Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (835)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Povedený Remake! Nová Carrie se nese ve stejném duchu jako originál,ale příjde mi svižnější,zábavnější a Finále je mnohem razantnější a drsnější. Výtka snad jen k Moretzové,která se na roli plaché a ošklivé holčičky nehodila,ale na druhou stranu žádnou ošklivou,známou a dospívající herečku neznám,takže mu to nemůžu brát za zlé. Za mě je to spíše rodinná hororová pohádka pro teenejdžry,při které jsem se slušně bavil.70% ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Carrie od De Palmy je už pomalu v babičkovských letech, takže někoho úchylného z filmové branže napadlo pomazlit se s jejím vnoučetem .. bohužel. Původní Sissy Spacek byla křehká, naivní a éterická bytost, která si ani neuvědomovala, že ji šikanují, kdežto současná představitelka role Chloë Grace Moretz by díky své narostlé figuře mohla z fleku porážet v páce kluky z fotbalového týmu .. a přesto se díváme na jeden a tentýž film o jedné a té samé holce, který bez výraznějších změn okopírovali a nově naservírovali všem těm, kteří už ani pořádně neví co že je to celuloid .. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Další z řady new age idiot remake. Původní verze nejsou dost kůlové a noví MBA menažéři nějak musí plnit kvóty, halt jednou musí dojít i na kousky, na které b jim stud a soudnost neměl dovolit sahat. Je nová doba!!! Host vyhazuje číšníka!!! a zmrdi kurví ikony!!! Zaplbuch, Carrie je jen jedna a tahle sračka na tom nic nemění! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nejsem zarytým odpůrcem remaků, spíše naopak - pokud se mi stará verze (v tomto případě i kniha) líbila, tak se na remake rád podívám. Carrie se ale bohužel nepovedla. Není to úplně tragický, ale vidím v tom pár zádrhelů. Hlavním problémem je velmi špatná závěrečná půlhodinka (do té doby to bylo celkem v pohodě), která měla být vyvrcholením filmu, ale místo toho se podle mě vůbec nepovedla. Druhým, menším problémem je nevhodný výběr herečky pro postavu Carrie. Já mám sice Chloë rád, ale do této role se nehodila, navíc si myslím, že si to tu poslední půlhodinku těžce nedávala. Když to celý porovnám s původním počinem, který je téměř o 40 let starší, tak mu tento moderní remake nesahá ani po kotníky a to především po stránce atmosférické. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pre mňa úplne o ničom. De Palmovu verziu pokladám za takmer majstrovskú, ale tento remake (nové filmové spracovanie knihy?). je úplne zbytočný. Čo by nevadilo. Ak by to bol dobrý horor. Lenže nie je. A strašidelný, tak to nie je už vôbec. A ani desivý, znepokojivý, intenzívny, či mrazivý. Scenár je absolútne predvídateľný, Chloë Grace Moretz je mi úplne ľahostajná a Julianne Moore je pre mňa jednou z najnesympatickejších herečiek Hollywoodu. Mínusom je i aktualizovanie deja do súčasnosti. Scény, v ktorých Carrie objavuje čaro internetu (alebo sa dozvedá o existencii menštruácie), pôsobia ako keď svojho času obľúbený, milovaný a zbožňovaný Krokodíl Dundee odišiel z austrálskeho buša a uveličene kráčal rušnými ulicami New Yorku. Dám aspoň blbých 20% za drsné finále. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Před odjezdem na maturitní ples si Carrie (Chloë Grace Moretz) připíná růžičku na levou stranu šatů, v následujícím záběru ji má ale na pravé straně. (SniperG1)
  • Součástí reklamní kampaně se stala webová stránka www.findcarrie.com, kde si lidé mohou prohlédnout dům z filmu. (Cheeker)
  • Slogan "You will know her name," je odkazem na poslední větu z titulní písně broadwayského muzikálu „Carrie“. (Dr Lizal)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama