Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Newsroom

Newsroom (2012)

Wow! Jakožto studující žurnalista můžu říct akorát: chapeau. Než jsem si pustil první díl, slyšel jsem spoustu chvály. Ale podobně lidé mluvili o více filmech či seriálech, které mě pak z určitých důvodů neuchvátily. Tady to bylo přesně naopak. Když začal pilotní díl přednáškou Danielse o tom, proč není Amerika nejlepší zemí, tak jsem si říkal: "Holy shit, gimme me more!" Příběh o tom, že zpravodajství se dá dělat konvenčím a zároveň ani trochu bulvárním způsobem, nemá chybu. Brilantní dialogy, opravdu skvělý, ale skvělý Daniels, nechybí ani citová stránka - na konci čtvrtého dílu jsem byl docela na měkko! U žádného seriálu jsem se tak netěšil na druhou sérii. Skvělá práce. A ta pokračuje i druhou sérií. Alan Sorkin? Man, you´re a fantastic boy! Snad nejsem jediný, který si musí sem tam pár dialogů zastavit, aby se dosmál a pokračoval dál. :) A závěr? Možná lepší a emocionálnější, než v jedičce, a to je fakt co říct. 5 a půl hvězdy!

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Skláním se před Vincem Gilliaganem. Většina seriálových režisérů napíšou první sérii s tím, že se to nějak rozjede a ukončí. První série je pak skvělá, ty další už ztrácí lesk. Breaking Bad byl úplně opačný případ. První série byla solidní, ale nic extra. S další sérií se ale do "blue crystal" vod vracíte raději a raději, až na Heisenbergovi začnete být závislí. K dokonalosti rozvinuté dílo, kde jakýkoliv pokus o předvídání je absolutně zbytečný. Walte, Jesse, Saule a další, tohle byla bohémská jízda, díky za ni. Yo, bitch!

Sherlock

Sherlock (2010)

Hodně chytrý seriál, u kterého se nezřídka i zasmějete - Sherlockovo obvious je dokonalé. Další adaptace dnes již legendárního anglického detektiva s moderními technologiemi je skvělá. Cumberbatch je famózní, Freeman není až tak usedlý hobit a krásná Lara Pulver je pěkný kamínek zapadající do už tak skvěle vymyšlené mozaiky. Proč teda ne pět hvězd? Ten závěr mi totálně nesedl. Překombinované, přechytračené - kdo koho vlastně dostal, co pánové? I přesto se těším na pokračování.