Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Jestli předchozí 2 díly byly úžasné tak tohle musí být dokonalost. Postavy rozvinuté do posledních detailů, bitvy monumentálně efektní, skvělý příběh, střih a herci (Viggo pro mě bude vždy jen Aragorn a žádná jiná postava) Navíc podkresleno nádhernou hudbou. 11 Oscarů včetně nejlepšího filmu a režie naprosto oprávněně.

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Nejlepší díl z celé původní trilogie, nejlepší díl z celé ságy. Star Wars byl je a bude vždy nejlepší filmovou ságou na světě a tento film je jeho vlajkovou lodí. Ve všech ohledech dokonalé.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Nejlepší válečný film jaký kdy kdo natočil. Při úvodní sekvenci na pláži má člověk pocit jako by tam skutečně byl a skutečný obraz války na vás vyletí jako kopnutí do rozkroku. Zbytek filmu už jen rozpracovává perfektní příběh a klidně se přiznám k tomu, že u závěrečné scény na hřbitově jsem brečel jak želva. Prostě dokonalý film.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Jednoznačně nejlepší díl o Indym. Celý film jede v neskutečném tempu, akce a vtipy na každém kroku. Ford výborný jako vždy a natáčení si musel vyloženě užívat a sir Connery se nenechal zesměšnit "vlastním synem" a spolu vytvořili vynikající dvojici.

Rocky

Rocky (1976)

Stalloneho životní příběh převedený do prostředí boxerského ringu s nádhernou atmosférou, úžasnou ústřední postavou a jednoduchým, i když velmi silným dějem, se kterým se dokáže ztotožnit, a který zná téměř každý. A co, že Sly "hraje" jak poleno, že se většinou baví jen o blbostech a kolikrát celá konverzace zní jako náhodný slovosled. To vše k Rockymu jako postavě patří, je to prostě ten s ne moc velkým mozkem ale o to větším srdcem. Všechny ty emoce, které tento film u diváka vyvolá ani neumím pojmenovat. Jeden z tech filmů, které se nebojím nazvat klenotem.

Chyť mě, když to dokážeš

Chyť mě, když to dokážeš (2002)

Jeden z mála snímků, které vidím alespoň jednou do roka a vím, že se mi neomrzí. Jeden z mála snímků, u kterého se mi líbí český dabing a v originále jsem ho ještě neviděl. Určitě jeden z nejlepších filmů jaké znám, určitě jeden z mých nejoblíbenějších. Perfektní, jednoduchý, lehký film, na který se dokážu dívat prostě pořád. Prostě la bombastico.

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

Spaceyho životní výkon. Každé jeho slovo sem mu doslova sežral z ruky. Během filmu sem skoro ani nedýchal, výprava je impozantní, hudba dokonalá, režie perfektní. Navíc Bridges se drží se ctí a ani trochu za Kevinovým božským výkonem nezaostává. Prostě nemůžu vytknout vůbec nic. Celý film mě absolutně dostal a už dlouho sem z žádného neměl tak skvělý pocit. Celkově ten nejkvalitnější snímek jaký jsem kdy viděl.

Žhavé výstřely

Žhavé výstřely (1991)

Parodie parodií, komedie komedií. Úžasné gagy, výborné scény. Film na kterém sem takřka vyrostl, a který i po všech těch letech pobaví jako nic jiného. "Uklouzl sem po rybě, kdo tam dal tu rybu?" "Jakto žádná tam není." "Ale jo byly tam dvě, útočí ve dvou, copak ste nechodil do školy!?"

Jurský park

Jurský park (1993)

Krásné rodinné dobrodružné sci-fi, které zná snad každý. Na svou dobu přelomové efekty, které ani v dnešní době neztrácí na kráse, výborný jednoduchý příběh, skvělá režie a úžasná hudba v podání osvědčeného dua Spielberg - Williams. To je Jurský park, jeden z nejpřelomovějších a nejlepších filmů své doby.

Let číslo 93

Let číslo 93 (2006)

Pocta hrdinům, kteří se nebáli postavit se teroristům a zachránit si životy. Každou scénu jsem hltal jako oblíbené jídlo a stále jsem čekal na přídavky. Těch se mi dostávalo celých dokonalých 110 minut a v závěrečných popiscích skutečných událostí tohoto osudového dne sem si teprv uvědomil celý význam snímku. Ještě 5 minut po nich sem s otevřenou pusou koukal do titulků a přebíral si celý film v hlavě znovu a znovu. Ještě žádný film na mě neudělal takový dojem jako tento