Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Čarodějky

Čarodějky (1998)

Tohle je moje srdeční záležitost. Je to první seriál, na který jsem se kdy dívala a se kterým se pojí krásné vzpomínky a jedno velké přátelství. Nebudu tvrdit, že je to seriál kdo ví jak kvalitní, ale kvůli sentimentu si těch pět hvězd prostě neodpustím. Po technické stránce nic moc (upřímně spíš nic než moc), příběh fajn (i když místy to pokulhává a jsou v něm hodně velké mezery), ale co stojí za to, jsou herecké výkony (hlavně McGowan a Combs). První tři série byly super. Po odchodu Shannen Doherty seriál "ztrácí šťávu" a scénáristům vysychá studna nápadů. Čtvrtá série ještě jakž takž ušla, i ta pátá, šestá, sedmá. Jde už ovšem poznat, že to není to, co to bývalo, a vrcholí to sérií osmou, kam vecpali nesympatickou (alespoň podle mě), věčně pusu špulící Kaley Cuoco. (oblíbené postavy: Phoebe, Paige)

Upíří deníky

Upíří deníky (2009)

Má to všechno, co by měl dobrý seriál mít - dobré herce, dobrou zápletku, fajn hudbu, napětí, romantiku, sem tam nějaký ten vtípek a hlavně: Iana Somerhaldera. Co víc si přát? Možná, aby to tak příšerně a nuceně neprotahovali a důstojně to utli tam, kde by to mělo být utnuto. (oblíbené postavy: Damon, Caroline)

Záměna

Záměna (2011)

Switched at Birth je takové moje malé „děťátko“ (vzhledem k tomu, že překládám titulky a vedu web), takže ať už budu hodnotit jakkoli, tak to pořád bude trošku nadhodnocené. Každopádně musím říct, že to je po dlouhé době zajímavý teen seriál. Velkým tahounem je tady svět neslyšících, takže nemůže být řeč o tom, že seriál nepřináší nic nového. Znakový jazyk mě opravdu zaujal a není to "jen jako". Na place máme opravdu neslyšící herce nebo (v případě Daphne) herce s určitým sluchovým handicapem. Problém se záměnou je dobrý nápad, ale bohužel se díl s dílem vytrácí (když pominu soudní řízení s Kennishovými v čele) a na scéně jsou hlavně milostné trable Bay a Daphne. Jsem zvědavá, jak dlouho to lidi udrží při obrazovkách. Bohužel sledovanost už pomalu klesá (což mě fakt mrzí). Velkým plus je ale celkem dobrá propracovanost postav a vztahů. Pořád ale čekám, kdy dají prostor i někomu jinému než trojúhelníku Bay-Emmett-Daphne. Nemůžu si pomoct, ale strašně mě zajímá Toby! (a to nejen kvůli tomu, že Lucas je fešák:-D) Jistých máme zatím 32 epizod, což je fakt hodně, takže snad si tvůrci se vším dostatečně vyhrají. Po hudební stránce je SaB také velmi podařený, jsou tam písničky, které vás fakt dostanou. A ještě jedno velké plus - opravdu, ale opravdu oceňuji, že šestnáctileté holky tady opravdu vypadají na 16, mají odpovídající šatník a nehrají si na primadony. (oblíbená postava: Bay)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

O Game of Thrones jsem slyšela už dřív, ale až teď jsem se do toho pustila. Sleduju seriály docela jiného zaměření (podobní tomuhle jsou z mého záběru snad jen Tudorovci), takže Game of Thrones není něco, co bych normálně sledovala, ale dostalo mě to. Nejvíc si mě získala blonďatá Daenerys. Po posledních dvou dílech první série, kdy děj nabral pořádné grády, ale kdy mi zabili mé dva oblíbené chlapy, musím zvýšit hodnocení a uznat, že to závislost přece jen bude... Edit po 7. dílu 2. série - závislost to je. Každý týden doslova "čumím jak puk". Je to strhující, napínavé, překvapující, zábavné. Co víc od seriálu chtít? (oblíbená postava: Tyrion Lannister)

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

První, druhá i třetí série - naprostá spokojenost, nikdy to sice nebylo tak, že bych chytala nějaké záchvaty smíchu, ale seriál se mi líbil. Celou čtvrtou sérii jsem v podstatě čekala na to, až se Barney a Robin dají do kopy, a když jsem se na konci konečně dočkala, po pár dílech páté série už bylo zase po všem. Postavu Barneyho mi tím odhalili v úplně jiném světle a od románku s Robin mám problém věřit mu ty výstřednosti, které mě rozesmívaly v prvních třech sériích. Během šesté série jsem už místy netrpělivě podupávala nohou a byla docela otrávená z čekání na paní Mosbyovou. Doufala jsem, že ta šestá série bude finální a velkolepá, poněvadž by byla škoda z tak skvělého seriálu udělat natahováním frašku, leč nestalo se. Finále deváté série hodlám naprosto ignorovat, to bylo něco otřesného (krom momentu, kdy teda Ted konečně poznal matku). Pro mě je finále 9x22. (oblíbená postava: Barney)

Lovci duchů

Lovci duchů (2005)

