Reklama

Reklama

Čtrnáctiletá Annie se prostřednictvím chatu a webové kamery poprvé zamilovala. Nemohla tušit, že se stala předmětem zájmu anonymního pedofila, který při prvním setkání krutě zneužil její naivity a chladnokrevně ji znásilnil. Pro Annie už nic nebude takové jako dřív. S děsivým traumatem mladé dívky se těžce vyrovnává celá rodina. Vyšetřování FBI navíc dokazuje, že zdaleka nebyla první obětí tohoto internetového sexuálního maniaka. Otec Annie by nejraději vzal spravedlnost do vlastních rukou, dochází však k poznání, že jediné, co teď všichni mohou udělat, je být v této situaci jeden druhému oporou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mladá Liberato hraje jak z partesu a to samé, i když více očekávané, je Clive Owen. ___Není to detektivka, ale psychologický příběh o tom, jak se rodina vyrovná se znásilněním (?) dívky, která je v naší společnosti považovaná za příliš mladou na sex. A v tom to je, naše společnost se s tím vyrovnat nedokáže. Být to u přírodních národů, tak by si nejspíš řekli: A co? Aspoň se děvče zaučilo. Být to směrem na východ, tak by otec podřízl jak dívku, tak muže, který s ní byl. ____ Ale v tomhle společenství je dívka znásilňovaná několikrát. Nejdřív tím úchylem, ale horší je znásilnění důkladnou lékařskou a policejní prohlídkou. Nejhorší je ale znásilnění vlastní rodinou, protože to nikdy nepřestane, stále ji budou poměřovat tím jediným krátkým zážitkem, stále už pro ně bude ta znásilněná, hloupá, ubohá. Nešťastný los. ____ Závěrečná poznámka jen pro mne: Clive Owen hrající fotříka od rodiny? Ach, jaký žal! /8. 6. 12./ ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Trust je film o dôvere a rodinných vzťahoch, o traumách a osobných krízach. Je o tom, aké dôsledky môže mať mladícka nerozvážnosť a chybne nasmerovaná dôvera. Radšej netreba očakávať žiaden thriller, pretože napätia je tu ako šafránu. Atmosféra vo filme je viac psychologická a dramatická. Príbeh sa skôr zameriava na prežívanie a pocity všetkých členov rodiny. Trust je určený ako poučenie pre mladé naivné slečinky, rovnako však prinesie priemerný filmový zážitok pre každého (ak si odmyslíme príliš častý a miestami rušivý schématizmus). ()

Reklama

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Pokud váháte, zda-li se na tento film podívat, doporučuji nejdříve zhlédnout trailer. Dostanete totiž přesně to, co máte možnost vidět v upoutávce. Naivní lolita nalítne internetovému pedofilovi, který ji následně "znásilní". Člověk by se pozastavil nad tím, proč vyhledávala lásku zrovna přes internet, když měla relativně fajn rodinu, dobré přátele a úspěchy ve volejbalovém družstvu. Přesto na dětskou důvěřivost tvrdě doplácí nejen ona, ale záhy celá její rodina. Drama o znásilněné se tak rázem mění do rutinního rodinného dramatu, kde se střídá zobrazení frustrací dívky, která se nepochopitelně skoro celý film pedofila zastává a otce, který se nemůže přenést přes fakt, že jako ochránce dívky selhal. V druhé polovině se dívka smíří se situací a nervově se zhroutí, záhy se zhroutí otec, že se zhroutila dívka, a pak se po americku obejmou a je konec. Ano, to jsem nenapsal o posledním filmu Davida "Rosse" Schwimmera zrovna pěkně, ale skutečně to tak prostě působí. Jediný vztah, který se během filmu nějak rozvíjel a budoval byl mezi dívkou a otcem. Závěrem mám tak pocit, že jsem zhlédl jen jedno z dalších průměrných dramat a v hlavě mi zůstala myšlenka: ,,já bych ty internety všechny zakázala!" ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Film o čtrnáctileté dívce, která naletí pětatřicetiletému úchylákovi, který jí přes internet cpe do hlavy všechny možný kydy, a nakonec jí v motelu znásilní. To si samozřejmě nechce přiznat a nejlepší kamarádce se svěří, že s ním měla sex. Pak už je to jen o vztazích rodiny a o tom, jak si dívka pomalu uvědomuje, že naletěla úchylovi. Celkem zajímavý film. Za mě 50% :) ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Místy hrozně silná záležitost. Opravdu nepamatuju, kdy mi bylo u filmu naposledy takhle fyzicky špatně. O to větší škoda, když se takhle dobře budované atmosferické drama v půlce změní v otcův soukromý boj a Annie je vytěsněna na druhou kolej. Přesto i tak, natočil Schwimmer docela zajímavou sondu o poměrně aktuální tématu. Kromě zmíněného má Trust dobré herecké výkony Owena a mladé Liany a bavil mě i klávírový soundtrack. Na druhou stranu, jak bylo řečeno, druhá půlka už nefunguje tak dobře, a některé situace a chování postav je totálně filmové a v réalu značně nepravděpodobné. Lepší tři hvězdy. He loves me! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Když si Will (Clive Owen) píše s neznámým mužem na interentu, jde o autentickou konverzaci mezi uživateli "fleet_captain_jaime_wolfe" a "sadlilgrrl" převzatou z webu www.perverted-justice.com. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama