Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Obsahy (5)

Miniaturista

Miniaturista (2017) (seriál)

Amsterdam, rok 1686. Mladá Petronella Oortman (Anya Taylor-Joy) je provdána za bohatého a pohledného obchodníka Johannese Brandta (Alex Hassell), který slíbí vykoupit její rodinu z dluhů. Přestože se jedná o domluvené manželství, Nella doufá ve štěstí a lásku. Od začátku se však setkává s odtažitostí svého manžela a otevřeným nepřátelstvím jeho upjaté, pánbíčkářské sestry Marin (Romola Garai). Mezi sourozenci navíc existuje zvláštní vztah, o kterém se šušká po celém Amsterdamu. Situace v tichém, chladném domě navíc nabírá na podivnosti, když Nella od Johannese dostane miniaturu domu, který se stane důležitějším, než by se původně zdálo. Natočeno dle předlohy stejnojmenného románu od Jessie Burton.

Isabel

Isabel (2012) (seriál)

Historický seriál vypráví příběh Isabely Kastilské, ženy, která se na rozdíl od mnoha žen modré krve nestala pouhou figurkou ve sňatkové politice tehdejší doby, ale měnila dějiny. Příběh začíná v momentě, kdy se mladá Isabela spolu se svým mladším bratrem a matkou nachází ve vyhnanství. Můžeme sledovat proměnu mladé, naivní dívky v sebevědomou a silnou panovnici. Od dramatického nástupu na trůn přes dobytí Granady a sjednocení Španělska až po děsivou inkvizici, Isabelin život byl více než zajímavým.

Satanic

Satanic (2016)

Skupina přátel se vydává do Los Angeles po stopách satanistického kultu. To, co se zprvu zdálo být neškodnou zábavou a trochou nekonvenčního vzrušení, se mění v pravou noční můru. I ti nejskeptičtější se pak přesvědčují o tom, že s mocnostmi zla není radno si zahrávat.

Águila roja

Águila roja (2009) (seriál)

Tato historická fikce se odehrává v 17. století ve Španělsku. Hlavním hrdinou je Gonzalo de Montalvo, na první pohled nenápadný učitel vesnické školy a otec malého Alonsa. Po smrti své manželky začne Gonzalo žít dvojí život, aby vypátral jejího vraha. Stává se z něj hrdina nazývaný Águila roja (Červený orel). Jeho pátrání ho však zavede mnohem dále než by očekával a i poté, co vraha vypátrá, žije dále jako hrdina, učitel a otec v jedné osobě.

Vanilka a čokoláda

Vanilka a čokoláda (2004)

Pianistka a matka tří dětí Penelopé vede neutěšený život s manželem Andreou, který ji sice miluje, ale podvádí. Když se Penelopé dozví o jeho poslední nevěře, opustí Andreu i děti a vydá se do domu své babičky. Zakáže mu, aby jí volal nebo ji jakkoli jinak kontaktoval pod pohrůžkou, že ho opustí navždy. V domě u moře vzpomíná na své dětství, jak se dozvěděla o nevěře své matky a jak poznala Andreu. Na něm nyní je, aby se postaral o dceru, která prožívá první milostné problémy, o klackovitého syna a malého Lucu, který postrádá svou matku. Andrea si uvědomuje, jak moc mu "Pepe" chybí a napíše jí dopis. Začnou si dopisovat a Penelopé se mu svěřuje s bolestí, jakou zažívala potlačujíc vztek, lítost i žárlivost, kterou cítila, když ji podváděl. Nakonec mu přizná, že měla pletky s jistým malířem, do kterého se doopravdy zamilovala. Andrea je zničen. Nakonec je osud znovu svede dohromady, když Luca onemocní. Penelopé si není jistá svými city a proto se vydá hledat malíře Carlose, kterého dva roky neviděla. Smíří se Penelopé se svým manželem, nebo bude následovat dávno zapomenuté city? Film provází klasická hudba doplněná o okouzlující italské panorama.

Reklama