Hodnocení po 5 sériích: První série mě naprosto dostala. Supernatural mi každý dílem o novém démonovi nebo duchovi připomínali Čarodějky v mužské verzi s tátovým deníkem místo Knihy stínů, a proto jsem si to nemohla nechat ujít. Hlavní zápletka se řešila pomaloučku, polehoučku. Krásně jsem se bála a krásně jsem se taky nasmála, což ale díky Deanovi ostatně vydrželo do teď (ten je prostě k zulíbání - jeho hlášky a ksichtíky nemají chybu). Druhá a třetí série už mě až tak neohromily, ale děj se začal rozvíjet a vztahy se začaly prohlubovat. Konec třetí série byl famózní a ještě famóznější byla pak série čtvrtá. Sam i Dean se hodně změnili a změnil se i jejich vztah, což dodalo seriálu šťávu, kterou začínal trošku ztrácet. Nakopnula ho i přítomnost anděla Castiela (btw, chemie mezi ním a Deanem byla super). Pátá série s Luciferem v hlavní roli byla skvělá. Kluci ukázali, že už to vlastně nejsou žádní kluci, ale pořádní chlapi, a zakončili to fakt s noblesou. Z šesté série jsem viděla zatím jen první díl a je to teda obrovský sešup dolů. Jak skvělé bylo finále páté série, tak strašný byl začátek šesté. Kluci se navzájem strašně oddálili a odcizili... asi to nějaký čas potrvá, než se k tomu vrátím.

Panství Downton

Panství Downton (2010)

S prvním dílem jsem celkem bojovala. Byla jsem zklamaná, protože jsem se u toho fakt nudila, ale naštěstí jsem to nevzdala, a ještě že tak! Od druhého dílu už se děj začal rozjíždět a všechno to nabralo spád. Kvalita seriálu tkví bezpochyby ve skvěle napsaných postavách, které jsem si vážně zamilovala a fandím jim (nebo některé vyloženě nesnáším:-)), ale taky ve výpravě, kostýmech a hudbě. A pak samozřejmě Maggie Smithová... ta žena je prostě úžasná. Co dodat... Mám za sebou první sérii a čeho se mi dostalo? Napětí, humoru, romantiky, zášti, intrik, lásky, soucitu, šoku, oddanosti, loajality a mnohem dalšího, co už ale každý musí objevit sám. Je toho na jeden seriál málo? :-) (oblíbené postavy: Daisy, Mary)

Tudorovci

Tudorovci (2007)

Kvalitní hudba, úžasné kostýmy a výprava a bezesporu neskutečně kvalitní herecké výkony. Mám ráda věci, které umí šokovat. Tento seriál mě šokoval zaprvé svými celkem otevřenými sexuálními scénami, zadruhé pak naprosto autentickou "popravovací" atmosférou, při které běhal mráz po zádech a leckdy se odporem a děsem dokonce zvedal žaludek. Jonathan byl v roli "spratka" Jindřicha neodolatelný a nepředvídatelnost jeho reakcí byla zárukou notné dávky energie pro celý seriál. Když k tomu připočteme jiskru, o kterou se zasloužila Natalie Dormer, máme tady hodně teplo. :-) Ovšem s koncem druhé série jde ruku v ruce i konec Natalie jako Anny Boleynové a tím pádem taky konec té pomyslné jiskry. Seriál ztrácí živelnost, překvapivost a Bůh ví, co ještě. Tudorovcům se hodně vyčítá, že se nedrží faktů, s čímž bych souhlasila. Jindřichův život, to byla pecka, takže možná nebylo potřeba nic přibarvovat ani odbarvovat. Ve finále to je pro mě ale pořád nadprůměrný seriál. (oblíbená postava: princezna Marie)

Krok za krokem

Krok za krokem (1991)

Krok za krokem jsem registrovala už jako malé děcko, kdy jsem ale ještě nebyla schopna chápat ten humor. Tak jsem si před pár měsíci jednoho krásného dne řekla, že si na Fosterovy a Lambertovy pořádně posvítím, a pěkně jsem začala od pilotního dílu. Mile mě překvapilo, jak kvalitně jsem se pobavila. Kupředu to bezesporu táhla Dana a její hlášky, ale rozesmívali mě i ostatní členové rodiny. Občas jsem se přistihla, že kolikrát hýkám naprosto stejně jako Cody, nebo se přiblble uchichtávám jako Karen. :-D Ovšem po odchodu Codyho to ztratilo šťávu a mně už se do koukání moc nechtělo. Jean-Luc mě neskutečně iritoval, no naštěstí ke konci seriálu si u mně Foster-Lambertovic klan spravil reputaci. (možná to bylo ale tím, že než jsem se k tomu vrátila, trvalo to tak 2 měsíce). A nakonec to skončilo tak rychle... (oblíbené postavy: Dana, Cody)

Sex ve městě

Sex ve městě (1998)

Typicky ženská záležitost, která po letech dorazila i do mého počítače. A vážení, já se u toho bavím! Kdybych měla hodnotit objektivně, tak jednu hvězdu uberu, ale vzhledem k tomu, že jsem žena a módu, psaní, klábosení s kamarádkami, děti, lásku (a sex taky) mám ráda, tak to objektivně nejde. :-) (akorát uvažuju nad tím, proč se mi zdá, že jsou tam božští snad všichni chlapi kromě Božského)