Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (26)

plakát

Městečko South Park (1997) (seriál) 

Měním na pět hvězd. Dal bych i víc, kdyby to šlo, až takhle mocně šla kvalita nahoru. Dnes 12.5. 2015 mohu s klidem prohlásit, že se jedná o nejlepší animovaný, satirický seriál. SarumanKo to vystihl pěkně. Je obrovský rozdíl mezi Southaparkem nynějším a tím počátečním. Křivka kvality přesně opačná od The Simpsons. Právě sem dokoukal díl, kde mají katoličtí kněží při schůzi na kšírech malé hošíky, o pár záběrů dál si Jeffrey Dahmer rozdává se střevama mrtvoly, kterou mu zabil Wayne Gacy. Oba peskuje Bundy, protože mají dovézt dort v podobě Ferrari na Satanovu party ,která paroduje jednu z těch My Super Sweet 16 show na MTV.

plakát

Interview (2014) 

Franco je výbornej. Film, od kterýho sem nic nečekal mě bavil. Chtěl jsem dát 4*, ale všimli jste si závěrečné pocty Johnu Rambovi? Masivní střelba, tank vs vrtulník, průchod dolem a nakonec cesta po řece. Za to dávám tu konečnou pátou hvězdu.

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Nedívejte se na Vendetu ihned po přečtení komiksu. Bude se vám zdát mělký, zkratkovitý, nedotažený. Vedle naprosto famózní předlohy zbytečný film.

plakát

Český žurnál - Dělníci bulváru (2014) (epizoda) 

Pavla N. a jeho nejbližšího okolí je mi líto. Opravdu líto. Z toho mála viděného, sděleného bylo možno zachytit neskutečně zapáchající odér temné energie, který pan N. šíří s hrdostí a jak sám říká špičkově. Dokonce tak špičkově, že tím úplně načichl. Nejhorší musí být s touto "černou dírou" sdílet soukromý prostor, jak bylo ostatně vidět na jeho ženě. Nesoudím ho. On se stydí, oči věčně zabořené do země, pokroucený tělo skleslé ramena, jak bylo vidět v Hyde Parku. Stále se holedbá svou svobodou. Jak může být očividně závislý člověk svobodný?

plakát

Mise (1986) 

Slovy sv. Pavla a stále ještě zasažen náladou snímku: "Kdybych mluvil jazyky lidskými i andělskými, ale lásku bych neměl, jsem jenom dunící kov a zvučící zvon." Těžko hledám slova. Poněvadž takhle koncentrovanou, silnou emoci mi ve mne vyvolalo málo děl. Hudba a obraz v dokonalé symbioze. K tomu příběh, který krásně využívá kontrastů. Příběh - Kain jemuž je odpuštěno. Břímě, vina, symbolicky vyjádřená je přeťata, shozena do řeky. De Nirova postava té chvíli pláče. Proč? Znovu se narodil. Tato scéna je opravdu mistrovsky vyvedená. Kontrast mezi církví, mocným molochem a věřícími, za které mluví jejich skutky. Pobožnůstkáři teatrálně se modlící, ověšeny zlatem, kříži, šermující Papežem. Ne tohle není žádná agitka křesťanství - tenhle film je totiž ke křesťanství dost kritický. No mluvim z cesty. Slova nestačí a zároveň bych o tom mohl mluvit hodiny. P.S. Ještě jednu scénu musím zmínit: Mendoza se ptá jak může pomoci - dostává Bibli. Jeho čtení o lásce z Pavlových Listů....netřeba nic dodávat.

plakát

Statečné srdce (1995) 

Stavidlo od slzného rybníčku bylo řádně protrženo. Hlavní a pro mě nosné téma, které mne chytlo za srdce nebyly heroické bitvy ani historické okolnosti.....tím hlavním je, ač to bude znít pateticky, láska. Opravdová, krystalická láska mezi mužem a ženou. A příběhy lásky májí rádi všichni, i když to my muži často neradi přiznáváme. Každý by takovou lásku chtěl zažít, chtěl by být takhle milován, to vím naprosto jistě o vás všech. A hudba...to je výstavní skříň tohoto díla. Ten známý, opakující se motiv je čarokrásný.

plakát

Králova řeč (2010) 

Několikát jsem se přistihl, že s otevřenou pusou Bertiemu pomáhám, ať se konečně vymáčkne. Smutné scény střidají veselejší. Zvláště povedená byla scéna s řečnícím Hitlerem. Motiv vývoje vztahu pacient - neortodoxní "doktor" důvěrně známý a taky poutavý. Nedůvěra, prozření, cvičení, hádka, odpuštění a nakonec přátelství na celý život. Většina hýká blahem (asi po právu) nad výkonem Firtha, ale mne se nejvíc líbil Rush. Těšil sem se na každou scénu s ním. Jinak film hezký, ale tolik jako akademii mne nenadchnul.

plakát

Volejte řediteli (1994) (pořad) 

Pamatuju se na slavnou partii Železný vs. diváci. Samozřejmě, že to bylo čisté. Vím, že to sem nepatří, ale nemůžu si pomoct. Tahle parodie od Čtvrtníčka i na zmíněnou partii je ovšem dokonalost sama. http://www.youtube.com/watch?v=-_fERKijwBI

plakát

Volejte věštce (2008) (pořad) 

S přítelkyní občas koukáme a občas se i slušně pobavíme. Nejhorší na tom je, že to někdy sranda není a "věštec" má kolikrát nad nebohým důvěřivcem a jeho životem velkou moc. Jsou typy, kteří si tu manipulaci vysloveně užívají. "Rozveďte se, v létě potkáte novou lásku, stane se něco zlého, pozor na záda, pozor na srdce" atd. atd. Je mi takových důvěřivých lidí spíš líto. Nechají si zasahovat do života a ještě za to platí.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Některé okamžiky byly opravdu dojemné, něžné. Mám animáče rád. Čekám od nich pozitivní zakončení a to také přichází. Vzhůru do oblak na tom není (naštěstí) jinak. I když cesta k tomu vede klikatá a sem tam emočně náročná. Nechybí ani úsměvné scény se psem a ptákem, tedy mne alespoň rozesmáli.