Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (103)

plakát

La La Land (2016) 

Je jedno jestli máte nebo nemáte rádi muzikály, La La Land vás roztančí a chytne za srdce!

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

A to jsem myslel, že Batman v Superman bylo šlápnutí vedle ...

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Marvelovský film na který jsem čekal od prvního Iron Mana, nejsou to pohádkový Avengers ani kouzelný Thor, tady jde fakt o hubu. Nová dvojice Black Panther a Spiderman jsou opravdu skvělé zvládnuté postavy a i kvalitně přivedené na scénu - Spidermanova scéna na letišti je k nezaplacení. Co se Spideyho týče, tak Tom Holland odvedl skvělou práci z trojice zfilmovaných Spidermanů si u mě vysloužil první místo. Panther je zajímavý a těším se na jeho celovečerní film, rád se o něm dozvím víc. U samotného filmu je nutné ocenit práci kaskadérů, celkový příběh a celistvost. Civil War hraje přesně na tu správnou strunu, má jak vtipné tak i vážné stránky a obě jsou dobře nakombinované. Nelze ovšem pominout občasné natahování délky a hluchá místa. Tak jako tak je CIVIL WAR jedním z nejlepších od Marvelu a jen těsně se minul s plným hodnocením ode mě.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Jestli jsem myšlenku filmu pochopil správně, tak je to skutečně hodné potlesku. Mechanický pomeranč má mnoho aspektů, které Vás ohromí, přes režii, herecké výkony, zajímavou hudební složku a i syrové zpracování apod. vše kromě zábavnosti. Podle mě je to jednou z hlavních priorit a bohužel mě film odst často nudil.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Střih, kamera a lidi žerou rohlíky s a) lučinou b) paštikou c) suchý. Další střih debata úplně o ničem. Střih záběr na hospodu, kde lidi chlastaj, dívaj se na televizi, tancujou a chlastaj, střih sex. Dlouhý záběr na Ivana Trojana střílející nevidetlného jelena, střih další sex. Kamera jede a lidi jedí kachnu se zelím a knedlíkem. Lidi chlastaj, lidi mají sex, lidi zase něco jedí... a to je konec. Jo a Vilhelmová je prej "kur*a". Mé pocity jsou celkem rozporuplné, nicméně si myslím, že ačkoliv byl děj jen o konzumaci všeho možného tak má i své kouzlo. Na české poměry poměrně nevídaný film. Občas mě překvapilo, že mě film nenudil tak, jak by mohl působit - nudně.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Skvělý rozjezd, v momentě, kdy film začal, jsem si začal i říkat, že ty tři hodiny uběhnou jako voda. Asi tak v půlce jsem si to myslet přestal. Zprvu velmi propracované nabízení jednotlivých střípků skládačky kdo je kdo a co chce, se během pár minut změní a rázem víme kdo je kdo. Tohle vypětí Tarantino opravdu nezvládl. Další věc co mě opravdu tížila byl nemastný a neslaný konec, na 3 -hodinový film jsem čekal nějaké lepší rozuzlení, než kterého se nám dostalo. Všechny scény, ve kterých je Samuel si doslova ukradne pro sebe. Kritika oblíbená a vychvalovaná role Jennifer Jason Leigh byla velmi otravná, možná, že to se jí dobře zahrát povedlo. Soundtrack je povedený, ovšem skladba, která je nejzajímavější nebyla bohužel složena k tomuto filmu, ale filmu Věc. Film je pro mne velkým zklamáním, přesto jisté kvality má a je koukatelný, ale není to rozhodně to, co jsem od toho očekával.

plakát

99 domovů (2014) 

Film má skvělý potenciál, ovšem z velké části nevyužitý. Může to být nesympatický kukučem Andrew Garfielda. Michael Shannon dělal co mohl, ovšem ne vždy byl pro mě 100% přesvědčivý. Film nebyl špatný, ale mohl být lepší.

plakát

Spectre (2015) 

Celé mi to přišlo takové až moc strojené, herecké výkony byly špatné, plochý scénář a zvláštní dějové "zvraty". Jakoby celý film dělal někdo z povinnosti a ani se nad tím pořádně nezamyslel, nějak do toho zakomponoval předchozí Craigovi filmy a aby to nějak nakonec vyšlo. Úvodní scéna byla paradoxně asi nejlepší z celého filmu ... pak už snad jen scéna ve vlaku. Celkově na mě film působil zbytečně a snad i amatérsky, jako kdyby se někdo hodně bohatý rozhodl udělat film a bylo mu jedno jak to nakonec dopadne ...jen mít mega budget.