biskin
homepage
email pozpátku: tanrebb (a) gmail.com
5 bodů
Battle (2010)
Těžko říct, jestli jde vůbec něco pochválit. Děj je tak klišé, že to už nemohlo být horší. To už mám radši taneční filmy, kde je děj sice vždycky stejný, ale aspoň ty výkony za něco stojí. Tady je veškerá performance v tom, že člověk dá CD do notebooku nebo playeru a mává rukou do rytmu. Herecký výkony ubohý, kamera jak kdybyste natáčeli foťákem v klubu a pak to vyvěsili na youtube. Tenhle film je vlastně takový youtube klip doplněný o tunu vaty. 10 %
Drive (2011)
Díky ČSFD projekci jsem mohl vidět tenhle film o něco dřív, než se dostal oficiálně do kin. Počáteční scéna byla hodně dobrá a napínavá a trochu mi připomněla to nejlepší z Kurýra. Dokonce mě to navnadilo tak, že jsem doufal v to, že se ponese celý film v tomhle duchu. To se sice nestalo, takže jednu hvězdičku z celkovýho skóre ubírám, ale i tak to vyústilo v dobrou "řež" a já jsem se nenudil. Některý "brutálnější" scény dokonce vyvolaly ve většině kina smích, což celkem potěšilo, že jsem nebyl sám. Hudba se mi zdála velmi dobře volená a už dlouho jsem podobně dobrou nesymfonickou muziku ve filmu neviděl. Nebýt ČSFD, asi bych si tohodle filmu ani nevšiml a do kina bych na něj nešel, ale je to fakt povedený.
Rychle a zběsile 5 (2011)
Oproti několika předchozím dílům to určitě stojí za zhlédnutí. Osobně bych to hodnotil tak 3,5*. Moc se mi nechtělo věřit tomu tahání 10tunovýho (?) sejfu po městě. To už bylo asi na hranici snesitelnosti. Jinak je to celkem zábavnej film, Eva Mendez po titulkách jen jako bonus :)
Muži, co zírají na kozy (2009)
Nápad to mělo zajímavej, ale nevzešlo z toho zrovna nic extra. McGregor, Clooney, Spacey a Bridges = dobrý obsazení...
Let's Dance 3D (2010)
Tanečně opět super. Už jen kvůli tomu musim hvězdu přidat...
Poslední vládce větru (2010)
Nechci moc vybočovat, tak dám jen tři hvězdy, ale klidně by si to ty 4 zasloužilo. Vizuálně dobrý, semtam byl nějakej ten trik graficky přehnanej. Dějově to byla taková klasika, neurazí ani nenadchne. Jakýkoliv předlohy jsem nečetl ani neviděl, takže posoudit podobnost nemůžu, ale jako oddychovej film dobrý. 70%
Kniha přežití (2010)
Atmosférou je to Fallout jak vyšitej. Bitky jsou fajn, i když jich moc nebylo. Poslední twist je takovej "wtf" moment a filmu asi moc nepřidá. Hudba vynikající. Dal bych něco mezi třema a čtyřma hvězdama, takže 70%.
Resident Evil: Afterlife (2010)
projel jsem to jen ve fastforwardu, protože větší blbost už snad byl jen Stone (taky s Millou). Klíčovací pozadí tam bylo vidět snad v každym záběru a veškerý akce byly tak neuvěřitelný, že jsem se musel jen smát.
Past (2010)
Nuda, která ani na konci nevyústí v nic převratnýho. Rozhodně bych nikomu nedoporučoval na to koukat, natož chodit do kina. Vyhozený peníze.
Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)
Čekal jsem trochu víc, začátek uběhl docela rychle a nenudil jsem se, ale paradoxně, jak začaly souboje, tak mě to trochu přestalo bavit. Škoda, potenciál to mělo větší. Pochválit se dá zpracování, kamera a triky.
