Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (161)

plakát

Bill (2007) 

Asi jsem nebyla naladěná na neúspěšného tragéda, ale po většinu času jsem se nudila. Nevím proč, ale celou dobu jsem měla pocit, že koukám na chladnou severskou komedii. Scéna ve stanu, kde na plné pecky hrál Röyksopp (nejlepší zážitek z filmu), to ve mně ještě podtrhla.

plakát

Pozemšťané (2005) 

Šokující, na poplach bijící, kruté a svým způsobem dojemné. Doporučuji každému, aby se aspoň jedním okem podíval (mi to oběma nešlo). Na 5* to u mě ale bohužel není, protože dokument je až příliš jednostranný a neukazuje řešení nebo spíše vhodný kompromis. Protože vegetariánství asi pro většinu z nás nebude to pravé ořechové. 70 %.

plakát

Hunger Games (2012) 

U tohoto filmu bych vyzdvihla námět, bohužel ale pouze námět. Herci byli (snad kromě hlavní hrdinky) nezajímaví, situace předvídatelné a děj celkově plytký. Hunger games bych doporučila ideálně jako filmovou kulisu na nenáročný večer s přáteli, kdy zároveň zhltnete film i proberete nejnovější drby.

plakát

Vzácné zboží (2003) 

Ještě že český Ježíšek je miminko z jesliček, určitě klade menší odpor a jako dítě je ve výchově tvárnější :-)

plakát

Eurotrip (2004) 

Jako nenáročná komedie docela dobré, ale no teda... To, co chlapci předváděli ve Vatikánu, to už bylo i na ujetou road movie trochu přitažené za vlasy. A to, že tvůrci zařadili Slovensko do východní Evropy a myslí si, že v Bratislavě můžete za dolar osmdesát hýřit celý víkend, to mi hlava nebere.

plakát

Peklo na talíři (2012) (pořad) 

Co si budeme povídat, hony na potravinové čarodějnice jsou teď oblíbené a po Romanu Vaňkovi se na jejich popularitě začal přiživovat kdekdo. A proč taky ne - je správné, když někdo ukáže prstem na nekvalitní zmetky. Roman Vaněk mi ale svým vystupováním nějak nesedí a z příšerného slova "šmakuláda" nebo z familiárního "kamarádi zlatý, nekupujte to" se mi ježí vlasy. I přesto se ve vlastním zájmu ráda podívám na každý nový díl.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Jeden mrzutý + jeden otravný s diblíkovským chováním a jedna společná dobrodružná cesta. Nic nového, nic převratného, prostě jen Doba ledová jinak a jinde.

plakát

V zemi krve a medu (2011) 

Rozhodně nejde o úplně špatný film. Řekla bych, že Angelina ho zvládla určitě lépe, než by kdo čekal. Bohužel toho ale chtěla ukázat co nejvíc a ze všech úhlů, takže výsledkem je spíše roztříštěný dvouhodinový kubistický portrét. Ačkoli film měl z ženského pohledu vzbudit určitě velké emoce, mě nechaly kruté scény poměrně chladnou. I přesto předčil mé očekávání.

plakát

Zlatovláska (1973) (TV film) 

I když malé vady na kráse se Zlatovlásce nedají upřít, je to pohádka s jednoznačně nejkrásnějšími písničkami.

plakát

Karneval zvířat (2006) 

Krátký film nabitý velkou energií, skoro se mi chce říct film nadržený nápadem nebo nápaditě nadržený. Každopádně vtipný, nadsazený a zároveň vystihující snad vše, co by vás v rámci tohoto typu filmečku mohlo napadnout, aby zároveň nepůsobil oplzle. K tomu všemu skvěle padnoucí hudba, která to ještě více zlehčuje a dává spád.