Reklama

Reklama

Misfits: Zmetci

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2009–2013), 29 h 12 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Howard Overman

Hudba:

Vincent Pope

Hrají:

Iwan Rheon, Joe Gilgun, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Thomas, Lauren Socha, Robert Sheehan, Robert Sheehan (a.z.), Karla Crome, Nathan McMullen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(37)

Partička "zmetků" začne vykonávat veřejně prospěšné práce za své dřívější prohřešky. Když je však hned první den zastihne záhadná bouře, jejich životy jsou navždy změněny. Všichni kromě Nathana zjistí, že mají zvláštní schopnosti. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 223)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Misfits" aneb jak to dopadne, když schopnosti nezískají "Hrdinové", ale "Zmetci". Výsledek je sice syrový, vůlgární a občas pořádně úchylný, ale natolik precizně zpracovaný (scénář, kamera, hudba, efekty, uvěřitelné výkony), že ho zkrátka není možné nemilovat. Tedy, alespoň v mém případě.;-) První série: 95%. Předposlední díl slabší, jinak ale naprostá bomba způsobující okamžitou závislost. Druhá série: 70%. Po famózním úvodu přichází citelné zhoršení, za které může především absence děje (jednotlivé epizody k ničemu nesměřují, mohly by existovat samostatně). Třetí série: 60%. Bez Nathana trošku průser, scénář mnohdy nedává - vzhledem ke schopnostem postav - žádný smysl a opět chybí děj. Proč?!? Čtvrtá série: 20%. Totální průser, odchod všech postav, které za něco stály, děj ani nemá cenu zmiňovat, nedokoukáno. Pátá série: X%. Zhlédnutí na 99% nehrozí, víra ve zlepšení nulová. Nejoblíbenější postavy: Nathan, Simon (do svého "přerodu"), Kelly a první trio probačních.:-) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tihle britští anti-Heroes našlapaní parádními songy a skvělými hláškami mě opravdu dostali. :) Nathan rulez!!! S novou partou už se však to největší kouzlo vytratilo. Pár kvalitnějších dílů, ale místy i nudnější části. Rudy je sice šílený dost, ale to nestačí. Druhý gang bude prostě navždy ve stínu toho prvního... přesto výborný seriál! :) ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

MOHLI BYCHOM UŽ PROSÍM PŘESTAT ZABÍJET NAŠE VEDOUCÍ? Lidé se schopnostmi, jak by mohli skutečně vypadat v reálu. Hrdinský motiv je tam hodněkrát jen do počtu, řeší se hlavně vztahy, dost často sociální problémy a v posledním dílu první řady i to, že člověk chybující je lepší, než ten s vymytým mozkem. Není to úplně moje téma, ale provokativně zpracovaný propracovaný seriál, jediný za dlouhou dobu, u kterého bych další řady vidět měl. I'll do my best. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Anglosaská tvorba mě prostě neustále sráží na kolena. Jak to dělaj? :) A druhá série do seriálu přináší až nepatřičně působící epic náladu. A já to žeru. Nathan ftw. 3. sérka nijak nepřekvapí, zpočátku jedna postava citelně chybí, ale postupně si člověk zvykne. Ale trochu se začíná vařit z vody a chybí tomu ta osudovost dvojky. A závěr mi moc slibný teda nepřišel.... .... Já hlupák zcela podcenil stoupající sílu nového příchozího. To, co nevypadalo slibně, náhle dalece přesahuje mé nejbláznivější představy a v té kadenci ostré palby nejtvrdšího kalibru jsem měl co dělat, abych vyvázl se zdravým rozumem. Králík na hrad! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V době, kdy nerdi a fanboyové diktují vkus Hollywoodu i televizní produkce, působí "Misfits" jako zjevení, neboť navzdory svému tématu tyto cílové skupiny ignorují. Superschopnosti a hrdinství zde nejsou adorovány, ale díky vše zastřešující svěže přízemní stylizaci naopak zesměšňovány. Především ale superschopnosti slouží jako důmyslný katalyzátor profilace postav – přesněji řečeno zrcadlí podstatu každé postavy. Právě hrdinové a jejich vztahy představují hlavní atrakci zdejšího vyprávění, zatímco komiksové prvky jako napětí, řešení záhad, akce apod. stejně jako hrubozrnný humor ozvláštňují a zpřístupňují tuto podstatu (naprostým základem seriálu jsou sociální role a z nich vycházející interakce postav). Mezi kvality seriálu patří také fakt, že ačkoli je primárně cílený na teenagery, nesnaží se svému cílovému publiku věšet bulíky na nos falešnými hodnotami jako to dříve dělaly vymývačky mozků ala "Beverly Hills 90210". Nejen že zdejší hrdinové nejsou mladí, krásní ani úspěšní, ale ani to nejsou rebelové, uhrančiví liberálové či dobrosrdeční outsideři jaké preferují „americké nezávislé filmy“. Misfits nezapadají do žádné podobné škatulky, naopak jsou to klasické existence dělnické a nižší střední třídy z ulic a klubů periferie, se kterými se mladé publikum dokáže identifikovat mnohem lépe než s umělými prefabrikáty mainstreamové seriálové produkce pro mládež. Tvůrci navíc zasluhují pochvalu za to, že před svým publikem nezatajují to, o co mu opravdu jde – vztahy, sex, zábava, chlast, lehké drogy a obyčejné problémy nezodpovědné fáze dospělosti – a naopak mu to servírují v plné parádě. --- Bohužel se koncept, který byl evidentně plánovaný na dvě uzavřené série, měl stát vděčnou dojnou krávou. Navzdory geniálnímu předělovému vánočnímu speciálu se třetí sérií nepodařilo důstojně navázat na nastavenou laťku scenáristických a dramatických kvalit, což souviselo především s rozpadnutím dramatického potenciálu série, kde schopnosti postav reflektovaly jejich povahy. "Misfits" tak nakonec skončili jako přesný opak toho, čím na začátku byli - jen tupou velkohubě prostořekou vatou pro teenagery, která se tváří jako něco, čím není. ()

Galerie (496)

Zajímavosti (32)

  • Spousta lidí si myslí, že se Lauren Socha (Kelly) svůj přízvuk kvůli své roli naučila, ale ve skutečnosti je to její skutečný přízvuk. Pochází z Midlands ve středu Anglie. (hellstruck)
  • Lauren Socha (Kelly) byla 2. května 2012 odsouzena ke čtyřem měsícům vězení s odkladem na jeden rok za rasově motivovaný útok na taxikáře. Navíc dostala - paradoxně stejně jako v seriálu - 80 hodin veřejně prospěšných prací. Na její odchod ze seriálu to však prý nemělo vliv. (gogos)

Související novinky

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama