Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (115)

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Škoda, film mal na začiatku našliapnuté na poriadny hororový kúsok. Hlavne svojím príbehom. Ale ako sa to všetko prehĺbilo do druhej polovice filmu, tak som sa začal mierne nudiť. Sem-tam bola nejaká dobrá scéna s mrazivou atmosférou, ale bolo ich strašne málo. Niečo tam bolo z El Orfanato, niečo z El Espinazo del Diablo, ale k týmto filmom sa The Awakening priblížil len z časti. Podľa mňa by ani neuškodilo, kebyže koniec príde o niečo skôr. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Strašlivá škoda. Herci, prostředí a kamera super, jenže co je to všechno platné, když film nedovede to nejdůležitější - Vtáhnout do děje. Atmosféra se skoro nedostavuje, osobně jsem si jí užil jen u scény s domečkem pro panenky a v tu chvíli jsem měl pocit, že sleduji úplně jiný, lepší, film . Zbytek bohužel ani zdaleka nedovedl zaujmout, scény jdou jedna za druhou s tím, že ve mně nenechaly absolutně žádný napínavý pocit a těch pár lekaček, co ve snímku jsou, je tak průhledných, že víte na vteřinu přesně, kdy přijde ono BAF. Rejža je tam hodil asi z povinnosti podle šablony. Závěr to celé tak nějak docmrndá a člověku tak zůstane v ústech divná pachuť. Přitom to mohl být fakt dobrej horor... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že film budu srovnávat jako ostatní k Ti druzí a ono se není čemu moc divit on je ten film poměrně podobnej. Teda jen s tím rozdílem že má daleko horší atmosféru. Zaujal mě příběh který je sice pomalý ale svůj účel plní a moc nenudí. A rekvizity ve filmu jsou parádní a na detaily je brán velký zřetel. Co naopak bylo horší byly herci u kterých jsem neviděl ani snahu hrát. Jedná se o průměrný film který celkem překvapil ale nemám nutkání ho vidět znova. Ale mezi tima duchařinama co v poslední době je k vidění je to jednoznačně nadprůměr. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nedá sa povedať, že Awakening je dokonalá či originálna duchárina, pretože už počas úvodnej polhodiny ma napadlo viacero kúskov, ku ktorým by sa ten námet dal pekne prirovnať (napr. El Espinazo del Diablo či Fragile - tieto dva ma napadli ako prvé), aj keď nájsť nejakú originálnu pecku je už v dnešnej dobe poriadne obtiažne. Ja mám však takéto báchorky celkom rád, takže mne vlastne k šťastiu úplne stačila pekná kamera, desivá hudba, atmosféra, sympatická hlavná hrdinka a niekoľko podarených ľakačiek, pri ktorých som si fajnovo podskočil. Ako je tu už spomenuté, ten záver je aj na môj vkus až príliš prekombinovaný, ale aspoň sa to pokúsilo o nejaký nečakaný zvrat. Ja som spokojný, je to také akurátne postrašeníčko na dobrú noc. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tady se zase někdo až moc koukal na Šestej Sysl.Začátek vypadal velice nadějně, hlavní hrdinka je sympatická a krásná, ve dvojici s Dominicem Westem vytváří super pár.Stylizace a výprava na jedničku.Jenže atmosféra je nulová, lekačky průměrný a čím dýl to běželo, tím víc přicházela hromada WTF momentů a scénáristického braku, bordelu, lacinosti a kýče.Pointa byla směšná a konec blbej.Našlápnuto to mělo, ale ve finále mě to unudilo k smrti.40%. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama