Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 203)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Přiznám se - špatně jsem spal, ale už je to pryč. Od doby, kdy můj klidný spánek bedlivě střežil major Honza Zeman, uběhla již nějaká doba a já jsem tvrdohlavě odmítal svěřit osud planety do rukou frajeřícího Hunta. Jenže on si zvolil vhodný tým ve složení kráska, šašek a pan záhadný, naklonil si všechny náhody světa na svou stranu a zvítězil tak uvolněně, že jsem dostal chuť vysmát se všem jaderným hlavicím bloudícím na obloze. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jak příznačné, že potřebný svěží vítr do akčního žánru propadajícího post-bourneovskému stylu kinematografie chaosu, přinesl režisér, který předtím působil na poli animace. Birdovy pixarovky oplývají úžasnými akčními sekvencemi, které staví na přehlednosti scény, dlouhých záběrech a provázání akce s prostředím a jeho elementy. Stejné kvality Bird přináší i do "Ghost Protocol". Vystřídání animace za hraný film pak vede jen k umocnění předností média, což znamená navrat atrakce fyzické akce. V době, kdy blockbustery představují spíš animáky s naklíčovanými tvářemi živých herců, tak Bird nechal Toma Cruise lézt po průčelí nejvyšší budovy světa. Podobně zdejší bravurně rozvržená a neustále prostorově přehledná honička v písečné bouři představuje výmluvný protipól vůči nepřehlednému bordelu scén skládaných z enormně krátkých záběrů roztřesených kamer, které v posledních letech zaplavily vysokorozpočtovou akční produkci. Navíc oproti potemnělosti, vypjatosti a sofistikovanosti konkurence v čele s komiksovými bijáky, přináší "Ghost Protocol" kýženou velkou dávku nadsázky a odlehčení. Bird navíc všechny řečené elementy dokáže spojit do bravurních sekvencí hýřících nápaditostí, šarmantním humorem, fyzickou akcí, hravou interakcí herců i nevážným nadreálným upgradem technologických hračiček. Jestliže ze třetí "Mission Impossible" v paměti diváků zůstaly hrátky s očekáváními a budování napětí, ale naopak žádné akční sekvence, čtvrtý díl se sice neuchytí svými zvraty či peripetiemi, ale všechny jeho akční pasáže (nejen Burj Dubai a robotické parkoviště, ale i sekvence z vězení či chodby v Kremlu) náleží k naprostým špičkám žánru. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Těžký týmový error! Padesátiletý scientolog, jemuž za všech okolností perfektně drží účes, by už měl pomalu začít šouravým krokem obcházet americká předměstí s nějakou tou Hubbardovou Strážní věží pod paží a shánět nové, slaboduché ovečky k auditu a nikoliv mlátit na potkání ruské speciální jednotky. Testosteronová muskulatice, které jsem věřil akorát to, že si mezi jednotlivými záběry musela přeholit kníra, asi chytla nějakého producenta za koule a vyhrožovala, že pokud ji neobsadí, tak nepustí a navíc mu ještě ukáže čuráka. Anglický kašpar, jenž se má v nejbližší době objevit snad i v roli Hamleta, aby se království Dánské mohlo potrhat smíchy, co za debila to huhňá do lebky, je na roli agenta stejně vhodný, asi jako by hrál Ace Venturu Max von Sydow. Jediný Zmrd, co číhá všude, byl v poho a myslím, že má vystaráno, až Tomík odletí za Aštarem na orbit. A mělo to trvat hodinu! Do té doby to byla pohodová, Imposibilní mise, na jaké jsme zvyklí. Pak ale asi scénárista odmítl vstoupit do církve a doškrábali to samotní Křižník s Pomádou. Druhá hodina je Imbecilní mise bez koulí, plná násilně nadstavovaného, nudného a bolestivého honění, které by snad zvládla i vysloužila jeptiška s amputovanou pravou rukou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem do toho šla hlavně kvůli Michaelu Nyqvistovi, to jsem ale nevěděla, že se tam jen mihne a nestojí to ani za řeč. Nejsem akční typ na akční tipy a Toma až tak moc nevyhledávám, přesto mu v žádném