Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novela „Black Beauty“ od Anny Sewell patří již od prvního vydání knihy v roce 1877 celosvětově mezi nejoblíbenější příběhy se zvířecí tématikou. Příběh je vyprávěn hlavní postavou, jedinečným černým hřebcem s bílou "hvězdou" na čele, kterého životní pouť zavede z idylické vesnické krajiny, plné potěšení, do ulic Londýna, dlážděných kočičími hlavami. Verze režisérky a autorky scénáře Caroline Thompson (Tajemná zahrada) patří bezesporu mezi nejvydařenější. Jistě si oblíbíte vzdorovitou kobylku Ginger, škodolibého poníka Merrylegse i galantního hřebce jménem Beauty, jehož velkorysé srdce mu pomáhá vycházet s ošetřovateli, ať jde o ty laskavé, jakým je bezesporu kočí Jerry Barker (David Thewlis), i ty hrubší, počínaje farmářem Greyem (Sean Bean) nebo mladým čeledínem Joe Greenem (Andrew Knott). (Magic Box)

(více)

Recenze (96)

Rastabilly 

všechny recenze uživatele

Perfektní příklad filmu ukazujícího jak důležitou roli hraje hudba. Pracuje se s neskutečně silným emočním lazením a tomu odpovídají i podkresy každé scény, které jsou přesné a použity s největší citlivostí. Povětšinou tklivé Elfmanovy melodie se táhnou napříč celým filmem. Hlavní "Theme" se často opakuje v různých variacích. Nevadí, že jich je tolik, až to uslyšíte, budete chtít víc. Jinak pěkně odvyprávěný životní příběh koně, se kterým si osud šeredně pohrál. ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nebyl o ničem jiném než o tom, prožít si krádné i smutné emoce. Takové emoce co si už mezi lidmi neumíme dát. Ty emoce kdy nás rozesmutní přejetý ježek na silnici, ale nehneme brvou nad mrzákem. Prostě o emocích, které už umíme dát jen zvířatům. pokud hcete znovu poznat pocit kdy chcete spasit svět tak je tnhle film pro vás.... A to nejsem koňofil! A navíc..Danny Elfman, přátelé! ()

Reklama

artemis2 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný film, ktorý ma dojal. Zaujímavo natočený ďalší životný príbeh, čo ho však robí neobvyklým je to, že je divákovi rozprávaný pohľadom koňa. Ako milovníčke koní sa mi ťažko pozerá na niektoré scény, odzrkadľujú však skutočnosť, ako sa samozrejme aj v súčasnosti niektorí majitelia správajú k týmto úžasným stvoreniam. Na záver nemôžem zabudnúť vyzdvihnúť skvelú hudbu a jeden môj osobný postreh, kde som práve v tomto filme ako prvom z tích všetkých,ktoré som na túto tématiku videla, že jazdec zosadá z koňa tak, ako sa po správnosti zosadať má. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemný, pokľudný konský životný príbeh a hoci ho v živote nestretli len pekné veci, dej si udržiava rovnaké tempo aj atmosféru. Produkcia je kvalitná, ale dej veľmi nedramatizuje a skôr necháva priestor emóciám, ktoré viac-menej smutný život Krásavca sprevádzajú. Herecké obsadenie tvoria v dobe vzniku pomerne neznámi herci, no dnes už môžeme povedať, že sa veľmi dobre osvedčili a  minimálne Sean Bean a David Thewlis sú veľmi známi. Deti a milovníci koní ho určite ohodnotia aspoň na 80%. Film je predovšetkým určený deťom a pretože ma ničím nezaujal dávam 60%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vychvalovaná hudba Dannyho Elfmanna byla hlavním důvodem, proč jsem si tenhle film půjčil. A určitě nebude tím hlavním, proč bych to měl udělat znovu. Je totiž hodně "neelfmannovská" a de facto je jednou velkou variací na známou melodii "Greensleeves". Proměny příběhu a osudy Beautyho ale podbarvuje hezky. Sice nejsem úplně přítel filmů, kde je živým zvířatům za každou cenu podsouváno lidské chování, ale klobouk dolů za tu práci s nimi. Nakonec, co by z toho jinak děti měly. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Walt Disney Productions vydalo také LP s příběhem o Krasavci Beautym. Uvedení se ujal hudební ředitel Tutti Camarata. (nezavisla)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach po celom Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama