Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (8)

plakát

Decibely lásky (2016) odpad!

Nemám slov.... na film, dá-li se vůbec tento počin filmem nazvat, jsem koukal buď s tupým smíchem nebo s otevřenou pusou. Decibely lásky jsou bez děje, bez logiky, bez scénáře. Vývoj postav bych přirovnal ke skoku z doby kamenné rovnou do 21. století... Postava Rudolfa Hrušínského nejml. vypadá v jednom záběru jako naprostý ubožák a v druhém už najednou potkal "ženu snů", ale vysvětlení jak je to možné a co se stalo mezi záběry jsem odpověď nedostal... Na to, že se mělo jednat o film Michala Davida s písničkami Michala Davida vuniklo dílo, které písničkami moc nehýří a ani Karel Gott s kytarou to nezachraňuje. Nemám ani sílu psát víc... Zbytečný počin.

plakát

Skyfall (2012) 

Místy utahané s nehezkým Bondem. Kde je šarm Brosnana nebo Conneryho? Craig působící jako vedlejší postava vedle M a hlavního záporáka (který zachraňoval film od druhé poloviny) posouva film o řád dolu. Čekal jsem akční Bondovku a dostal jsem mix čehosi natočeného trochu do artova. 60% P.S. IMAX filmu slušel a obraz není ořezaný z levé a pravé strany jak někdo psal. Viděl jsem jak IMAX tak normální verzi.

plakát

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) 

Tom Cruise je mi sice nesympaticky herec, ale nemuzu film odsoudit jen kvuli jedne postave (i kdyz zde vice nez zasadni). Prvni pulka filmu byla senzacni, zadne zbytecne pauzy, proste akce, spionaz, akce, vybuch... Bohuzel druha pulka uz takova nebyla - pribylo dialogu na ukor akce. Tim ale nechci rict, ze by to film nejak zasadne poskodilo. davam 4 hvezdy a myslim ze zaslouzene. Videno v IMAXu P.S. sceny kdy se obraz rozsiri opravdu stoji zato, hlavne sceny v hotelu - slabsi povahy at si radeji berou pytlik na vy vite co :)

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Transformeri trochu jinak - nemluvi, nemeni se v auta ale o to lepe se mlati. Nevim co dal napsat, Hugh je dobrej, prcek taky... zaslouzene 4 hvezdy. Jen dodam, ze jsem mel moznost videt jak dabovanou tak i titulkovou verzi. Zcela subjektivne doporucuji titulky (jako u 90% filmu). videno v IMAX Praha.

plakát

Auta 2 (2011) 

Auta 2 jsou jsou drsnější, rychlejší a světovější. Po celý film jsem se příjemně bavil a dokonce mi ani nevadil dabing (což se moc nestává). Trochu mi ale vadila "ekologická" zápletka, ale jinak nemám filmu co vytknout. 4/5 IMAX 3D

plakát

Ženy sobě (2011) 

Komedie ve ktere neni zadny vtip. Nevim, co si tvurci mysleli, ale mne neprijde vtipne, kdyz nevesta kona potrebu na silnici a druzicky do umyvadla. navic se film neuveritelne vlece a clovek se modli aby uz byl konec.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Milé překvapení po nepovedeném třetím díle avšak s vadami na kráse. Film je místy až moc natahovaný dialogy, které bohužel působí trapně a pár dějových zvratů je (dle mého vkusu) až moc extrémních. Abych ale pouze nehanil, Johny Depp válí jako vždy, Penélope Cruz si na plátně také najde svoje místo a mohl bych jmenovat další jména (ale neodpustím si říct, že postava krále Jiřího je odporná). Když se piráti pustí do akčních scén, je na co koukat a navíc jsou scény většinou i vtipné (ostatné to k pirátům patří). Viděl jsem film ve 3D a musím říct, že je to hezká podívaná, až na místa která jsou konvertovaná z 2D (1/3 filmu), kde je pozadí placaté. Dabing..... hmm, to je kapitola sama pro sebe. Dabing Jacka je povedený (možná ještě jednonohý muž), ael zbylé postavy nic moc. Abych to tedy shrnul: milé překvapení, lepší jak minulý díl, špatný dabing ..... 65% (viděno v IMAX 3D)

plakát

Thor (2011) 

Thor je kvalitní oddechová komiksárna s příjemným hereckým obsazením (Natalie Portman, Anthony Hopkins, Chris Hemsworth). Příběh filmu není nijak složitý a místy je i předvídatelný. Jako ve většině filmů, i zde musí hlavní hrdina spadnout až na samé dno, najít svě lepší já, odrazit se ode dna a doletět až na vrchol. Na celé 2 hodiny, které film má, jsem byl Thorem dokonale pohlcen. Ve filmu je také plno odkazů na ostatní hrdiny od Marvelu (převážně na Ironmana) a slouží vlastně jako malá přírava na Avengers. Po technické stránce je film povedený (tedy až na pár slabších efektů - např. ničitel v některých záběrech) a 3D.... 3D mě u Thora moc nenadchlo. Konverze z 2D je ve scénách znát především kvůli placatému pozadí. Celkově je prostorový efekt nevýrazný (mimo jediné pravé 3D "scény" - závěrečných titulků), ale na druhé straně se mi tato konverze líbí víc než Burtonova Alenka. Film jsem viděl v IMAXu na Flore.