tím, co mělo být strašidelné. Trochu zbytečný remake, v němž potěší leda Kamil Střihavka v roli Julianne Moore, ale opět - rozhodl jsem se tyhle základní potíže přehlížet. 3 a 1/2 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Tvůrci filmu natočili před premiérou snímku video, do kterého zapojili i nic netušící zákazníky jedné malé kavárny. Ve videu mladá žena po incidentu odmrští muže na stěnu kavárny jen silou vůle a následně "silou mysli" zdemoluje okolní zařízení. Krom herců, kteří dotváří atmosféru, jsou součástí i reakce nic netušících zákazníků. Video končí odkazem na film. (ČSFD)
  • Na konci traileru je napsáno "Call Carrie" a telefonní číslo 207-404-2604. Číslo je součástí virální kampaně. Po jeho vytočení si můžete poslechnout Carrie a při druhém zavolání i její matku. (Misule11)
  • Chloë Grace Moretz je první v roli Carrie, která se věkem přibližuje svému předobrazu v předloze. V době natáčení jí bylo 15 let. Sissy Spacek bylo v době natáčení 26 let, Angele Bettis dokonce 29 let. (Paulie88)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama