Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (37)

plakát

Mulan (2020) 

Hrozně mě to mrzí, protože tohle mohla být naprostá bomba. Když pominu veškerou kontroverzi okolo hlavní představitelky, tak stejně nemůžu dát víc než 1 hvězdu. Příběh to má krásný, vizuál a kostýmy taky fajn (i když za 200 mega by to zvládl i Medvídek Pú s jednou rukou v hrnci s medem), ale to je tak všechno. Bojové scény jsou jako někde z minulého století - myslela jsem, že létání vzduchem, vyběhnutí hradeb města a další fyzikálně nemožné nemožnosti jsou už někde v pohřebišti akčních filmů. Co mi ale vadilo snad ještě víc, je naprostá nepřítomnost emocí. Snad kromě hlavního padoucha Böri Khana, který alespoň zvládal vztek, jsem neviděla topornější herce, u kterých jsem neměla sebemenší páru co v daný moment cítí. Mulan prostě byla zklamání.

plakát

Medicejové - Lorenzo Nádherný (2018) (série) 

Po třech dílech zatím baví víc než 1. série. Richard Madden samozřejmě chybí, ale Daniel Sharman a Bradley James jsou víc než uspokojivá náhrada...jak pro oči, tak i po herecké stránce. Od Teen wolfa/Originals a Merlina ušli dlouhou cestu a já jim věřím každou větu. A Sean Bean je úžasný záporák. Navíc seriál hodně šikovně využívá krás Itálie a příběh je napínavý a má spád. Tleskám.

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Opravdu krásný film a pravý kinematografický diamant. Luca Guadagnino měl obrovské štěstí, že měl skvělou předlohu, získal správné herce a také že je prostě jednoduše skvělý režisér. Hodně riskoval, zejména ke konci a strašně doufám, že se mu podaří natočit tolik chtěnou druhou část. I když by to bylo klasické klišé....ráda bych viděla alternativní verzi knihy, která je sama o sobě protkaná osobní představivostí čtenáře, který si může domýšlet, přetvářet i interpretovat věci podle své libosti. O co dodat k hercům? Timothée Chalamet...naprostý génius, který mě učaroval. Stejně tak Michael Stuhlbarg: nechápu, že tenhle člověk nepatří k nejobsazovanějším hercům. Armie Hammer podává svůj (prozatím) životní výkon a i právě kvůli němu bych chtěla pokračování, protože postava Olivera by zasloužila více prostoru.

plakát

Dance Academy: The Movie (2017) 

Celkem fajn zakončení fajn seriálu. Všechno dopadlo tak, jak mělo a všichni byli štastní. God bless American dream (sarkasmus). Trochu mě mrzelo, ze všechno bylo predvídatelné a nalinkovane prakticky až do poslední scény. Ale budiž odpuštěno. Co mi vadilo víc, byl fakt, že představitel Christiana prakticky nezatancoval vůbec a to samé platí pro Kat.

plakát

London Spy (2015) (seriál) 

Učebnicový příklad, kdy parádní 4 díly seriálu naprosto smete vlna tsunami jménem finálový díl. Poslední díl naprosté zklamání. Ovšem Ben W. byl jako vždy naprosto skvělý. Velice mě překvapil i poměrně nováček Edward Holcroft.

plakát

UnREAL (2015) (seriál) 

Reality show nesleduji a nebojím se říct, že je považuji za prostředek k vymývání mozku. Proto považuji UnReal určitým přitaženým způsobem za velice reálné. A velice mě tahle sonda baví.

plakát

Královská rodina (2015) (seriál) 

Naprostá hloupost. Ale šíleně návyková hloupost, která mě svým rádoby pozlátkem a drzostí příšerně baví. Patá hvězda za Eleanor a Jaspera.

plakát

Bez kalhot XXL (2015) 

Zábavné a sexy. Tohle jsem očekávala a přesně tohle jsem dostala. Zbavení se Pettyfera, Hornové + opuštění od všech dramat a hlubokých myšlenek udělalo z XXL parádní letní film na odreagování. Velké plus bylo i to, že hlavní trojka Tatum - Manganiello - Bomer si evidentně celý sequel naprosto užívali.

plakát

Paní Bovaryová (2014) 

Jediná hvězda za kostýmy, protože ty byly krásné. Kamera také ušla. Jinak velmi špatné. Už předlohu jsem nemusela, ale tohle bylo prostě špatné. Pánové úplně mimo mísu a Mia protivnou Bovary také příliš nezvládla. Navíc nuda, nuda a ještě jednou nuda.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Bohužel, ne. Začátek nesmírně trapný až k smíchopláči (co by člověk chtěl od původně fanfiction). Neustálé rozkazování a komandování Greye mě naprosto vytáčelo až k úplnému tragickému konci. Ale tragickému v dobré slova smyslu. Jde totiž o vlastně strašně smutný příběh o mladé a hloupé holce, která se zamilovala do chlapa, kterému traumatické dětství úplně pokřivilo pohled na vztah. To ale nemění nic na tom, že jde o jednostranný a strašně manipulovatelný vztah, kde by měla Ana zaprvé dospět a Christian by měl vyhledat terapeuta a psychologa. A to okamžitě. Tohle prostě není typ vztahu, který by měl jít příkladem. Právě naopak, nikdo by neměl svému partnerovi nařizovat, co si oblékat, co jíst, k jakému doktorovi chodit, kolik vypít drinků a už vůbec neštěkáme rozkazy jako na nějakého psa. Nicméně celkově film nebyl tak špatný, jak jsem čekala...to je ale samozřejmě díky tomu, že se tolik stran komandování nevejde do 110 minut. Velké plus za Dornana i Johnson. Víceméně to zvládli se ctí.