Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sportovní
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (10)

Pach krve

Pach krve (2003)

Muž z čerpací stanice, od kterého si chce Chris (Desmond Harrington) zavolat, popíjí růžový nápoj připomínající kefír z plastové flaštičky. Ve skutečnosti se jedná o lék  Pepto Bismol, který pomáhá od bolesti břicha, zažívacích potíží nebo  průjmu. Je pravděpodobné, že filmaři tím chtěli poukázat na problémy s radioaktivní vodou a zamořeným prostředím, které vyvolává tyto zdravotní komplikace a má vliv na tělesnou deformaci kanibalů ve filmu. Tento muž navíc lék popíjí i v dalším díle, tudíž je zřejmé, že se nejedná o náhodu, ale spíše vtipnou vsuvku ze strany tvůrců filmu.

Vymítač ďábla: Zrození

Vymítač ďábla: Zrození (2004)

Byzantský kostel, zobrazený ve filmu, je smyšlený. Byzantská říše, i přes svůj obrovský teritoriální rozmach, území dnešní Keni nikdy nezahrnovala a tudíž zde nemohla zanechat žádné památky. Křesťanství tam přinesli až portugalští mořeplavci v 15. století.

UFC 196: McGregor vs. Diaz

UFC 196: McGregor vs. Diaz (2016) (pořad)

Oba dva hlavní zápasy skončily stejným způsobem, tedy škrcením zvaným RNC neboli Rear Naked Choke.

UFC 196: McGregor vs. Diaz

UFC 196: McGregor vs. Diaz (2016) (pořad)

Původně plánovaný zápas v lehké divizi se nakonec odehrál v divizi welterové, čili do 177 liber.

UFC 196: McGregor vs. Diaz

UFC 196: McGregor vs. Diaz (2016) (pořad)

Náhradník za zraněného Dos Anjose, Nate Diaz, měl na přípravu na zápas asi 10 dní.

Tapped Out

Tapped Out (2014)

Zápasník Stone, na kterého narazí Michael (Cody Hackman)  během jeho druhého zápasu turnaje, je ve skutečnosti Sam Stout, kanadský veterán UFC.

Tapped Out

Tapped Out (2014)

Rozhodčího, kterého lze spatřit během turnaje, ztvárnil skutečných rozhodčí Yves Lavigne, který se věnuje nejprestižnější MMA organizaci UFC.

Tapped Out

Tapped Out (2014)

Ve scéně, kdy veme Jen (Jess Brown) poprvé Michaela (Cody Hackman) na zápasy v kleci, v druhém zápase proti sobě nastupují borci se jmény Nick Maynard a Dominic Gray. Při spojení jejich příjmení vzniká jméno Gray Maynard, což je skutečný zápasník nejprestižnější MMA organizace na světě UFC.

Warrior

Warrior (2011)

Postavu Dána ztvárnil Nate Marquardt a Midnighta si zahrál Anthony Johnson – dva skuteční MMA zápasníci, kteří působili i v nejprestižnější organizaci UFC.

Nikdy to nevzdávej 2: The Beatdown

Nikdy to nevzdávej 2: The Beatdown (2011)

Uvaďeč a DJ na Beatdownu je Eddie Bravo, mistr brazilského jiu-jitsu. Má i vlastní klub, kde vyučuje jiu-jitsu, jmenuje se Legends.

Reklama