Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (144)

plakát

Billy Elliot (2000) 

Opravdu doják skoro od začátku do konce. Parádní zpracování příběhu. Moc se mi líbila kamera a spousta nápaditě natočených scén. Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Naprosto famózní koláž životopisného filmu a hudebního nářezu, který zvedá chlupy po těle. Jsem rád, že jsem mohl o vánočním čase shlédnout tenhle emocemi a energií prýštící počin.

plakát

Divočina (2014) 

Pomalý rozjezd sálající nudou nakonec střídá sounáležitost a pochopení, které přináší postupné odkrývání hlavnícho charakteru. Jsem rád, že nešlo o nějakou kopii Into the wild, ale o film s podobnou tématikou nicméně výrazně jiným podáním.

plakát

Dunkerk (2017) 

Emocionálně vybroušený, působivý, dechberoucí, napínavý a empatii vzbuzující válečný film,...Válečný film, který po dlouhé době stál za to a naprosto se vyčleňuje z amerických US army patos a klišé filmů. Herecké výkony všech? Super. Napinající dramatická hudba Hanse Zimmera? Super. Nápadité rozčlenění časové linie? Super. Prostě super.

plakát

Rick a Morty (2013) (seriál) 

Na dnešní dobu, která je plná roztodivných TV a filmových počinů v oblasti animované tvorby, je to tenhle seriál prostě bomba. Je to nový dech, humoristicky smardlavá parodická bomba, která se svým neotřelým pojetím a vedením děje naprosto uzemňuje.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Super navázání na první díl. Děj sice nikterak nevyčuhuje z řady zaběhaných klišé, nicméně na čem tato série bezvadně frčí je humor, svérázné postavy a super muzika. Takže pro mě tento film splnil očekávání a výborně jsem se bavil.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Za poslední dobu nejslabší Marvelovka, kteoru jsem viděl. Děj byl tuctový, dojemné scény nepůsobily dojemně, efekty vypadaly lacině. Jako plus vidím výběr hlavní protagonistky Gal Gadot, která navzdory svému půvabu předvedla afektovaný a povrchní výstup. Tento komiks má velký potenciál, nicméně ho nebylo ve filmu využito. Škoda.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Po delší době jsem se rozhodl sem hodit komentář, a to právě k tomuto filmu. Naposledy, když jsem viděl žalostně pojatý film na téma Warcraft (nechápu současné vysoké hodnocení).....to jsem polkl, ale musím trochu zvednout hodnocení tohoto dalšího "herního" filmu. Kvituji pěkně odvyprávěný příběh, opuštění klasická assassinská herní klišé a příchod nějakého nápadu a invence - prostředí středověkého Španělska bylo zajímavé a i návrat k honění se za Apple of Eden jako ze začátku série. Jsem fanouškem daného tématu, který ale postupem dalších dílu herní série ochladá...a toto je něco fajn, něco zajímavého nového, co bylo na dané téma vytlačeno ve spolupráci s Ubisoftem. Samozřejmě tam mouchy byly...občas nepřehledné scény v boji, prapodivné duševní pochody hlavních protagonistů, města a baráky plné výhradně vojáků...ale toto bylo pro mne udupáno příběhem, nábojem, kamerou, HUDBOU, kostýmy, atd. Takže v daném žánru příjemné překvapení.

plakát

Rivalové (2013) 

Film stoprocentně splnil mé očekávání, do kina jsem šel skeptický, jelikož mi přátelé film vychvalovali a to většinou nevěstí nic dobrého. Opravdu poutavý snímek, který opravdu splňuje účel, aby se každý u filmu bavil.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Pro mě jednoznačně nejslabší Iron man. Děj se mi zdál opravdu plytký, z hlavního hrdiny udělali babu ve stylu posledního Jamese Bonda - ala ,,hrdina na dně" . Kladně hodnotím závěrečné titulky, které byly opravdu parádně zpracované.