případě nelze upřít jeho vynikající herecké kvality. O tom mě přesvědčil i v jiných filmech. Tady si očekávaně a bezvadně zahrál opět nesmrtelného agenta Ethana, který musí nutně přežít do další akce, to je nad slunce jasný a tak jsem ani jiný konec nepředpokládala. Ale přikláním se k jednomu zdejšímu názoru, že kromě Kremlu a Dubaje bylo všechno tak typicky stejné, že jsem se chvílemi nudila. Abych pravdu řekla, tak jsem pak už celou dobu jen čekala na holčičí pudrovačku, protože ta je skoro všude a byla jsem nakonec odměněná - dočkala jsem se :-) Ještě jsem tam koketně pomrkávala po Willovi, kterého si střihnul sympaťák Jeremy Renner. Takže všichni akční, skalní fandové, sorry, ale já nad průměr dneska nejdu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Predchádzajúci diel správne nastavil smer, ale až Ghost Protocol je konečne ten pravý Mission:Impossible a Cruisova one man show, teda nie, že by tu pracoval sám, ale celý film je už postavený na tom, čo hlavne samotný Cruise vymyslí a predvedie a teda že tu je na čo pozerať. Zápletky nikdy neboli silnou stránkou tejto série, v tomto sa dá pochváliť snáď iba tá trojka, ktorá ako jediná priniesla plnohodnotný príbeh a zaujímavý scenár, tu sa mi príbeh zdal trochu nevýrazný a pritom tu ide opäť o zničenie rovnováhy vo svete pomocou jadrových zbraní, ako v nejakých bondovkách, ale predsa len tu v podstatne civilnejšom a pozerateľnejšom prevedení. A tak ma tu síce hlavný príbeh neupútal, ale neustále sa tu niečo deje, opäť sa striedajú atraktívne lokácie, tempo je väčšinu času výborné a nájde sa tu množstvo sekvencií, na ktoré sa dá tešiť. Jedine to finále je také nevýrazné, z celého filmu rozhodne najslabšie a ľahko zabudnuteľné. Spokojný som aj s obsadením, Tom Cruise je tu už definitívne perfektný, táto jeho postava ma od tretieho dielu veľmi baví, má tu výborný tím v zložení Paula Patton, Simon Pegg a Jeremy Renner, nechýba ani Ving Rhames, aj keď tu už má podstatne menej priestoru, než v predchádzajúcich dieloch, len tí záporáci poriadne zaostávajú, Michael Nyqvist je celkom nudný, ale hlavne tu vôbec nemá priestor zapôsobiť. Akčná stránka sa každým dielom len zlepšuje a tak je opäť nielen skvelo natočená bez nejakých zbytočných strihov, poriadne nápaditá, ponúkne až prekvapivo veľa súbojov, no hlavne nezabudnuteľné kaskadérske kúsky. Celá akcia v Dubaji je jednoducho úžasná, samozrejme myslím hlavne tie Cruisove kúsky na vonkajšej strane budovy, síce bol istený, ale toto si vyžaduje aj tak nesmiernu odvahu a má za to môj obdiv. Ale aj mimo toho sa tu nájdu dobré kaskadérske kúsky, napríklad spustenie sa z budovy a následný skok na auto. Okrem toho film ponúkne viacero slušných súbojov, hlavne úvodný útek z väzenia je v tomto výborný a pochváliť musím aj celú akciu v Kremli, toto sa vydarilo. Ale mimo finále ma bavila všetka akcia. A tentoraz dostáva väčší priestor aj humor a prekvapivo vôbec nie je zlý a nájde sa tu viacero úsmevných momentov. Režijne tu nemám absolútne žiadnych výhrad, film vyzerá skvelo. Takže séria opäť posunula úroveň vyššie a tento diel má asi najviac nezabudnuteľných scén, pričom Dubai je vrchol série. 80% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (53)

  • Záběr na Budapest-Keleti pályaudvar (tj. Budapešť východní nádraží) byl počítačově upraven: byla přidána štíhlá vysoká věž s hodinami vlevo od kolejí, odkud hlídkuje Benji Dunn (Simon Pegg), a střecha nad kolejemi byla rozdělena z jednoho na dva půlkruhové segmenty - aby vznikla návaznost na pražské Hlavní nádraží. (Robbi)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočná puška AK 74, útočná puška G 36, AKU 74 a samopal G 26. (K98)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 145 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama