Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Howlův kráčející hrad

Howlův kráčející hrad (2004)

Film se mi moc líbí. Četla jsem i knihu, podle které je natočen film a dost mě překvapilo jak moc se filmové zpracování liší od knižní tvorby. Většinou se film drží své předlohy, ale v tomto případě si Hayao Miyazaki vytvořil svou vlastní osnovu, kde mohl předvést propracovanost své animace.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Šokující a přesto nádherné. Navíc film se dostal i do Simpsonů ;o) a to už je co říct. Zkrátka klasika, kterou by měl vidět každý.

Krasavec Beauty

Krasavec Beauty (1994)

Krásný, dojemný příběh černého koně a lidí, kteří ho vedli životem. Docela výstižně vyobrazili knižní předlohu, která pohnula lidským srdcem. Jsem toho názoru, že film by měli vidět všichni. Povinně!

Jana Eyrová

Jana Eyrová (1996)

Tohle je snad ta nejlepší verze románu. Ale necháme se překvapit do budoucna.

Bídníci

Bídníci (2012)

Někdy jsem si říkala, proč nedali větší prostor mluvenému slovu, některé písničky působili tak zdlouhavě, vláčně a nudně. Je to zfilmovaný muzikál, to nelze ani porovnávat s filmem natož s knihou. Tady už mě tolik nezaujala scéna, kdy se Javert vrhne z mostu do řeky jako v 98' (v 82' ji ani nezobrazí), ale Valjeanova smrt ta byla hodně dojemná (stejně tak i Fantine). Obsazení bylo ideální jen bych čekala, že Marius bude poněkud výraznější a sympatičtější. A velice mě pobavilo duo Thénardierových. Ale je to moderní film-muzikál a vynikal svou "barevností" scén, které se mermomocí snaží diváka zaujmout. Zajímavé je že ve filmu z 82' nepotřebovali takové efekty, stačilo jim vybrat zajímavé a kontrastní herce a na mě zapůsobili úplně stejně báječně. A není to tím tématem naopak mě kniha přišla velice zdlouhavá, nudná a strašně předvídatelná.

Procitnutí

Procitnutí (2011)

No horor to nebyl, spíš to bylo strašně smutný. Dobře i slzyčka ukápla. :o) Takhle vypadá hraný Casper pro dospělé. Neváhejte a pusťte si tento film, rozhodně stojí za shlédnutí.

Fantom opery

Fantom opery (2004)

Tohle je parádní film! Skvělá hudba A. L. Webbera. Skvělý filmový efekty: přechod mezi záběrem na obyčejnou pohlednici a svíčku, z pohlednice na film; přechod mezi vzpomínkami starého vikomta, který navštívil své chátrající divadlo a hlavním příběhem z vikomtova mládí.

Hrbáč

Hrbáč (1997)

Krásný, milostný příběh. Nemusím vidět ostatní filmy, abych věděla, že tohle zpracování je bezpochyby to nejlepší (snad kdybych měla knižní předlohu, abych mohla s čím porovnat). Nádherný soundtrack i obsazení. Co víc si přát? Já jsem tady dostala všechno. :o)