Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (8)

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Big Lebowski má prostě všechno. Promyšlenej příběh, perfektní herecký výkony, nezampomenutelný hlášky a v neposlední řadě soundtrack, kterej dotváří jedinečnou atmosféru. Určitě moje nejoblíbenější komedie.

Talentovaný pan Ripley

Talentovaný pan Ripley (1999)

Pro mě jasně nejlepší Minghellův film, kterej mu nastavil do budoucna tak vysokou laťku, že už jí jen stěží moh někdy překonat. Závěr je už možná pro někoho trochu zdlouhavej, ale celkově je to jasnejch pět hvězdiček, už jenom za výborný ztvárnění dobový atmosféry Itálie. A taky asi doteď nejlepší hereckej výkon Matta Damona.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Nejlepší filmovej příběh všech dob. Těžko se na takovým díle hledá chyba...I když - zajímalo by mě, jestli si Tim Robbins kupoval od Freemana i brilantinu, že má v každý scéně tak hezky nagelovaný vlasy :)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Musim přiznat, že napoprvý jsem z toho měl hodně rozporuplnej pocit. Ale druhý zhlédnutí mě už utvrdilo v tom, že je to pecka se vším všudy. Samozřejmě to nesedne každýmu, násilí je tam opravdu hodně a někomu to už může přijít přehnaný, ale pro mě to plní svůj účel. Životní role ani ne tak pro Pitta, jako spíš pro Edwarda Nortona.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Formanovy filmy z pozdější doby mi zas až tolik neříkaj, ale už jen kvůli tomuhle je právem považovanej za jednoho z nejlepších režisérů všech dob. Velkou zásluhu na tom ale má skvělej výběr herců, protože (nejen) bez Nicholsona si to vůbec neumim představit.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Dialogy jsou velká Tarantinova síla, byť v některejch filmech je to už trochu přehnaný. V Pulp Fiction je ta míra přesně odhadnutá a ve spojení se zajímavě propojeným příběhem to dává dohromady skvělej film. Nikdy jsem neměl moc rád Umu Thurman, ale tady jí to sedlo.

Amerika

Amerika (1994)

Nepochopitelně nedoceněnej film, pro mě asi nejlepší český porevoluční dílo. Dneska už se bohužel do tak originálních věcí nikdo nepouští. Michálek vsadil na prvek překvapení, což mu vyšlo dokonale. Dejdar, Lábus, Kaiser...všechno komediální herci, ale tady parádně zvládli vážný role. Kafkovská atmosféra je úžasně vystižená, příběh lehce upravenej, což ale vůbec není na škodu. Při závěrečný scéně s hudbou od Lucie mi běhá mráz po zádech. Navíc jako bonus krásná Kateřina Kozáková v roli Terezy.

Šeptej

Šeptej (1996)

Asi mám fakt slabost pro divný filmy :)