Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Avatar

Avatar (2009)

Únik do dokonalého světa! Pohádkový zážitek, hlavně v 3D:)

Cirque du Soleil : Alegria

Cirque du Soleil : Alegria (2001)

Zosobnění mé představy cirkusu. Francouzký styl, harlequíni, éterické melodie, živost, hravost ale i melancholie. To vše v podání brilantních artistů, kteří všechny pohyby dělají tak přirozeně a s nadšením, až člověk ztrácí slova a jen zírá. Skvělá choreografie, kostýmy, sladěnost, hudba.. není co dodat, nenašla jsem chybu a celé představení jsem prodýchala jedním dechem.

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Když jsem Sin City viděla poprvé s titulkama, moc mě nenadchl. Ale posléze se skvělým dabingem jsem podlehla jeho kouzlu. Výborný scénář a ještě lepší Millerova grafika! Pro mě v této chvíli už srdeční záležitost, která se mi nikdy neohraje.

Interview s upírem

Interview s upírem (1994)

Filmů o úpírech je spousta, je to fénomén. Ale pokud mám najít klasiku, když nemám na mysli expresionistické němé snímky, je to právě tento film. Tom Cruise podal snad už jen lepší výkon v Magnolii, jako úpír vypadal naprosto přesvědčivě. Úctyhodný výkon na svůj věk podala i Kirsten Dunst. A samozřejmě příběh podle knihy Anne Rice je sám o sobě upíří kronikou s skvostem. Dle mého názoru jeden z nejlepších upířích životopisů ve filmové podobě.

Dracula

Dracula (1992)

Jednoznačně nejpovedenjěší zpracování Draculy. Atmosféra, charismatičtí herci, není co dodat. Můžu tento snímek vidět pořád.

Vrána

Vrána (1994)

Atmosféra filmu mně vždycky dostane.

Antikrist

Antikrist (2009)

Antikrist je čtvrtý film od Larse, který jsem shlédla. Musím uznat, že Dogvill mě opravdu oslovil svým originálním zpracováním a myslela jsem, že jej již nic nepřekoná. Ale Antikrit je čisté umělecké dílo, které Lars opravdu přivedl k dokonalosti. Prvotní černobílá scéna velice potěšila.Celou dobu je ve snímku hrobové ticho a pokud zní cosi jako melodie je horší, než právě to mrazivé ticho. Duchové lesa v čele s bizardní liškou, která pronesla "Chaos vládne" ze mě udělala na okamžik velice bledou tvář a moc mě to dostalo. Nemluvě o tom, že celý film nás provází dva herci, kteří podali neuvěřitelné výkony psychologickým rozkladem obou postav. Nejspíš bude mít věčina lidí po Antikristovi značně špatnou náladu, ale já jsem byla hrdá a šťastná, že se něco tolik povedlo.

Magnolia

Magnolia (1999)

Z tohodle snímku jsem měla tolik emocí, že nevím, jak se to mohlo stát:) Nestává se mi, že bych se natolik vžila, ale tento film to umí. Opravdu se mnou Magnolie zamávala. Herecké výkony snad nemusím zmiňovat. J. Moore a T. Cruise naprosto osilnili!

Hlad

Hlad (1983)

Hodně mě chytil za srdce na věky věků..