Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Velkolepý dílo, od první do poslední vteřiny. Kubrick to s Clockworkem dotáhl ve filmařině tam, kam Beethoven v hudbě s Ódou na radost. Jen škoda, že se z toho stává kultovní film patnáctiletejch smažek, který v celejch dvou a čtvrt hodinách nevidí víc, než pořádnej přísun ultraviolence a děvoček...

plakát

Hra (1997) 

Škoda, že příběh nemá už od poloviny kam gradovat, a že je závěr opravdu dost těžko uvěřitelný (stejně jako pár momentů uprostřed filmu)... mohl to být fantastickej thriller. Takhle "jenom" osvědčená videoklasika pro dlouhý zimní noci.

plakát

Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu (1964) 

Tohle NENÍ film pro "intoše", jak tu padlo. Divnolásku se nesmíte snažit pochopit -- zkazíte si tím zážitek z úžasnýho filmu, ve kterým se každej chová maximálně absurdně. Musíte se vcítit a vtípit. Výslednej efekt je patrně tím nejsilnějším možným, kterej se dá z filmu vůbec vyždímat -- řehtáte se se zádama spocenýma hrůzou. Kubrick ukazuje svou genialitu i tím, že je obsah mrazivě nadčasovej... chtěl bych mít jeho čuch na dobrý knihy :)

plakát

Stezky slávy (1957) 

Mimořádné dílko. Ještě více než celek mě zaujaly některé dechberoucí momenty -- běh vojáků k "drátu" mezi výbuchy granátů, soud, poprava... Kubrick prokázal obrovský talent pro "ozvláštnění" věcí, které by ve filmech jiných autorů byly pravděpodobně do očí bijícími klišé.

plakát

Prci, prci, prcičky 3: Svatba (2003) 

Dej nema zapletku, pointa vetsiny scen je citelna dopredu, lechtivej humor prvniho dilu serie zmutoval do (doslova) fekalni podoby... zustava nekolik malo dobrejch skecu -- a Jimuv tata. Na devadesat minut dost malo.

plakát

Co dál, doktore? (1972) 

Skvěle napsané a zrežírované, mistrně zahrané. Osvěžující a opravdu mimořádně vtipná crazy komedie.