Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Fascinující a zároveň velmi náročný snímek pro psychiku člověka. Hvězdné obsazení, režisérský skvost.. Requiem je starý už 11 let a já stále neviděla nic silnějšího, nic lepšího . Smekám před všemi, kteří se na filmu podíleli. Před herci, režisérem, střihači, před Clintem Mansellem, jež složil tak dokonalý soundtrack. Viděla jsem ho už tolikrát a stále mě drží v sedačce, neodejdu dokud nepoběží závěrečné titulky a vlastně ani potom. Půl hodny zírám a nemůžu věřit tomu, co mi v necelých dvou hodinkách naservírovali.

Síla Severu

Síla Severu (2005)

Realita je krutá... o tom se můžeme přesvědčit ve snímku ''Síla Severu''. Příběh vypráví o lidech, jež mají společného více, než si jen kdokoliv může myslet. Jejich životy jsou jiné a přesto tak podobné. Každý se snaží utéct a vést život jinak, ale ono to prostě někdy nejde. Příběh je o (ne)vůli,, závislostech na něčem a někom, podivných vztazích a podivných pocitech. Surová atmosféra Dánska tomu všemu dává ještě větší depresivní dramatičnost. Miluji severskou tvorbu, miluji tenhle film. Plný počet hvězd si zaslouží i po miliontém zhlédnutí.

Chlapec v pruhovaném pyžamu

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008)

Malé děti, malí chlapci, silný příběh a slzy. Příběh, který je z pohledu toho malého chlapečka tak nevinný a milý. Znáte to.. rodiče vám nakukají, že nesmíte chodit tam a tam, protože je tam to či ono. Ale vy se stejně vydáte do ulic a sami zkoumáte. Seznámíte se s dětmi, se kterými byste se za normálních okolností nebavili. Ale bavíte. Navážete pěkné a upřímné přátelství, než všechno skončí. Špatně. Brečela jsem jako malá, ale ... je to prostě hodně silný film, který se pomalu, ale jistě rozjíždí s velice depresivní atmosférou. Realita byla krutá a pořád je...

Trust

Trust (2010)

Všichni jsme po celý život upozorňováni na to, jak je internet nebezpečný, hlavně tedy chatování mezi lidmi, kteří se vzájemně neznají. Já byla taky taková a nemyslím si, že jsem jediná. Všechny holky jsou zvědavé a to se nezmění, stejně tak jako se nezmění choutky některých jedinců. Pár věci v ''Trust'' mi přišlo trošku přitažených za vlasy, ale když to opomenu, tak je to celé vlastně realita, která potkává všechny a pořád a jen tak z našich životů nezmízí. Ale k filmu. Byla jsem nadšená výkonem hlavní hrdinky, její emoce a podání malé holky, která si naivně myslela, že potkala svou první osudovou lásku byla tak opravdová, že jsem žasla. A čtrnáctileté holky naivní prostě jsou, neoznačovala bych hrdinku zrovna za ''krávu''. Dodívali jste se vůbec na konec?

Ukradené Vánoce

Ukradené Vánoce (1993)

Burton je pán. Burton je král. Miluji jeho zvrhlé představy o nadpřirozených bytostech, o pohádkách, o Vánocích. Ukradené Vánoce jsou vždycky jediný dáreček, který každoročně naděluji sama sobě. Nikdy nezklame, nikdy neomrzí. Ten soudtrack, ta roztomilá a milá Sally, jež si denně přišívá ruce nebo nohy, ten šarmantní kostlivec Jack, který se vydává za Santu (Satana) Kalouse. A všechny ty dětičky... Umíte si představit děsivější Vánoce? :)

Pan Nikdo

Pan Nikdo (2009)

Chcete něco, co nepochopíte? Chcete něco, v čem se budete motat od začátku do konce, ale stejně se dodíváte, protože doufáte, že konec vám dá nějaké vysvětlení? Film je svým způsobem pro někoho o ničem, pro mě však byl o všem. Jsem naprosto spokojená, i když už po několikátém shlédnutí podstatu filmu vlastně nechápu. Jared Leto byl opět výborný, abyste věděli! :)

VALL-I

VALL-I (2008)

Nejkrásnější pohádka, nejkrásnější animák dnešní doby. Jsem příjemně překvapena jak jednoduše a nenáročně příběh plynul. Jak bylo všechno takové milé, ale nenucené. Takhle si já prosím pěkně představuji film pro rodinu. Každý si zde najde to svoje. Já si to taky našla... ''Wolíííííííí'' ''Éééééva'' :))