Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Poslední recenze (6)

plakát

Hunger Games (2012) 

V této ''extravagantní'' a ujeté společnosti byste opravdu nechtěli žít. Ačkoliv staví na základech té naší, platí tu jiná pravidla. Samotné Hry jsou pro lidstvo velkou událostí. V aréně se tvoří spojenectví, aby postupně pozabíjeli všechny ostatní a pak se vyvraždili navzájem. Úcta k mrtvým? Ta tu samozřejmě je, jinak je to pro moderátory a diváky hlavně zábava. Nečetl jsem knížku, a tak pro mě recenzování tohoto snímku není úplně jednoduchá záležitost. Můžu ale tušit, co je špatně zadaptované - za 1) začátek je velmi svižný a rychle se z okrsku 12 dostaneme do Kapitolu (konec taktéž), a za 2) se příběh ve filmu vůbec, ale vůbec nezaměřuje na postavy (maximálně tak na ústřední hrdinku). Jinak je Hunger Games výborná alternativa k Twilight (a o dost lepší, samozřejmě). Navíc se můžeme těšit na další dva díly! Ještě k ději - film je pro nezasvěcené opravdový šok, a i když to třeba končí dobře, je pořád nad čím plakat. Samotné dění v aréně je bezpochyby velmi napínavé, dochází tu ale ke zvláštním zvratům. Technicky film zklamal jen a jen zmatenou kamerou. Celkově je to úžasný a dojemný snímek, ačkoliv si nejsem jistý, jak dobře se povedlo zadaptovat knižní originál. Ten si mimochodem rovnou přečtu.

plakát

Umělec (2011) 

Fantastická pocta dávno ztraceným časům. Časům, kdy herci museli opravdu hrát, kdy film bylo ještě divadelní představení. Příběh snímku vypadá klišovitě - a taky že je - ale to v tomhle případě vůbec nevadí. Nechci prozrazovat proč. Nechci prozrazovat hodně věcí. Francouzská režie je fantastická, francoužští herci taktéž. Není jednoduché na tento masterpiece psát recenzi - můžu ale říci, že všechny Oscary si zasloužil a mohl jich dostat i víc. V tomhle snímku jde totiž víc než jen o poctu. Můžu vychvalovat ještě hodně věcí, ale důležitá poznámka na okraj je, že The Artist je i velmi vhodný pro mladou generaci. Snímek nabízí více než možnost vcítit se do dané doby, pobavit se, možná si i zabrečet... ale hlavně nabízí to, co žádný jiný snímek před ním.

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Když se vám nepovede obnovit Star Wars, rozhodnete se vytvořit něco nového. To ale v tomhle případě nebyl zrovna nejlepší nápad - anebo to nedělali ti správní lidé. John Carter je bezpochyby vizuálně dobře zpracovaná podívaná, ale scénář je opět dvakrát delší, než měl být. Navíc obsahuje mnoho nesmyslů a nedorozumění. Úplně samotný začátek příliš nenadchnul, ale jakmile se náš hrdina s Batmanovským hlasem probouzí na Marsu, dobrodružství začíná. Postupně je z toho ale pohádka a mísí se tu již tolikrát využité nápady. Do poloviny je to ještě celkem pěkný snímek, poté ale přichází absurd, trapnost a klišé. Ústřední hrdina je čím dál tím zajímavější postava, jehož tajemství však nejsou ani ke konci vysvětlena. A konec... o tom už radši ani nemluvím. To už jsem vypnul.

Poslední hodnocení (229)

Madagaskar 3 (2012)

19.06.2012

Nedotknutelní (2011)

19.06.2012

Prometheus (2012)

12.06.2012

Muži v černém (1997)

31.05.2012

Útěk z MS-1 (2012)

28.05.2012

Temné stíny (2012)

18.05.2012

Diktátor (2012)

18.05.2012

Beetlejuice (1988)

15.05.2012

Cherrybomb (2009)

11.05.2012

Reklama