Dokonalý svět (TV seriál) (2010)
Je třeba trošku vyrovnat to hodnocení. Myslim, že na český seriál to je povedené. Neni to žádná přehnaná telenovela jako VKV. Sem tam vtip, dobrá tématika. Nenudim se
Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál) (2010)
Určitě si to po první sezóně zaslouží rovnou plnou pálku pěti hvězd. | BE vyhrálo: Golden Globe 2010 za nejlepší seriál (drama), nejlepší herec v hlavní roli seriálu (drama): Steve Buscemi
Persons Unknown (TV seriál) (2010)
tak půlku seriálu jsem se docela bavil, závěrem to úplně zabili
Let's Dance 2 (2008)
Z filmového a dějového pohledu recyklace a samý klišé, ale tanečně je to dobrý. Nenudil jsem se. Kdo má streetovej tanec rád, tak ať mrkne – nudit by se neměl
Jamieho revoluce ve stravování (TV pořad) (2010)
Parádní věc co dokázal Jamie s Huntingtonem udělat. Je to běh na dlouhou trať, ale někde to začít musí. Hodně se mi líbil 4. díl, kde se s moderátorem z rádia vsadil, že naučí 1000 lidí uvařit zdravý jídlo a každýho při tom vyfotí. Parádně natočenej dokument/reality show a doslova chvílemi dojemný. Určitě doporučuju těch 6 dílů zhlédnout.
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad) (2009)
Hodně dobrá talkshow, jedna z mála, která se dá sledovat od začátku do konce (včetně všech miniseriálů a vtipných her s diváky). Nevim sice, kdy Yoss komentář psal, ale naprosto s nim nemůžu souhlasit. Jimmy už má rok za sebou a stále si to zachovává kvalitu. Škoda mi přišla akorát Conana, který teď už nemá ani The Tonight Show. Edit: tak i Conan se zas dočkal svojí talk show ;)
Berlin Calling (2008)
Sledování jsem dlouho odkládal, protože ve filmech nějak nevyznávám jiný jazyky než angličtinu. Je to sice omezeneckej pohled, ale v případě Berlin Calling bych toho asi litoval. Pro vyznavače elektronický hudby je to povinnost, stejně jako It's all gone Pete Tong. Filmový zpracování a spojení s geniální minimalovou hudbou je podle mě výborný. Samotnýmu filmu bych dal ****, ovšem za hudbu se to prostě musí dorovnat na pět. Soundtrack jsem poslouchal už mnohokrát ještě před zkouknutím filmu a asi hlavně kvůli hudbě jsem se k tomu dokopal a donutil přehlížet tu němčinu.
Hudbu složil, slova napsal (2007)
Ve svym žánru nad průměrem. Koukalo se na to dobře a příjemně rychle to uteklo. Téma sice hodně klišé a snadno předvídatelný, ale přesto pobavilo.
Jak nežít svůj život (TV seriál) (2007)
Naprosto geniální, po první řadě bych dal 5* a po druhý bych ještě přidal. Už dlouho jsem se u ničeho tak nezasmál, jako u tohodle dílka. HNTLYL je výborně napsaný a výborně zahraný. Doufám, že ještě pár sezón natočí, protože 6+6 dílů je prostě málo. Think with your balls!
Den trifidů (TV seriál) (2009)
4* + 1* za hudbu
Invictus: Neporažený (2009)
4* + 1* za hudbu
Prci, prci, prcičky: Kniha lásky (video film) (2009)
nijak nevybočuje z předchozích dílů, "komedie" na dlouhou chvíli, když nevíte co...
Vězeň (TV seriál) (2009)
První 4 díly jsem cítil, že mi uniká nějaká větší dějová linie nebo pointa. 5. díl dostál svého názvu a byl skutečně schizoidní. Závěrečný díl se to docela pěkně rozuzlilo a dalo jednotlivý části dohromady. I přesto jsem asi všechno nepochopil úplně, ale celkové hodnocení je nad průměrem - asi tak slabší 4*
Moon (2009)
Dalo se to celkem předvídat, a proto to pro mě byla místy nuda. Viděl jsem už lepší kousky. Je to sice taková filmová "klubovka", žádnej mainstream, ale něco mi tam chybělo. 3,5*
Únos vlaku 1 2 3 (2009)
Dost předvídatelný, ale i tak koukatelný. Je to natočeno solidně a stálo to za tu hodinku a tři čtvrtě času. Originál z 1974 jsem neviděl, ale tomuhle remaku bych dal klidně 70 %.
Hanebný pancharti (2009)
Wunderbar :)
Život je boj (2009)
Ač velmi předvídatelná zápletka, tak to celkově docela v pohodě film. Koukat se na něj dalo a nebylo to nudný. Možná i 3,5* bych dal
Den, kdy se zastavila Země (2008)
Tak 70%, bavil jsem se. Efekty stály taky za to. Keanu se mi zdá, že hraje všechno hodně podobně, nicméně výborně :)
Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003)
slabší 4*
Andělé a démoni (2009)
Oproti knize trochu zkrouhnutý, ale přesto hodně koukatelný. Já jsem spokojen.