Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

Svět podle Prota je opravdu jeden z těch nej filmů které jsem měl možnost zatím vidět, je to velice jemně natočený snímek o muži, u kterého až do samého konce nevíte jestli je skutečně tak mimo jak se vyjadřuje, nebo ví co říká a je jen mimo svůj svět. Kevin zde exceluje na nejvyšší úrovni (jako by to uměl i jinak), Jeff díky tomu, že je také velice dobrý herec, udělal ze své postavy snadno uvěřitelnou záležitost. Nevim, možná je to fakt sci-fi, možná jen vyprávění o pokusech o léčení jednoho velmi prazvláštního blázna, který se vyléčit nechce a místo toho svým charismatem pomáhá skoro každému, kdo to potřebuje i když se to jeho ošetřujícímu v zásadě moc nelíbí...... Mě osobně se to moc a moc líbilo a i po skončení filmu jsem nevěděl jak to s tim zatrolenym Protem je! Supr záležitost, 5 hvězd u mě uplně jasnejch.

Děkujeme, že kouříte

Děkujeme, že kouříte (2005)

Geniální!!! Nicka Naylora by musel chtít mít v týmu skutečně každý zaměstnavalel mající problémy propagovat na trhu svoje výrobky z důvodu zdravotní závadnosti (až smrtelné škodlivosti). Týpek, co by vykecal díru do hlavy i bezhlavýmu rytíři, týpek, kterýmu není proti srsti nic, jen aby dosáhl vyššího prodeje firmy, která ho zaměstnává. Velmi zajímavě pojatý filmek, vtipný, ironický a hlavně originální pohled na jeden z největších problémů naší doby. Kouření je skutečně problém, ale ohledně ekonomického přínosu by byl problém, kdyby si lidi zasírat plíce nechtěly!!! To je to, co tenhle film také jasně ukazuje a je tu ještě jedno staré a už asi okřídlené poselství - Kdo kouřil umřel, kdo nekouřil umřel taky!!! Jdu si jednu blafnout....

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Nevim jestli má ještě cenu k tomuto skvostu vůbec něco psát, vychválené je to už dost a dost. Jenže já tenhle film už viděl několikrát a stále mám chuť si jej pustit znova!!! To se totiž v mým případě vůbec nestává často, leckdy film i přes jeho dobré recenze a všemožné vyzvedávání ani nedokoukám a nejsem sto pochopit, že se to mohlo někomu líbit, když se mi po půl hodině chce spát i dopoledních hodinách. Tenhle film je prostě masakr od začátku, kdy se seznamujeme s protivným a nesympatickým plesnivkou, až do konce, když se loučíme s jedním z největších bouráků filmovýho plátna panem Waltem Kowalskim (aspoň pro mě). Hrozně moc se mi líbí podání charakteru hlavního hrdiny, pod jeho velmi drsnou a vlasteneckou slupkou, se skrývá prototyp skutečně slušného člověka, který se dokáže bez nějakého okázalého pozérství postavit bezpráví konaného na slabších - i když to znamená pomáhat "cizákům", které vlasně nade vše nesnáší..... Clint dokázal, že ještě rozhodně nepatří do starýho železa, jak na herecké úrovni, tak na úrovni režisérské. Naopak, všichni můžem s napětím čekat, jaká paráda přijde dál. Myslim, že Invictus taky úplně nezklamal (mě ne).

V kůži Johna Malkoviche

V kůži Johna Malkoviche (1999)

Co si představit pod názvem filmu V kůži Johna Malkoviche? Vůbec jsem nevěděl, než jsem si koupil v trafice DVD a doma zasunul do mechaniky..... Totální úlet všech úletů, komedie, která ukazuje co by se stalo, kdyby se nýmand dostal do pozice (kůže) úspěšného člověka a totálně mu předělal život s tím, že si to daný člověk uvědomuje, ale může s tím něco udělat asi jako někdo, kdo je v komatu, vnímá, ale nemůže promluvit. Prostě totální masaker divnejch situací, zvláštních dialogů a "fetování převtělování". Trvalo mi téměř deset minut než jsem poznal, že ta zvláštní Cusackova žena je Cameon Diaz. Taky mi trvalo pár dní než jsem se z tohoto nevšedního zážitku dostal..... Pak jsem si to pustil znova a říkám - fakt dobrý!!!

Na samotě u lesa

Na samotě u lesa (1976)

Krásné, úsměvné, romantické, naivní, nezapomenutelné, legendární, hláškama nabité.... To víte, to máte tvárnice, cihly, trámy, šindel, štěrk, písek, vápno, cement, obklady, dlaždice, okna, dveře, ........ Kdo neviděl neví!

Obchodník se smrtí

Obchodník se smrtí (2005)

Děsivá a dech beroucí podívaná je tenhle kousek s Nicolasem Kejdžem a to že to je příběh založený na pravdivých událostech je více než jasné. Takovej je prostě život v těhlech černejch státech, lidi nemaj co jíst, vyvražďujou se mezi sebou jak v nějaký 3D pařbě a my s tim těžko můžem něco udělat. To je jasná věc. Tenhlecten příběh je o šikovnym kšeftmanovi, který ve svém oboru rozhodně umí chodit a díky svým známostem v různých armádách po celym světě dokáže prodávat kvéry a i jinej smrtonosnej arzenál na tuny. Je to kluk šikovná a to, že díky jeho obchodům se dostávaj do těl afrikánů kulky různých ráží ho ani moc netrápí a když už nějakou tu pochybnost přeci jenom má, tak si uvědomí reálnou skutečnost a to takovou, že když to nebude on tak se na tomhle humusnym obchodě bude pakovat nějakej jinej Jurij. Někdo to dělat musí, jako někdo ráno ve tři musí péct chleba a někdo jinej řídit noční tramvaj. Život není uplně lehkej a každej dělá co umí aby přežil a starej Orlov to dělá po svym a rozhodně se mu to vyplácí.....

Vesničko má středisková

Vesničko má středisková (1985)

Nic moc se k tomu napsat nedá, je to uplně nej komedie plná chytrého humoru, takového toho nenásilného, díky Rudolfovi Hrušínskému poetického, krásného. Prostě klasika na druhou a ať se snaží kdo chce jak chce, už nic takového z české produkce nevyleze - ani náhodou!

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Krásná pohádka, která pobaví víc generací než jakékoliv jiné dílo už natočené. Vynikající herci mezi kterými bych rozhodně pozvedl v roli kaprála Petra Nárožného, ten byl úplně dokonalej. Pro mě jeden z nejlepších českých filmů vůbec, protože to ztvárnění bylo moc hezké a bylo viděl, že to dělaly lidé, kteří rozhodně filmování rozumí. Prostě lidé rozumní.

Pianista

Pianista (2002)

Parádně natočené veledílo o utrpení za nic nemohoucího člověka, člověka který měl život před sebou a ten život mohl být krásný a přínosný. Místo toho se musí vyrovnávat se všudypřítomným opovrhováním jeho osobou, hlavně jeho "nečistou rasou". Výborný výkon Adriana Brodyho, klobouk dolů před jeho hereckým umem, opravdu reálnej žid se všim všudy. Prostě paráda koukat se na něco takovýho, krásné a smutné.

Warrior

Warrior (2011)

Pro mě možná nejlepší film který jsem kdy viděl. Neskutečně silné.