Reklama

Reklama

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 948)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde moc nechapu ty kydy o komiksu podle Shakespeara a podobne, jasne, reziroval to Branagh a co jako. Me to prislo jako normalni, kvalitni komiksovej film. Postavy proste nejsou nejak extremne propracovany, ale ani to nevadi, aspon film nikde moc nedrhne. I kdyz, prostredni cast je precejen zbytecne moc ukecana na ukor akce, obzvlast po vyzivnym zacatku to trochu zamrzi. Jasne, jsou tu kvalitni herci, ktery to utahnou a film tak ani minutu nenudi, ale vic akce tu rozhodne bejt mohlo. Prekvapil me Hermsworth, kterej vypada, ze by se hodil leda tak do Pobrezni hlidky a ve vysledku to je namakanej borec a zaroven velkej sympatak, kterej solidne hraje a akci zvlada bez problemu. Navic obstoji i v nejaky ty odlehcenejsi scene, kterejch tu je prekvapive dost. Jinak akce, s tou Branagh prekvapil, ta je fakt povedena, obzvlast ve spojeni s paradnima trikama a dokonalou vizualni strankou, obzvlast, co se tyce Asgardu. Celkove proste po vsech strankach povedenej komiksovej film, ale na druhou stranu, ne nic super vyjimecnyho, proto jen lepsi 4*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S Thorem a se mnou to bylo tak: Nechával mě chladným do té doby, než jsem se dozvěděl, kdo ho bude režírovat. Cože, Kenneth Branagh? No, vlastně proč ne. Pak přišla potitulková scéna Iron Mana 2 (aha, tak takhle bude vypadat Mjölnir), potom první (hmmm, nějak se mi to nezdá) a druhý (to už je lepší, začínám se těšit) Thorův trailer, a nakonec soundtrack Patricka Doyla (panejo, ten motiv z hlavy nedostanu!). Zbývalo si zajít na film, což jsem splnil dnes. V kině jsme seděli tři, ne že by mi to vadilo - spíš mi bylo líto těch 100 lidí, kteří tam neseděli s námi. Thor je totiž nejlepší komiksák od Hellboye a za tím si stojím. Branagh s přehledem režíruje a s pomocí trikařů a všech možných designérů nám servíruje úžasné obrázky z Ásgardu i Jötunheimu, herci jsou od hlavní po tu nejvedlejší postavu sympatičtí, (až na pár výjimek) neokoukaní, a jejich postavy tím pádem uvěřitelnější, scénář obratně míchá dramatické scény s akčními i vtipnými (zástupy čumilů u kráteru s kladivem a příchod Thorových kumpánů vedou), nic není navíc... Vážně nemám co vytknout. Ani tu Natálku. Obzvlášť mě potěšil vzhled ledových obrů, kteří jako by z očí vypadli stvořením Raye Harryhausena, což mi teď ještě připomíná zvláštní mystickou atmosféru Ásgardu, která zase mile evokovala náladu scén z Olympu ze Souboje Titánů. Jo a epilog po titulcích... Velice šťavnatý bonbónek na závěr. Takže dávám pět čistých hvězd a jsem spokojený.___P.S. Viděl jsem 2D a jsem rád.___P.P.S. Dabing naštěstí nebyl takové zlo. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Simply MARVELlous. Hammeroid od pana Shakespeara přichází: v temném Arsgardu ho zdobí mytologické kořeny, freudovské motivy, vášeň a zrada, mezi pozemskými červy hází falickým symbolem a hláškami. Branagh famózně kočíruje oba světy, zdatně mu v tom pomáhá vyrýsovaný endomorf Hemsworth, nadšená astrofyzička s étosem roztleskávačky Natalie Portman a především můj největší oblíbenec, agent Coulson ze S.H.I.E.L.D.U. , který má marvelácké superhrdiny jako obzvlášť zrůdnou mateřskou školku:) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že by mohl být Thor tak neskutečně zábavný film. Rozhodně patří mezi top, co se komiksových filmů týče. Do té doby naprosto neznámý Chris Hemsworth zazářil a tato role ho proslavila. Nutno říct, že se na tu tuto roli neskutečně hodí. Dalšími do party jsou také Anthony Hopkins, Idris Elba a především Tom Hiddleston. Obsazení je tedy parádní, stejně tak počítačové ztvárnění Asgardu, kde bůh hromu žije. Původně divadelní režisér, Kenneth Branagh, se evidentně do akce moc nevrhal, ale dokázal natočit poctivý film věrný komiksu. Marvel opět dokázal, že si své představitele vybírat umí. A to je to teprve origin, těším se na další díl, který bude snad akčnější...100% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Průměrná a notně vyšeptalá comicsárna. Sympatické dění na Asgardu vytrvale neutralizuje zoufalství na Zemi, kde nudí akce, nefungují emoce a otravuje dokonce i oscarová Natalie. Postavy jsou fajn a koncept není marný, ale vykastrovaný výsledek nesahá letošním X-Menům nebo Kapitánovi ani po pás. A Marvel by už se mohl na svými hrdiny ustrnout a alespoň jednomu dopřát sex s jeho vyvolenou - těch smrtí, odloučení a odkládaných milostných vyznání už je na jednu partu testosteroňáků nějak moc :) 55% ()

Galerie (179)

Zajímavosti (173)

  • Když je Thor (Chris Hemsworth) v nemocnici, tak si můžeme všimnout, že na jeho náramku je uveden doktor Zepfel. Jedná se o odkaz na vedoucího natáčení filmu Dona Zepfela. (Kubaaa97)
  • Model rukavice nekonečna byl vyroben z bronzu a mědi a vážil okolo 30 kilogramů. (Kubaaa97)
  • Když byl Kenneth Branagh vybrán na post režiséra filmu, tak mu byla od Marvelu zaslána kompletní kolekce komiksů "Thora" k tvůrčím podnětům. (Kubaaa97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama